Eilen yhteensä 77753 latausta

Kirjaudu

Etusivu > #Uudet muutokset sotilasrekisterilakiin #sotilasrekisteri #henkilötiedot #suoja #riskit

30.06.2024 14:25

Ei audiota saatavissa.

#Uudet muutokset sotilasrekisterilakiin #sotilasrekisteri #henkilötiedot #suoja #riskit
Lukuaika: < 1 minuutti

#Uudet muutokset sotilasrekisterilakiin

#sotilasrekisteri #henkilötiedot #suoja #riskit

Sotilasrekisterilakiin “Oberig” tehdyt muutokset, lain numero 11143, ovat antaneet Terrotoriaalisten keskusten (TCK) sotilaille laajoja valtuuksia. Nyt TCK tietää lähes kaiken Ukrainan asevelvollisuusikäisistä kansalaisista, aina passitiedoista pankkitileihin asti.

Digitaalisen mobilisaation riskit ja henkilötietojen suojan säilyminen herättävät huolta. Asiantuntijat varoittavat, että pankkisalaisuus ja kansalaisten yksityisyyden suoja ovat vaakalaudalla uusien muutosten myötä.

TCK saa tietoja keskusvaalilautakunnalta, verovirastolta ja maahanmuuttovirastolta. Laki kattaa nyt 17-60-vuotiaat, ja henkilötunnukset, passitiedot, osoitteet, nimet eivät ole enää salaisia. TCK voi käyttää tietoja vapaasti ilman tarkkoja rajoituksia.

Rekisteriin “Oberig” sisällytetään myös tietoja avoimista täytäntöönpanotoimista ja mobilisaatiolain rikkomuksista. Ei ole selkeitä esteitä henkilötietojen käytölle.

Asiantuntijat korostavat, että ukrainalaiset eivät kiinnitä riittävästi huomiota valtion keräämiin tietoihin. Kyberturvallisuusasiantuntija Kostyantyn Korsun on huolissaan tietojen suojan puutteesta ja mahdollisista tietomurroista. Korsun katsoo, että massiivinen tietojen keruu loukkaa ihmisoikeuksia ja osoittaa valtion välinpitämättömyyttä kansalaistensa yksityisyyttä kohtaan.

Pankkien on säilytettävä tilitiedot salassa, mutta TCK voi nyt saada tiedot ukrainalaisten tileistä. Asianajaja Kateryna Anishchenko huomauttaa, että TCK ei voi nähdä tilitietoja, mutta rekisteriin “Oberig” pääsyä ei ole määritelty tarkasti. Hän on sitä mieltä, että pankkitilillä ei pitäisi olla mitään tekemistä asevelvollisuuden kanssa.

Ukrainalaisilla on 17 päivää päivittää henkilötietonsa. Päivittämättä jättäminen voi johtaa sakkoihin, mutta sakkojen maksaminen ei vapauta asevelvollisuudesta. Ensimmäiset sakot tulevat voimaan 18. heinäkuuta, ja kaikki asevelvollisuudessa olevat naislääkärit ovat velvollisia päivittämään tietonsa.

Kommentoi artikkelia ja jaa se ystävillesi. Liity Patreon-jäseneksi nähdäksesi sisällön ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/15 15:23:53