Eilen yhteensä 88810 latausta

20290 artikkelia

Kirjaudu

Etusivu > # Hyökkäystaktiikan Muutokset Ukrainassa #Ukraina #Venäjä #Turvallisuus #Sota #Raketit Syyt Iskuille: Hysteria ja Toivottomuus vai Ilmatorjunnan Kuluttaminen? Ilman Symmetrisiä Iskuja: Vastustuskeino Yhteenveto Viimeisimmistä Iskuista

01.07.2024 19:05

# Hyökkäystaktiikan Muutokset Ukrainassa #Ukraina #Venäjä #Turvallisuus #Sota #Raketit Syyt Iskuille: Hysteria ja Toivottomuus vai Ilmatorjunnan Kuluttaminen? Ilman Symmetrisiä Iskuja: Vastustuskeino Yhteenveto Viimeisimmistä Iskuista
Lukuaika: 3 minuuttia

# Venäjän Hyökkäystaktiikan Muutokset Ukrainassa

## #Ukraina #Venäjä #Turvallisuus #Sota #Raketit

Viimeisimpien Venäjän ohjusiskujen jälkeen, joissa on ollut uhreja Kiovassa, Dniprossa ja Harkovassa, näyttää siltä, että diktaattori Putinin ohjusiskutaktiikka on muuttunut. Ballistiset ohjukset iskevät nyt eri kaupunkeihin päiväsaikaan, yksittäin ja joidenkin aikavälien jälkeen, eikä niitä laukaista enää strategisista Tu- tai MiG-lentokoneista, vaan itäisten tai pohjoisten miehitettyjen alueiden laukaisualustoilta. Useimmiten näitä ballistisia iskuja edeltää vihollisen tiedustelu “Shahed”-droneilla. Tänään, 1. heinäkuuta, koko maassa on ollut jatkuvasti ilmavaroitus, koska ballistisia ohjuksia on laukaistu Kurskin alueelta, Krimiltä tai Azovinmereltä (seurantakanavien mukaan vihollinen laukaisi X-59/69-ohjuksia SU-57:stä ja “Iskander-M” -ohjuksia kasettiammuksilla, valitettavasti kaikkia ei saatu tuhottua Ukrainan ilmatorjunnalla – toim. huom.).

Kysyimme sotilasasiantuntijoilta, voidaanko nyt väittää, että venäläisillä on käsky iskeä Ukrainan asuinalueille ja kohdistaa iskuja suurille ihmismassoille. Ja jos näin on, mikä on tämän tarkoitus ja mitä Ukraina voi tehdä vastatakseen viholliselle.

## Syyt Venäjän Iskuille: Hysteria ja Toivottomuus vai Ukrainan Ilmatorjunnan Kuluttaminen?

Sotilasasiantuntija Defense Expressistä, Valeriy Ryabykh, toteaa, että vihollinen muuttaa jatkuvasti taktiikkaa käyttäessään seka-iskuja Ukrainan asutuskeskuksiin, parantaen iskujaan ja käyttäen uusia aseita. Hänen mukaansa viime aikoina vihollinen on suunnannut iskut asuinalueille, mikä korostaa strategian muutosta ja mahdollisesti osoittaa tietoista pyrkimystä aiheuttaa mahdollisimman paljon vahinkoa siviiliväestölle ja kuluttaa Ukrainan ilmatorjuntaa.

Ryabykh huomauttaa, että Venäjän armeija etsii mahdollisuuksia tuhota erilaisia kohteita. Viime aikoina vihollinen on suunnannut iskujaan asuinalueille, kuten Harkovassa, missä tämä tapahtuu usein, useita päiviä peräkkäin – Dnipron asuinrakennuksia vastaan, ja myös Kiova kärsii, jossa aggressori iski illalla 30. kesäkuuta ei pimeän aikaan, ei yhdistetyllä tai massiivisella iskulla eikä strategisten pommikoneiden risteilyohjuksilla.

“Ja näemme, että myös vihollisen käyttämät välineet muuttuvat (Iskander, FAB-500, KABit) ja niiden käyttämisaika. Aikaisemmin vihollinen valitsi kaukoilmapommittajat, mutta nyt se käyttää enemmän ballistisia ohjuksia ja myös taktista ilmailua”, valottaa Valeriy Ryabykh.

Sotilasasiantuntija huomauttaa, että vihollinen saattaa tietoisesti valita paikkoja, joissa on paljon ihmisiä, jotta se voisi maksimoida Ukrainan ilmatorjunta- ja ohjuspuolustuskykyjen kulumisen. Lisäksi se aiheuttaa satunnaisia vahinkoja erilaisille kohteille.

