Eilen yhteensä 88810 latausta

20287 artikkelia

Kirjaudu

Etusivu > ### Pommi-iskut Bornoon, Nigeriaan #pommi-isku #Borno #Nigeria #uhrit

30.06.2024 08:58

### Pommi-iskut Bornoon, Nigeriaan  #pommi-isku #Borno #Nigeria #uhrit
Lukuaika: < 1 minuutti

### Pommi-iskut Bornoon, Nigeriaan
#pommi-isku #Borno #Nigeria #uhrit

Pohjois-Nigeriassa, Bornon osavaltiossa, tapahtui lauantaina pommi-iskuja, joiden seurauksena vähintään 18 ihmistä menehtyi ja 48 loukkaantui. Ensimmäinen räjähdys tapahtui hääseremoniassa noin kello 15.00 paikallista aikaa. Myöhemmin toinen räjähdys tapahtui Gwozan yleissairaalassa ja kolmas hautajaisissa.

Bornon valtion hätätilaviraston (SEMA) pääjohtaja, tohtori Barkindo Muhammad Saidu, kävi räjähdyspaikalla Gwozan kaupungissa. SEMA:n mukaan uhrien joukossa oli miehiä, naisia ja lapsia.

Reutersin mukaan kyseessä saattoi olla itsemurhaiskujen sarja. Viimeisten 15 vuoden aikana Bornon osavaltio on ollut islamistisen kapinan keskus. Alueella toimivat aktiivisesti kaksi terroristiryhmää, Boko Haram ja Länsi-Afrikan Islamilainen valtio. Näiden ryhmien terrori-iskujen seurauksena yli 2 miljoonaa ihmistä on joutunut pakenemaan, ja yli 40 000 nigerialaista on kuollut tai loukkaantunut.

Tällä hetkellä mikään islamistinen järjestö ei ole ottanut vastuuta iskusta, eikä Bornon osavaltion poliisi ole vielä kommentoinut tapausta.

Viime vuoden joulukuun lopussa Nigeriassa tapahtui myös sarja terrori-iskuja, joissa bandiitit hyökkäsivät useisiin kyliin. Tällöin raportoitiin vähintään 113 kuolleesta ja yli 300 loukkaantuneesta.

Kommentoi artikkelia ja jaa se ystävillesi.

Satunnainen:

Viimeisimmät:


  Juho Saastamoinen, Turku

  www.juhosaastamoinen.fi
  www.juhosaastamoinen.com
  www.likainenpsykiatria.com
  www.traccar.fi

  Tietosuojaseloste:
  www.juhosaastamoinen.net

  Palautetta? Kysyttävää?
  Lähetä WhatsApp

  © 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/22 23:04:03