Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > #Venäjä #Ukraina #sotilasilmailu #Forbes

29.06.2024 22:11

#Venäjä #Ukraina #sotilasilmailu #Forbes
Lukuaika: < 1 minuutti

#Venäjä #Ukraina #sotilasilmailu #Forbes

Forbes: Venäjän lentokoneet tappavat ukrainalaisia vain 200 kilometrin päässä rajasta

Forbesin mukaan venäläiset lentokoneet, jotka päivittäin tappavat ukrainalaisia, sijaitsevat vain 200 kilometrin päässä rajasta tai jopa lähempänä. Ne ovat sijoitettuna ulkosalle ilman erityistä suojaa, lukuun ottamatta ilmatorjuntaa (PPO). Ukrainan asevoimat (ZSU) voisivat helposti iskeä näihin kohteisiin amerikkalaisilla ATACMS-ohjuksilla, mutta Washington ei anna lupaa.

Forbes mainitsee esimerkkinä “Baltimor”-lentotukikohdan Voronežin lähellä. Sieltä nousee päivittäin Su-34-hävittäjäpommittajia, jotka pommittavat rintamalinjaa ja sen läheisyydessä olevia asutuskeskuksia KAB-pommeilla. Kymmeniä Su-34-koneita on pysäköity ulkosalle äskettäin korjatulla tukikohtaan.

Joitain amerikkalaisia ohjuksia käytetään ilmassa, mutta Bidenin hallinto kieltää niiden käytön maassa sijaitsevia tukikohtia vastaan. Tästä syystä venäläiset käyttävät kaukaa laukaistavia pommeja välttääkseen Ukrainan ilmatorjunnan.

Forbes raportoi myös Ukrainan armeijan kauaskantoisten ilmatorjuntajärjestelmien katastrofaalisesta puutteesta. Yksi yritys tuoda Patriot-kompleksi lähemmäs rajaa päättyi huonosti, kun venäläiset vaurioittivat sen miehittämättömällä lennokilla.

Lentokoneiden F-16 odotetaan muuttavan tilannetta vain vähän, ellei Yhdysvallat anna lupaa käyttää ohjuksia. Forbes kirjoittaa, että ukrainalaiset eivät riskeeraa F-16-koneita lähellä rajaa venäläisen ilmatorjunnan takia. Venäläisten tukikohtien ilmatorjunta on riittävän vahva estämään onnistuneet iskut miehittämättömillä lennokeilla. Ukraina ei todennäköisesti vaaranna tulevia ohjuksien toimituksia käyttämällä niitä ilman Yhdysvaltojen ennakkolupaa.

Ukrainan asevoimien yleisesikunnan mukaan vuoden 2024 alusta alkaen ukrainalaiset ovat tuhonneet yli 30 venäläistä sotilaskonetta. Venäjän täysimittaisen hyökkäyksen alusta alkaen on menetetty yhteensä 360 lentokonetta ja 326 helikopteria.

Yksi suurimmista saavutuksista oli venäläisen strategisen pommikoneen Tu-22M3:n pudottaminen Stavropolin alueella, jossa lentäjä ja miehistö kuolivat. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun hyökkääjän lentokone ammuttiin alas yli 300 kilometrin päästä rajasta.

Helmikuussa Ukraina pudotti kaukotoimintaisen tutkahavaintokoneen A-50, jonka miehistössä oli 10 henkilöä. Venäjä myönsi tapahtuneen vasta kesäkuussa ja nimesi siihen liittyvän Ukrainan everstin.

Kommentoi artikkelia ja jaa se ystävillesi.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/14 11:49:47