Eilen yhteensä 77753 latausta

Kirjaudu

Etusivu > Senitskin lupaa oppia sotimaan, Zibrovin todettiin olevan kelvollinen ja Dantes vannoitui olemaan kirjoittamatta TCC:stä – julkkisten mobilisaatio.

25.06.2024 12:29

Ei audiota saatavissa.

Senitskin lupaa oppia sotimaan, Zibrovin todettiin olevan kelvollinen ja Dantes vannoitui olemaan kirjoittamatta TCC:stä - julkkisten mobilisaatio.
Lukuaika: 3 minuuttia

### Ukrainan show-bisneksen edustajien kokemukset TCC:n kanssa

Tänä keväänä hyväksyttiin uusi mobilisaatiolaki, joka tuli voimaan 18. toukokuuta. Kahden kuukauden kuluessa miesten ja naisten (tietyistä erikoisaloista) on päivitettävä tietonsa TCC:ssä. Monille tämä on kuitenkin osoittautunut hankalaksi tehtäväksi pitkien jonojen vuoksi, ja Reseva+ -sovellus ohjaa joitain henkilöitä tarkistamaan tietonsa henkilökohtaisesti.

Ukrainan show-bisneksen edustajien kokemukset TCC:stä ovat herättäneet paljon huomiota. Erityisesti showmies Anatoli Anatolitš (oikea sukunimi Jatšenko) on jakanut kokemuksiaan tietojensa päivittämisestä. Hän ei päässyt pitkään aikaan TCC:hen ja valitti rajallisista aukioloajoista. Kun Anatolitš päätti kokeilla sähköistä jonotussysteemiä, hänelle sanottiin, että se ei toimi ja häntä kehotettiin tulemaan toisena päivänä.

“Minulle sanottiin: ‘Hyvä, näet, pääsit testin läpi. Onneksi olkoon. Asetu jonoon, ota lippu. Mutta tänään ei kannata jonottaa, koska siellä on yli 100 ihmistä, etkä ehdi tänään vuoroon.’ En vitsaile… Kaikki kirjoittavat, että TCC pysäyttää ihmisiä metroasemien lähellä. Ajattelin mennä sinne ja kulkea heidän ohitseen, jotta he ottaisivat minut mukaan ja veisivät TCC:hen. Se tuntuu ainoalta mahdolliselta tavalta minun tapauksessani,” Anatolitš kertoi somessa.

Muutaman viikon kuluttua Anatolitš pääsi kuitenkin TCC:hen ja jopa VLK:n läpi. Hänen mukaansa tämä pitkä prosessi on nyt loppusuoralla. On syytä mainita, että 39-vuotias showmies on kolmen alaikäisen lapsen isä, joten hän ei kuulu mobilisaation piiriin.

Anatolitšin kollega ja ikätoveri, showmies Slava Dëmin (Jatšenko on kuukautta vanhempi kuin hän), yritti myös päästä TCC:hen, mutta ei onnistunut. Hän kertoi kokemuksistaan Informator-Ukraina:n haastattelussa.

“Suhtaudun mobilisaatioon neutraalisti – laki on laki. Mitä tulee TCC:hen ja minuun, kävin siellä useita kertoja, mutta siellä oli valtavat jonot. Minulla ei ole aikaa seisoa jonossa kolme-neljä tuntia. Minulla on paljon tehtävää, joten päätin tehdä sen myöhemmin. Aikaa on vielä, kun voin päivittää nämä tiedot,” Dëmin totesi.

Myös muut kuuluisuudet ovat kertoneet kokemuksistaan TCC:n kanssa. Esimerkiksi “1+1” -kanavan juontaja Ruslan Seničkin kertoi yhdessä haastattelussa, että hän kerää parhaillaan kaikkia tarvittavia asiakirjoja tietojensa päivittämiseksi yhdessä pääkaupungin TCC:ssä.

“Minulla ei ole vapautusta. Nyt hoidan kirjanpitokysymyksiä ja asiakirjojen keräämistä. Olen kirjoilla toisessa kaupungissa, jossa asun. Minun täytyy hoitaa nämä asiat. Mikäli tarve tulee, olen valmis. Olen henkisesti valmistautunut siihen, että voin olla sodassa sotilaspuvussa. Minulla ei kuitenkaan ole sotilaskokemusta. En ole käynyt armeijassa. Joten minulta puuttuu se kokemus ja minun täytyy oppia se,” kertoi 44-vuotias Seničkin.

Showmies, laulaja Volodymyr Dantes puhui myös varauksestaan varsin karkealla tavalla. Aluksi hän esitteli TCC-käyntinsä ja VLK:n alun sosiaalisessa mediassa. Kun häntä alettiin syyttää jonkin tahon toimeksiantojen suorittamisesta, hän lopetti tietojen päivittämisen esittelyn. Hän totesi: “Joka kerta kun tarvitaan mennä sotilaspiiriin, menen. Minulla ei ole varausta, koska kulttuuriministeriöltä, kiitos, ei ole varausta kaikille kulttuurin toimijoille. Vain sirkukselle ja “Yhdelle maratonille”. Täytyy mennä sotilaspiiriin, menen sotilaspiiriin,” Dantes totesi YouTube-haastattelussa.

On myös muutamia kuuluisuuksia, jotka eivät ole saaneet kutsuja tai joita TCC:n työntekijät eivät ole pysäyttäneet, kuten koomikko, näyttelijä ja juontaja Fima Konstantinovsky. Hän kertoi, että TCC:n työntekijöiden tapaaminen on yksi hänen painajaisistaan.

“Usein näen unta, että TCC:n työntekijät lähestyvät minua, koska se on todella pelottavaa. En kuitenkaan puhu siitä, että en ole tarkoitettu sotaan, koska en ole ollut siellä. En voi sanoa, että olen hyödyllisempi täällä kuin siellä, koska en ole ollut siellä. En kuulu niihin, jotka keksivät tekosyitä. En ole saanut kutsuja enkä ole kieltäytynyt niistä,” Konstantinovsky kertoi äskettäin TCC-ohjelmassa.

Myös 67-vuotias Ukrainan kansantaiteilija Pavlo Zibrov kutsuttiin päivittämään tietonsa. Lain mukaan mobilisaatio koskee miehiä 60 ikävuoteen asti, joten Zibrov oli yllätynyt kutsusta, mutta päätti mennä paikalle. Hän saapui TCC:hen yhdessä sotilasorkesterin kanssa kuvauspäivänä.

“Minut kutsuttiin TCC:hen päivittämään tietoja. He sanoivat: ‘Olette vielä siinä iässä, että teidän täytyy ilmoittautua.’ Otin mukaan bändin, jossa on 40 sotilasta ja menimme TCC:hen päivittämään tietoja. Kun saavuimme, kaikki juoksivat karkuun. Sanoin: ‘Ylikersantti Zibrov ilmoittautuu.’ He sanoivat, että olen kelvollinen,” Zibrov kertoi ohjelmassa “Aamu suuressa kaupungissa.”

Näiden tarinoiden perusteella voidaan nähdä, että TCC:n toiminta ja siihen liittyvät kokemukset vaihtelevat suuresti Ukrainan show-bisneksen edustajien keskuudessa.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/15 14:44:30