Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > #raketti-isku #Ukraina #pelastustyöt

30.06.2024 00:42

#raketti-isku #Ukraina #pelastustyöt
Lukuaika: < 1 minuutti

#raketti-isku #Ukraina #pelastustyöt

## Raketin isku Vílnianskissa: Seitsemän kuollutta, 31 loukkaantunutta

Vílnianskissa, Zaporižžjan alueella, pelastustyöntekijät ovat saaneet päätökseen lauantai-iltana 29. kesäkuuta tapahtuneen Venäjän raketti-iskun seurausten raivaamisen. Venäläisten hyökkäyksen seurauksena kuoli seitsemän ihmistä, mukaan lukien kaksi lasta. Loukkaantuneiden määrä nousi 31 henkilöön.

Asiasta tiedotti Ukrainan valtion hätätilapalvelu (DSNS). Ilmoituksen mukaan iskua seuranneiden tuhojen raivaamiseen osallistui 50 pelastajaa ja yhdeksän pelastusajoneuvoa. Lisäksi iskualueella työskentelivät lainvalvontaviranomaiset, lääkärit, ensihoitajat ja Punaisen Ristin pikareagointijoukkueen asiantuntijat.

“Pelastus- ja etsintätyöt on saatu päätökseen. Alustavien tietojen mukaan seitsemän ihmistä menehtyi, joista kaksi oli lapsia, ja 31 henkilöä, joista kahdeksan oli lapsia, loukkaantui”, DSNS:n tiedotteessa kerrottiin.

Viranomaiset lisäsivät, että rakennusten ja ajoneuvojen tulipalot iskualueella saatiin sammutettua klo 19:46. Kaksikerroksinen rakennus, siihen liittyvät lisärakennukset sekä läheiset ajoneuvot paloivat. Lisäksi kaksi yksikerroksista rakennusta syttyi palamaan. Palon kokonaispinta-ala oli 300 ja 150 neliömetriä.

### 29. kesäkuuta tapahtuneet raketti-iskut

Venäläiset hyökkääjät suorittivat raketti-iskun Vílnianskiin lauantaina 29. kesäkuuta klo 17:40. Isku osui kaupungin keskustaan, vahingoittaen asuinrakennuksia, kauppoja, julkisia rakennuksia, kriittisen infrastruktuurin kohteita ja ajoneuvoja. Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi reagoi hyökkäykseen ilmaisemalla osanottonsa uhrien omaisille ja kehotti kumppanimaita nopeuttamaan Ukrainalle tarvittavien päätösten tekemistä.

Zaporižžjan alueen lisäksi venäläiset hyökkäsivät myös Harkovan alueelle. Ohjukset iskivät Derhačin ja Kozatsja Lopanin asutuskeskuksiin. Yksityiset ja kerrostalot sekä siviililiiketoiminta kärsivät vahinkoja. Kolme ihmistä loukkaantui.

Lisäksi vihollinen hyökkäsi Donetskin alueelle, erityisesti Kramatorskin, Bahmutin ja Pokrovskiin. Iskujen seurauksena neljä siviiliä kuoli ja seitsemän sai erilaisia vammoja.

Kommentoi artikkelia ja jaa se ystäviesi kanssa.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/13 15:27:55