Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > #UkrainanTilanne ### Tarvitaanko neuvotteluja Putinin kanssa?

30.06.2024 17:20

#UkrainanTilanne ### Tarvitaanko neuvotteluja Putinin kanssa?
Lukuaika: < 1 minuutti

#UkrainanTilanne

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi on ilmoittanut, että tällä hetkellä hän näkee vain yhden mahdollisen mallin neuvotteluille Venäjän diktaattorin Vladimir Putinin kanssa. Kyseessä on kolmipuolinen sopimus välittäjien kanssa. Ukrainan johtaja nosti esimerkkinä esiin viljasopimuksen.

Zelenskyi kertoi asiasta The Philadelphia Inquirer -lehden haastattelussa. Toimittaja kysyi Ukrainan presidentiltä, voisiko olla olemassa olosuhteita, joissa maa voisi käydä neuvotteluja Vladimir Putinin kanssa. Zelenskyin mukaan on vain yksi vaihtoehto – dokumentti, joka muistuttaa viljasopimusta. Presidentti korosti, että Ukraina voi löytää mallin, jossa ratkaisuja voidaan löytää.

Viljakäytävän tapauksessa välittäjinä toimivat YK ja Turkki. Ne ottivat vastuulleen neuvotella Ukrainan kanssa ja sen jälkeen allekirjoitettiin sopimukset Venäjän federaation kanssa. Näin syntyi kaksi peilaavaa sopimusta, joiden välissä ovat YK ja Turkki.

“Samaa mallia voidaan käyttää myös alueellisessa koskemattomuudessa, energiassa ja merenkulussa, kun eri mantereiden maat valmistelevat ratkaisuja tiettyihin kriiseihin. Jos tämä dokumentti sopii Ukrainalle, se on käsiteltävä myös Venäjän edustajien kanssa. Tällä hetkellä meillä on vain tämä malli”, totesi Volodymyr Zelenskyi.

### Tarvitaanko neuvotteluja Putinin kanssa?
Amerikkalainen analyytikko ja strategisti Rajan Menon on todennut, että neuvottelut Venäjän presidentin Putinin kanssa eivät ole nyt ajankohtaisia. Neuvotteluja tulee käydä vain voimakkaasta asemasta, ja tällä hetkellä Ukraina on vasta alkanut saada tarvittavia aseita torjuakseen Venäjän terroristien hyökkäyksiä.

“Vakava puute neuvottelujen kannattajien argumentoinnissa on ehdotetut aikataulut. Monet rauhanneuvottelujen kannattajat haluavat niiden alkavan mahdollisimman pian… Mutta Yhdysvallat ja sen eurooppalaiset liittolaiset ovat vasta aloittaneet aseiden toimittamisen Ukrainalle miljardien dollarien arvosta ja ne jatkuvat syksyyn asti. Olisi järjetöntä kiirehtiä neuvotteluihin näkemättä, mikä merkitys lisäaseistuksella on, ja voivatko Venäjän asevoimat ylläpitää nykyistä vauhtia, kun Ukrainalla on enemmän tulivoimaa”, analyytikko toteaa.

Kommentoi ja jaa artikkeli ystävillesi. Liity Patreonin kautta lukeaksesi ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/13 16:39:24