Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > #Ukrainalaiset Etsivät Kadonneita Sukulaisiaan DNA-testien Avulla #Ukraina #DNA #Kadonneet #Sukulaiset

30.06.2024 15:31

#Ukrainalaiset Etsivät Kadonneita Sukulaisiaan DNA-testien Avulla #Ukraina #DNA #Kadonneet #Sukulaiset
Lukuaika: < 1 minuutti

#Ukrainalaiset Etsivät Kadonneita Sukulaisiaan DNA-testien Avulla

#Ukraina #DNA #Kadonneet #Sukulaiset

Ukrainan jälleenintegraatioministeriö laajentaa mahdollisuuksia ulkomailla asuville ukrainalaisille etsiä kadonneita sukulaisiaan Venäjän aggression seurauksena. DNA-testauksen voi nyt tehdä paitsi kesällä, myös huomattavasti pidempään, sillä palvelun kestoa on jatkettu.

Ministeriön mukaan DNA-näytteiden keräämisestä vastaa Kansainvälinen kadonneiden henkilöiden komissio (ICMP). Tämä helpottaa huomattavasti etsintää niille, jotka ovat Ukrainan ulkopuolella. Testausta voi tehdä kahdeksassa maassa: Moldovassa, Romaniassa, Bulgariassa, Unkarissa, Ranskassa, Luxemburgissa, Belgiassa ja Alankomaissa.

Näytteiden antamista varten tulee:

1. Jättää tietoja kadonneesta henkilöstä osoitteessa: https://oic.icmp.int/
2. Soittaa ICMP:n Ukrainan toimistoon numeroon: (068) 791-00-00 (myös Telegram, Viber ja WhatsApp).

Toukokuun lopussa ilmoitettiin, että Kansainvälinen kadonneiden henkilöiden komissio kerää DNA-näytteitä ukrainalaisilta kahdeksassa Euroopan maassa tänä kesänä. Tavoitteena on auttaa löytämään sodan aikana kadonneet ihmiset.

Näytteiden kerääminen tapahtuu yhteistyössä Ukrainan kansallisen poliisin pääesikunnan kanssa. Jokainen, joka etsii kadonneita sukulaisiaan tai läheisiään, voi antaa DNA-näytteensä. Prosessi on täysin maksuton ja luottamuksellinen. DNA-näytteitä käytetään ainoastaan kadonneiden henkilöiden etsintään.

Ukrainan ihmisoikeusvaltuutettu Dmytro Lubinetsin mukaan Ukrainassa on kadonneina 37 000 henkilöä, mukaan lukien lapset, aikuiset ja Ukrainan asevoimien puolustajat. Tämä määrä on kirjattu kadonneiden henkilöiden rekisteriin, mutta todellinen luku saattaa olla huomattavasti suurempi.

Kommentoi artikkelia ja jaa se ystävillesi! Rekisteröidy myös Patreoniin, niin sinun ei tarvitse nähdä mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/13 16:47:11