Eilen yhteensä 77753 latausta

Kirjaudu

Etusivu > #Ukrainalaiset siviilit pidätettyinä Venäjällä #Ukraina #Venäjä #ihmisoikeudet #siviilit

30.06.2024 14:33

Ei audiota saatavissa.

#Ukrainalaiset siviilit pidätettyinä Venäjällä #Ukraina #Venäjä #ihmisoikeudet #siviilit
Lukuaika: < 1 minuutti

#Ukrainalaiset siviilit pidätettyinä Venäjällä #Ukraina #Venäjä #ihmisoikeudet #siviilit

Ukrainan ihmisoikeusvaltuutettu Dmytro Lubinets on ilmoittanut, että Venäjä pitää laittomasti vangittuna yli 14 000 ukrainalaista kansalaista. Lubinetsin mukaan siviilien palauttaminen on erittäin haastavaa, koska suoraa vaihtoa ei voida toteuttaa kuten sotavankien kanssa.

Lubinets kertoi asiasta “Interfax-Ukraina” -uutistoimistolle antamassaan lausunnossa. Hänen mukaansa siviilien palauttaminen on kolmesta kansalaisryhmästä – lapset, sotavangit ja siviilit – kaikkein vaikein tehtävä. “Emme voi vaihtaa heitä, emmekä voi suoraan vaikuttaa Venäjään. Meillä ei ole edes juridista perustaa tämän prosessin toteuttamiseksi”, hän lisäsi.

Lubinets muistutti myös Ukrainan pyrkimyksistä palauttaa lähes 20 000 lasta ja “kymmeniä tuhansia” kadonneiksi ilmoitettuja henkilöitä. Hän tarkensi, että tähän mennessä Vatikaani on auttanut vain ukrainalaisten lasten palauttamisessa, mutta nyt suora viestintä heidän kanssaan saattaa avata uuden kanavan siviilien palauttamiseksi Ukrainaan. Lubinets toivoo, että tämä avaa uuden kommunikaatiokanavan ja mahdollisuuden ukrainalaisten kotiuttamiseen.

Kymmenen ukrainalaisen kotiinpaluu

28. kesäkuuta kymmenen siviiliä palasi Venäjän vankeudesta Ukrainaan. Heidän joukossaan oli Ukrainan kreikkalaiskatolisen kirkon pappeja, Krimin tataarien Mejlisin varajohtaja ja muita kansalaisia, jotka olivat olleet pitkään vankeina Venäjällä. Vapautetut kansalaiset ovat nyt Kiovassa ja palaavat pian koteihinsa. Presidentti Volodymyr Zelenskyin mukaan vapautettujen joukossa olivat muun muassa Nariman Dzhelial, Mejlisin varajohtaja, joka vangittiin vuonna 2021, Valeriy Matyushenko, joka ei ollut nähnyt perhettään vuodesta 2017, sekä Olena Pyeh, joka oli erossa tyttärestään vuodesta 2018. Vapautettujen joukossa olivat myös papit Bohdan Geleta ja Ivan.

Muistutuksena, julkistimme kuvia Venäjän vankeudesta 28. kesäkuuta vapautetuista henkilöistä. Lisäksi 25. kesäkuuta kotiin palasi 90 Ukrainan puolustajaa.

Kommentoi artikkelia ja jaa se ystävillesi. Kirjaudu sisään Patreoniin, jotta et näe mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/15 14:16:32