Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > #BritanniaToimii

30.06.2024 14:02

#BritanniaToimii
Lukuaika: < 1 minuutti

#BritanniaToimii

Lauantaina 29. kesäkuuta YK:n Britannian suurlähettiläs Barbara Woodward ilmoitti, että Britannian hallitus sitoutuu havaitsemaan, paljastamaan ja estämään sotilasvarusteiden toimitukset Pohjois-Koreasta Venäjälle. Lontoo aikoo myös tehdä yhteistyötä muiden maiden kanssa, jotka haluavat liittyä tähän aloitteeseen. Kauppa aseilla Pjongjangin kanssa on ollut kielletty useilla YK:n pakotteilla vuodesta 2006, koska Pohjois-Korea on rikkonut ydinaseiden leviämisen estämistä koskevaa sääntöä. Tästä syystä Kremlin toimet uhkaavat koko planeetan turvallisuutta.

UK Defence Journalin mukaan Woodward totesi, että YK on hyväksynyt Pohjois-Koreaa koskevia päätöslauselmia yhdeksän kertaa vuodesta 2006 lähtien, ja myös Venäjä äänesti näiden puolesta.

“Venäjä on toistuvasti rikkonut näitä päätöslauselmia. Tällä hetkellä Venäjän ja Pohjois-Korean välillä on jatkuva tavaravirta, joka sisältää ammuksia ja ballistisia ohjuksia, kuten YK:n asiantuntijat raportoivat huhtikuussa ja kuten meidän tämänpäiväinen tiedotteemme osoittaa. Näillä rikkomuksilla on vakavia seurauksia miljoonille ihmisille maailmassa,” Woodward sanoi.

Hän huomautti, että Moskova ei edes yritä peitellä pakotteiden rikkomista. Woodward lisäsi, että Kreml käyttää väärin jäsenyyttään YK:n turvallisuusneuvostossa, ja tähän on reagoitava.

Yhteistyö Venäjän ja Pohjois-Korean välillä

Vuodesta 2006 lähtien YK on asettanut lukuisia pakotteita Pohjois-Koreaa vastaan, mukaan lukien aseiden viennin kiellon, varojen jäädytyksen ja tuonnin rajoitukset. Kuitenkin täysimittaisen hyökkäyksen alkamisen jälkeen Kreml on alkanut lisätä yhteistyötä Pjongjangin kanssa. Tässä yhteistyössä Pohjois-Korea on todennäköisesti toimittanut venäläisille 1,6 miljoonaa tykistön ammusta. He ovat myös toimittaneet ballistisia ja risteilyohjuksia Ukrainan kaupunkien pommittamiseen.

Vastineeksi venäläiset ovat todennäköisesti siirtäneet pohjoiskorealaiselle hallinnolle teknologiaa, joka edesauttaa heidän ydinaseohjelmansa kehittämistä. Kesäkuussa Venäjän johtaja Vladimir Putin ja diktaattori Kim Jong-un allekirjoittivat puolustussopimuksen, joka tarkoittaa Pohjois-Korean käytännön irtautumista pakoteblokadista. Tämän sopimuksen puitteissa Pjongjang saattaa jopa lähettää sotilaitaan Ukrainaan.

Kommentoi artikkelia ja jaa se ystävillesi. Tilaa myös Patreonissa, jotta et näe mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/13 15:00:03