Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > ### Bidenin ja Trumpin väittelyt: Yllättäviä tuloksia

30.06.2024 00:53

### Bidenin ja Trumpin väittelyt: Yllättäviä tuloksia
Lukuaika: 2 minuuttia

### Bidenin ja Trumpin väittelyt: Yllättäviä tuloksia

Yhdysvaltain presidentti Joe Bidenin esiintyminen vaaliväittelyissä Donald Trumpia vastaan sai kritiikkiä sekä puolueen sisällä että median edustajilta. Yhdysvaltain äänestäjien mielipiteet eivät kuitenkaan merkittävästi muuttuneet, vaikka monet asiantuntijat ennustivat Bidenille huomattavaa kannatuksen laskua. Ipsos ja 538-sivusto tekivät kyselyn, jonka tulokset osoittivat, että Trump voitti ensimmäiset väittelyt. 60 prosenttia amerikkalaisista piti entisen presidentin suoritusta parempana. Vain 21 prosenttia vastaajista katsoi Bidenin voittaneen, ja 19 prosenttia ei osannut sanoa kantaansa.

“Huolimatta Bidenin toiminnan alhaisista arvioista, vain harvat vastaajat eivät enää harkitse äänestävänsä häntä”, kyselyssä todettiin.

Väittelyiden tuloksista huolimatta suurin osa amerikkalaisista ei muuttanut päätöstään suunnitelmistaan äänestää tiettyjä ehdokkaita. Kyselyn mukaan 46,7 prosenttia potentiaalisista äänestäjistä aikoo äänestää Bidenia, mikä on 1,6 prosenttia vähemmän kuin ennen väittelyitä. Trumpin kannatus nousi väittelyiden jälkeen 43,5 prosentista 43,9 prosenttiin, eli lähes muuttumattomana, vaikka hänen esiintymisensä oli loistava.

### Demokratien ja median reaktiot

Väittelyt Bidenin ja Trumpin välillä järjestettiin 27. kesäkuuta ilman yleisöä tai toimittajia studiossa. Valkoinen talo piti käytäntöä epätavanomaisena. Väittelyssä käsiteltiin monia aiheita, mukaan lukien sota Ukrainassa. Trump väitti, että Ukraina ei voita sotaa Venäjää vastaan ja toisti väitteensä, että Venäjä ei olisi hyökännyt, jos hän olisi ollut presidentti. Lisäksi Trump lupasi lopettaa sodan nopeasti ja uhkasi lopettaa avun.

Väittelyiden jälkeen 67 prosenttia katsojista katsoi Trumpin voittaneen. Samalla 57 prosenttia vastaajista ei ollut varmoja Bidenin kyvystä johtaa Yhdysvaltoja jatkossa. Yhdysvaltain kongressin edustajainhuoneen puhemies Mike Johnson kehotti erottamaan nykyisen presidentin. Hän uskoo, että väittelyt osoittivat Bidenin toimintakyvyttömyyden.

Myös Yhdysvaltain media ja toimittajat, jopa ne, jotka ovat myötämielisiä demokraattiselle puolueelle, kritisoivat Bidenin esiintymistä. Median mukaan nykyinen presidentti vahvisti vastustajien syytökset siitä, että hän ei hallitse itseään. Heidän mielestään Biden osoitti, ettei ole valmis jatkamaan presidenttinä.

Biden myönsi, että hänen ikänsä vaikuttaa kykyynsä väitellä. Hän kuitenkin vakuutti, että hoitaa presidentin tehtävänsä luottavaisesti ja on valmis asettumaan ehdolle uudelleen.

Kommentoi artikkelia ja jaa se ystävillesi!

#### Väittelyt: Biden vs. Trump
#Yhdysvallat #Biden #Trump #väittelyt

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/14 10:30:23