Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > #Venäjä #Ukraina #Sota

29.06.2024 23:00

#Venäjä #Ukraina #Sota
Lukuaika: < 1 minuutti

#Venäjä #Ukraina #Sota

**Ukrainan armeijan voittoja ja Venäjän tappioita**

Ukrainan asevoimien ylipäällikkö Oleksandr Syrskyi on esitellyt, kuinka puolustajat tuhoavat vihollisen elävää voimaa ja sotakalustoa. Tuhoutuneet tankit ja panssariajoneuvot palavat, ja niiden mukana tuhoutuvat myös miehittäjät. Ukrainan dronet paikantavat vihollisia ja eliminoivat heitä tehokkaasti.

Syrskyi julkaisi taisteluvideon ja lisäsi lyhyen kommentin:

“Kiivas, järjestelmällinen, oikeudenmukainen. Tämä on meidän taistelumme. Ja vihollinen tuntee sen päivittäin ja joka hetki”, hän kirjoitti.

Videolta voi nähdä, että vihollisella ei ole paikkaa minne piiloutua. Tarkkailuvälineet auttavat paikantamaan vihollisen niin metsikössä kuin tuhoutuneissa rakennuksissakin. Artilleerit ja drone-operaattorit kohdistavat hyökkäyksensä miehittäjiin armotta.

**Ennätykselliset tappiot miehittäjille**

Toukokuusta alkaen, jolloin venäläiset aloittivat hyökkäyksen Harkovan pohjoisosassa, heidän tappionsa ovat kasvaneet merkittävästi. Toukokuussa ja kesäkuussa venäläisten päivittäiset tappiot olivat keskimäärin yli 1000 sotilasta päivässä, ja joissakin päivissä luku nousi jopa 1200-1400. Tämä sisältää sekä kaatuneet että haavoittuneet.

Vaikka Venäjä säilyttää edelleen ylivoiman sekä elävässä voimassa että kalustossa, länsimaiset asiantuntijat uskovat, että pian Venäjän armeija voi kohdata tankkien ja panssarivaunujen puutteen, sillä Ukrainan asevoimat onnistuvat tuhoamaan vihollisen kalustoa tehokkaasti riittävien tykistöammusten ansiosta. Analyytikoiden mukaan Venäjä kuitenkin jatkaa hyökkäystään ja voi tehdä niin suurimman osan vuodesta.

Aiemmin Syrskyi nimesi kolme tekijää, jotka voivat auttaa säilyttämään taistelijoiden hengen.

Kommentoi artikkelia ja jaa se ystäviesi kanssa.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/13 14:56:01