Eilen yhteensä 77753 latausta

Kirjaudu

Etusivu > Venäläiset valittivat massiivisesta drooni-iskusta: Belgorodissa kuultiin räjähdyksiä, on tuhoja – video.

#Venäjä #Belgorod #Drooni #Isku #Räjähdys #Tuho

25.06.2024 12:41

Ei audiota saatavissa.

Venäläiset valittivat massiivisesta drooni-iskusta: Belgorodissa kuultiin räjähdyksiä, on tuhoja - video. 

#Venäjä #Belgorod #Drooni #Isku #Räjähdys #Tuho
Lukuaika: < 1 minuutti

### Yölliset Drone-hyökkäykset Venäjällä: Belgorodin ja Voronežin alueilla nähty tuntemattomia lennokkeja

25. kesäkuuta yöllä Venäjän Belgorodin ja Voronežin alueiden yllä havaittiin tuntemattomia droneja. Venäjän puolustusministeriö väittää, että ilmapuolustusjärjestelmät onnistuivat sieppaamaan ja tuhoamaan 30 miehittämätöntä ilma-alusta (BPLA).

Samaan aikaan verkkoon on ilmestynyt kuvia, joissa näkyy rakennuksiin osuneita iskuja Belgorodin ja Stroitelin alueilla Belgorodin alueella. On epäselvää, johtuivatko vauriot droneista vai Venäjän ilmapuolustusjärjestelmien toimista. Venäjän puolustusministeriö raportoi hyökkäyksestä tiistaiaamuna.

Twitterissä käyttäjä Сергій Погребецький kertoi 29 dronen hyökkäyksestä Belgorodin ja sen naapurikaupungin alueilla. Hänen mukaansa dronet törmäsivät asuinkerrostaloihin.

Venäjän puolustusministeriö ilmoitti seuraavasti: “Ilmapuolustusjärjestelmät sieppasivat ja tuhosivat 29 dronea Belgorodin alueella ja yhden dronen Voronežin alueella.”

Venäjän ministeriö syytti hyökkäyksestä Ukrainaa, mutta Kiova ei ole virallisesti kommentoinut tilannetta. Belgorodin alueen kuvernööri Vjačeslav Gladkov väittää, että hyökkäyksen aikana Belovskoje-kylässä kuoli eläkeläinen. Lisäksi venäläiset Telegram-kanavat levittävät kuvia vahingoittuneista rakennuksista.

Venäjällä sattuu säännöllisesti erilaisia vaaratilanteita. Aiemmin Ukrainan asevoimien merivoimat ilmoittivat onnistuneesta iskusta Venäjän drone-operaattoreiden koulutuspaikkoihin ja varastointipaikkoihin Krasnodarin alueella 21. kesäkuuta. Hyökkäyksessä tuhottiin 120 erilaista dronea, mukaan lukien “Lancet” ja “Shahed”. Lisäksi menetettiin henkilöstöä – kouluttajia ja teknikkoja.

Maanantaina Moskovan lähellä Frjazinon kaupungissa syttyi suuri tulipalo “Platan” tutkimuslaitoksessa, joka kehittää radioelektroniikkaa Venäjän armeijan tarpeisiin. Rakennus tuhoutui täysin. Tiedossa on kuusi kuolonuhria. Venäläiset syyttävät tapahtuneesta turvallisuusmääräysten rikkomista.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/16 02:54:57