Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > #VenäjänEteneminenDonetskissa

30.06.2024 16:57

#VenäjänEteneminenDonetskissa
Lukuaika: < 1 minuutti

#VenäjänEteneminenDonetskissa

Venäjän joukot ovat edenneet Donetskin alueella, erityisesti Jevhenivkan kylään lähellä Sokolia ja äskettäin vallattua Novooleksandrivkaa. Analytiikkaprojekti DeepState raportoi, että vihollinen on edennyt Jevhenivkaan lähellä Novooleksandrivkaa. On huomioitava, että Venäjän joukot ovat äskettäin vallanneet Novooleksandrivkan Donetskissa, mikä on tuonut heidät lähemmäksi Pokrovsk-Kostiantynivka-tietä. Tällä hetkellä tiehen on vielä matkaa Vozydvizhinkan kautta.

Monet analyytikot ovat todenneet tämän tien olevan erittäin tärkeä Ukrainan joukoille. Sotilasasiantuntija Mykhailo Zhyrokhovin mukaan Pokrovsk-Kostiantynivka-tie on tärkeä logistinen reitti, joka kulkee rintamalinjan vieressä ja on keskeinen alueella toimiville joukoille.

Zhyrokhov huomautti, että vaikka Venäjän joukot ovat edenneet Ocheretynen alueella, tämä ei tarkoita, että he voisivat heti siirtää tykistöä ja hallita tietä tulituksella. Alueella käydään edelleen taisteluita, eikä tykistöä tai muita tulivoimaisia aseita voida siirtää tielle juuri nyt.

Lisäksi asiantuntija totesi, että tykistön tehokkaan toiminnan varmistamiseksi rintamalinjaa olisi siirrettävä muutama kilometri eteenpäin. Hänen mukaansa, jos eteneminen jatkuu, voidaan alkaa puhua uhasta tielle, mutta tällä hetkellä on liian aikaista tehdä johtopäätöksiä.

Ukrainan asevoimien pääesikunta raportoi 29. kesäkuuta, että vuorokauden aikana tapahtui 117 taistelukosketusta. Vihollinen suoritti kaksi raketti-iskua (kolmella raketilla) ja 40 ilmaiskua käyttäen 72 ohjusta ja 284 kamikaze-droonia. Vihollinen tulitti yli 3000 kertaa eri aseilla Ukrainan joukkojen ja siviilialueiden kohteita.

Samaan aikaan Ukrainan puolustajat iskivät vihollisen komentoasemaan, polttoainevarastoon ja kolmeen vihollisen henkilöstön keskittymisalueeseen. Pokrovskin suunta on edelleen kuumin, ja siellä on tapahtunut 41 taistelukosketusta. Vihollinen pyrkii edelleen läpäisemään Ukrainan puolustuslinjat Novooleksandrivkan, Jevhenivkan, Vozydvizhinkan, Sokolin, Novoselivka Pershan, Prohressin ja Umanin lähistöllä. Ukrainan joukot ovat torjuneet 29 hyökkäystä ja 12 taistelua on edelleen käynnissä. Vihollisen tappiot tällä suunnalla ovat 252 henkilöä, joista 106 on kuolleita. Lisäksi on tuhottu yksi tankki, seitsemän ajoneuvoa ja yksi BM-21 Grad -raketinheitin. Vihollisen seitsemän tykkiä ja kranaatinheitintä, kuusi ajoneuvoa ja neljä taisteluajoneuvoa on vaurioitettu.

Kommentoikaa artikkelia ja jakakaa se ystävillenne. Voitte lukea ilman mainoksia kirjautumalla Patreoniin.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/13 17:26:23