Eilen yhteensä 77753 latausta

Kirjaudu

Etusivu > Tištšenko tulee olemaan kotiarestissa sähköisen jalkapannan kanssa Umjerovin henkilökohtaisessa valvonnassa.

25.06.2024 12:35

Ei audiota saatavissa.

Tištšenko tulee olemaan kotiarestissa sähköisen jalkapannan kanssa Umjerovin henkilökohtaisessa valvonnassa.
Lukuaika: < 1 minuutti

## Ukrainan pääsyyttäjänvirasto hyväksyi Mikola Tishchenkon pidätyspyynnön

Ukrainan kansanedustaja Mikola Tishchenko asetetaan tiistaina suoritetun kotietsinnän jälkeen ympärivuorokautiseen kotiarestiin. Hän tulee suorittamaan tämän toimenpiteen ylellisessä “PecherSKY” -asunnossaan, joka sijaitsee Družhby Narodiv -kadulla. Tishchenkolla on 158,1 neliömetrin asunto, jonka arvoksi on ilmoitettu 7 552 000 hryvniaa. Mielenkiintoista on, että tämä asunto, kuten osa muustakin kansanedustajan omaisuudesta, on rekisteröity hänen avustajansa Vitalii Sytakin nimiin.

PecherSKY on premium-luokan asuintalo, jossa on näköalaterassi, jolta avautuu näkymä Äiti-Kotimaahan, Dnepr-joelle, Kiovan luolaluostariin ja kasvitieteelliseen puutarhaan. Suljettua pihaa vartioidaan ja se on varustettu videovalvontajärjestelmällä. Asuinalueella sijaitsee ravintola, kauneushoitoloita, hyvinvointikeskus ja muita palveluja, joten Tishchenkolla ei luultavasti tule olemaan tylsää kotiarestin aikana.

Tishchenkon naapurissa samassa asuintalossa asuu hänen ystävänsä, jalkapalloilija Serhiy Rebrov, jolla on 155 neliömetrin neljän huoneen asunto kahdella pysäköintipaikalla. Rebrovin asunnon arvo on noin 13 miljoonaa hryvniaa. Kansanedustajan asioita Tishchenko voi käsitellä yhdessä parlamenttikollegansa, “Dovira”-ryhmän kansanedustajan Larysa Bilozirin kanssa, joka asuu myös samassa talossa miehensä, entisen Kiovan kaupunginvaltuuston jäsenen Andriy Bilozirin kanssa.

Mikola Tishchenko on kotiarestissa puolustusministeri Rustem Umerovin valvovan silmän alla, sillä Umerov omistaa asunnon “IQ”-liikekeskuksessa, joka sijaitsee suoraan vastapäätä Tishchenkon luksusasuntoa. IQ-liikekeskuksen tiloja käytetään sekä toimistoina että asunnoina. Keskuksessa on helikopterikenttä, avoimia terasseja, kuntoklubi, kokoushuoneita ja niin edelleen. Täällä asuu myös laulaja Jamala lapsineen.

### Miksi Mikola Tishchenko asetetaan kotiarestiin

20. kesäkuuta 2024 Dniprossa joukko henkilöitä Mikola Tishchenkon ohjeiden mukaisesti laittomasti vangitsi uhrin, entisen Ukrainan asevoimien sotilaan. Uhria pidettiin vangittuna tietyn ajan ja hänelle aiheutettiin ruumiinvammoja. Tutkinnassa on todettu, että teko toteutettiin etukäteen suunnitellun juonen mukaan ryhmän toimesta käyttäen fyysistä voimaa ja erikoisvälineitä. Tämän vuoksi 25. kesäkuuta Tishchenkolle ilmoitettiin epäilystä laitonta vapaudenriistoa koskien (Ukrainan rikoslain 146 §:n 2 momentti) ja hänen kotonaan suoritettiin kotietsintä.

Tishchenko väittää, että uhri työskentelee huijauskeskuksissa, joita kansanedustaja yrittää torjua. Kuitenkin itse Tishchenkoa epäillään huijauskeskusten suojelemisesta, joilta hän vastaanottaa rahaa, ja taistelevan vain niitä vastaan, jotka eivät halua maksaa hänelle.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/15 13:53:33