Eilen yhteensä 77753 latausta

Kirjaudu

Etusivu > Venäjän hyökkäyksen uhka Toretskiin: vihollinen on hyvin lähellä kaupunkia, viranomaiset ovat julistaneet pakkoevakuoinnin.

25.06.2024 12:34

Ei audiota saatavissa.

Venäjän hyökkäyksen uhka Toretskiin: vihollinen on hyvin lähellä kaupunkia, viranomaiset ovat julistaneet pakkoevakuoinnin.
Lukuaika: < 1 minuutti

## Väestön pakkoevakuointi Toretškissa Donetskin alueella

Toretškin kaupungissa Donetskin alueella tullaan suorittamaan väestön pakkoevakuointi. Tämä toimenpide on välttämätön, sillä hyökkääjät ovat lisänneet iskujaan ja ovat nyt vaarallisen lähellä kaupunkia. Asiasta ilmoitti Donetskin aluehallinnon johtaja Vadim Filashkin.

Filashkinin mukaan venäläiset ampuivat vuorokauden aikana yli 2700 kertaa kohti rintamalinjaa ja takana olevia kaupunkeja Donetskissa. Puutteellisten tietojen mukaan alueella on yhden päivän aikana kuollut seitsemän siviiliä ja haavoittunut 53. Filashkin kuvailee lukuja “kauhistuttaviksi.”

“Evakuointi Toretškin kaupungista tullaan suorittamaan erittäin pakottavalla tavalla, koska vihollinen on erittäin lähellä kaupunkia”, Filashkin korosti.

## Evakuoinnit jatkuvat muissakin kaupungeissa

Evakuoinnit jatkuvat myös muista rintaman läheisyydessä sijaitsevista kaupungeista. Filashkin selitti Toretškin esimerkin kautta, että suuri määrä ihmisiä lähtee päivittäin.

“Toissa päivänä siellä oli noin 6 000 ihmistä, nyt – 5 500. Joka päivä ihmiset lähtevät Toretškista”, kertoi aluehallinnon johtaja.

## Iskut Donetskissa voimistuvat

Donetskin alueella turvallisuustilanne on jatkuvasti heikentynyt kesäkuussa, ja venäläisten iskujen määrä on kasvanut. Aluehallinto ja kansallispoliisi suorittavat pakollisia evakuointeja rintaman läheisyydessä sijaitsevista asutuskeskuksista.

23. kesäkuuta rintamalinjalta evakuoitiin 156 henkilöä, mukaan lukien 15 lasta, ja 24. kesäkuuta – 167 henkilöä, joista 17 lasta. Jokaisen venäläisten iskun jälkeen, jossa on uhreja ja loukkaantuneita, Filashkin kehottaa alueen asukkaita evakuoitumaan turvallisemmille alueille.

## Hyökkäykset Toretškissa ja sen lähiympäristössä

Viime aikoina hyökkääjät ovat yrittäneet murtautua Ukrainan asevoimien puolustusasemiin ja läpäistä puolustuksen Toretškin suunnalla. Vihollisen yksiköt ovat siirtyneet aktiivisiin hyökkäystoimiin ja hyökkäävät ilmatukiensa avulla Toretškin, New Yorkin ja Pivnichnen lähellä Donetskin alueella, yrittäen vallata vähintään Pivnichnen.

Toretškin suunnalla vihollisella voi olla jopa 10–11 tuhatta sotilasta, 50–60 tankkia ja 110–120 panssarivaunua. Tämä mahdollistaa heille tehokkaat hyökkäystoimet ja asemien vahvistamisen vallatuilla alueilla. Pyrkiessään valtaamaan Toretškin ja sen lähiympäristön, vihollinen haluaa edetä etelän suunnasta kohti Chasiv Yar -kaupunkia Donetskin alueella.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/15 15:37:10