Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > ### Tšekissä tarkastetaan ukrainalaisten pakolaisten asiakirjoja laajasti

30.06.2024 00:55

### Tšekissä tarkastetaan ukrainalaisten pakolaisten asiakirjoja laajasti
Lukuaika: < 1 minuutti

### Tšekissä tarkastetaan ukrainalaisten pakolaisten asiakirjoja laajasti

Tšekissä, jossa on runsaasti ukrainalaisia pakolaisia, on aloitettu laajat ulkomaalaisten asiakirjojen tarkastukset. Ukrainalaisten, jotka oleskelevat Tšekin alueella, on ilmoitettava ajantasainen asuinpaikkansa. Ilman tätä tietoa he eivät välttämättä saa tilapäistä suojelua.

Paikallisten uutislähteiden mukaan ulkomaalaisilla on usein väärennettyjä asiakirjoja. Aikaisemmin Tšekin viranomaiset tarkastivat vain asiakirjojen aitouden, mutta nyt he suorittavat myös kotietsintöjä. Poliisi voi siis kirjaimellisesti tulla kotiovelle tarkastamaan tilannetta.

Poliisi vierailee ulkomaalaisten, erityisesti ukrainalaisten, luona, jotka ovat saaneet tilapäistä suojelua. On huomattava, että Tšekissä on päätetty jatkaa Ukrainan kansalaisten tilapäistä suojelua 4. maaliskuuta 2026 saakka.

Monet ilmoitetut osoitteet ovat olleet vääriä. Pääkaupungin Prahan maahanmuuttajapoliisin johtaja totesi, että pelkästään vuoden 2024 ensimmäisellä puoliskolla havaittiin, että 1449 henkilöä, joille oli myönnetty tilapäinen suojelu, eivät asuneet tai eivät olleet koskaan asuneet ilmoitetussa osoitteessa.

“Vuonna 2023 Prahassa havaittiin yhteensä 7888 tällaista tapausta. Kaikissa tapauksissa poliisi ehdotti sisäministeriön turvapaikka- ja maahanmuuttopolitiikan osastolle asuinosoitteiden mitätöimistä. Näiden tapausten seurauksena kyseiset henkilöt eivät esimerkiksi voi saada humanitaarista apua,” hän lisäsi.

Tšekki tarjoaa ukrainalaisille pakolaisille vapaaehtoista paluuta kotiin

Hiljattain Tšekissä on otettu käyttöön ohjelma, joka mahdollistaa ukrainalaisten vapaaehtoisen paluun kotiin. Ohjelma on tällä hetkellä pilottivaiheessa, ja sen puitteissa on jo palannut 400 pakolaista Ukrainaan. Tšekin hallitus maksaa paluulipun yhteen suuntaan ja sairaille henkilöille ambulanssikuljetuksen.

Projektia jatketaan marraskuuhun 2024 asti, ja sen odotetaan aluksi hyödyttävän noin 400 ukrainalaista. Pakolaiset voivat käyttää maksutonta vapaaehtoista paluuta vain kerran. Tšekin hallitus on varannut tähän 5,5 miljoonaa kruunua, mikä vastaa noin 242 tuhatta dollaria tai noin 10 miljoonaa grivnaa.

### Aihe: Tšekki tarkastaa pakolaisten asiakirjat laajasti
#Tšekki #pakolaiset #Praha #ukrainalaiset

Jaa ajatuksesi artikkelista ja kerro siitä ystävillesi!

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/13 16:01:24