Eilen yhteensä 77753 latausta

Kirjaudu

Etusivu > #DmitroVerbitskiEroni #Ukraina #Venäjä

01.07.2024 14:37

Ei audiota saatavissa.

#DmitroVerbitskiEroni #Ukraina #Venäjä
Lukuaika: < 1 minuutti

#DmitroVerbitskiEroni #Ukraina #Venäjä

Dmitro Verbitski Menetti Varapääsyyttäjän Tehtävänsä Skandaalin Myötä

1. heinäkuuta Ukrainan varapääsyyttäjän tehtävästä eronnut Dmitro Verbitski vapautettiin virallisesti tehtävästään. Hänen eroaan edelsi vakava skandaali, joka liittyi yli 50 miljoonan grivnan arvoisen omaisuuden hankintaan.

Ukrainan pääsyyttäjän virasto ilmoitti Verbitskin erosta. Tiedotteen mukaan Verbitski erosi omasta tahdostaan 1. heinäkuuta, ja asiaankuuluva määräys on jo allekirjoitettu pääsyyttäjä Andri Kostinin toimesta.

“Dmitro Verbitski ja Skandaali”

Dmitro Verbitski nimitettiin varapääsyyttäjäksi syyskuussa 2022. Hänen vastuullaan oli taistelu talousrikoksia vastaan, erityisesti veronkierron torjunta. Lisäksi Verbitski vastasi investointien suojelemisesta.

Toukokuussa 2024 toimittajat saivat selville, että Verbitski oli muuttanut luksuskotiin hienostuneella asuinalueella Kiovassa. Tämä asunto oli ostettu hänen veljenpoikansa toimesta odesalaiselta liikemieheltä yli kahden miljoonan grivnan hintaan. Ostohinta oli huomattavasti alhaisempi kuin markkina-arvo, “Skeemien” tutkimuksen mukaan.

Lisäksi toimittajat paljastivat, että Verbitskin kumppani Kristina Ilnytska omisti vähintään 52 miljoonan grivnan arvosta omaisuutta, vaikka hänellä ei ollut riittäviä virallisia tuloja näiden ostosten tekemiseen. Myöhemmin Ilnytska kiisti syytökset varallisuudestaan, väittäen, että kaikki omaisuus oli hankittu omilla varoilla.

Kommentoi artikkelia ja jaa se ystäviesi kanssa. Voit myös liittyä Patreoniin lukeaksesi blogiani ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/15 14:36:51