“En sulje pois mahdollisuutta, että vihollinen on ottanut tavoitteeksi ukrainalaisen kansan täydellisen tuhoamisen ja kansanmurhan. Näyttää siltä, että tämä voi tapahtua tietoisesti, ja iskujen olosuhteet valitaan niin, että siviilejä kärsii mahdollisimman paljon. Tämä on myös jatkumoa taktiikalle, jolla pelotellaan Ukrainan väestöä ja vähennetään sosiaalista vastarintaa”, hän selittää.

## Ilman Symmetrisiä Iskuja: Ukrainan Vastustuskeino

Valeriy Ryabykh korostaa, että Ukraina ei aio suorittaa symmetrisiä iskuja Venäjän väestöä vastaan, koska Ukraina noudattaa humanitaarista oikeutta ja kohdistaa iskuja ainoastaan sotilaskohteisiin ja miehitetyille alueille.

“Ensisijainen tavoite Ukrainan asevoimille on Venäjän sotilaskohteiden tuhoaminen, jotta vihollisen sotilasvoimapotentiaalia vähennetään, tuhota iskemisvälineet, aseiden valmistus ja varastointi (kuten Shahed-droneja), ja kohteet, jotka liittyvät Venäjän sotilas-teolliseen kompleksiin ja taloudelliseen tukeen. Tämä taktiikkaa kannattaa jatkaa, vaikka se riippuu nykyaikaisten pitkän kantaman aseiden, erityisesti UAV:iden ja muiden aseiden, valmistuskyvystä”, hän perustelee.

Sotilasasiantuntija Konstantin Kryvolap ei ole varma, että Venäjän iskujen väheneminen näkyy jo huomenna tai ensi kuussa. Kaikki riippuu Ukrainan asevoimien arsenaalin täydennyksestä. Tässä ei kannata spekuloida, kuten hävittäjien tai sotilaallisen avun saapumisen ajoituksella. Kryvolap sanoo, että jotain tulee ilmestymään, ja jotain ei. Mutta hän huomauttaa, että Ukrainan asevoimilla on jo potentiaalia, joka voi muuttaa tilannetta rintamalla.

“Potentiaali tulee lisääntymään, jopa uusien israelilaisten Patriot-järjestelmien myötä, jotka eivät ole ballististen ohjusten torjuntaan, mutta ne voivat etsiä vihollisen Su-34-koneita rintamalinjan varrella ja ampua ne alas 120 km:n etäisyydeltä. Potentiaalit muuttuvat, ja potentiaalien muutos muuttaa koko kuvan… Tämä prosessi ei enää käänny toiseen suuntaan. Tämä on merkittävää ja tärkeintä. Se voi tapahtua heinäkuussa tai syyskuussa, mutta [ilmatorjunta] järjestelmät tulevat joka tapauksessa”, Kryvolap kertoo.

Lisäksi sotilasasiantuntija toteaa, että vastaamaan Venäjän aggressioon suhteellisesti, Ukraina tarvitsee kolmoiskombon. Pelkät F-16-koneet eivät riitä suojaamaan KABeja tai ballistisia ohjuksia vastaan.

“Suojaus syntyy kokonaisuudesta. Kun ilmaantuu ilmatorjuntapotentiaalia, lentokonepotentiaalia, ohjuspotentiaalia, joilla voidaan iskeä pidemmälle kuin nykyisin. Tällä hetkellä ei ole muuttunut kuva, vaan potentiaali”, hän tiivistää.

## Yhteenveto Viimeisimmistä Venäjän Iskuista

30. kesäkuuta Venäjän ohjusisku aiheutti vakavaa vahinkoa Harkovan Slobodskyi-alueelle. Venäläinen FAB-500-ohjus osui “Nova Poshta” -osastoon klo 16:30. Tämän seurauksena kahdeksan yrityksen kuorma-autoa syttyi tuleen, kolme tuotanto- ja varastorakennusta sekä lääketieteellinen laitos vaurioituivat. Yksi mies kuoli ja 10 ihmistä loukkaantui, mukaan lukien kahdeksankuukautinen lapsi. Harkovan alueen kuvernööri Oleh Syniehubov ilmoitti, että tällä hetkellä kaupungin sairaaloissa on kahdeksan ihmistä: kuusi aikuista ja kaksi lasta. 58-vuotias mies on vakavassa, mutta vakaassa tilassa pää-, vartalo- ja vasemman yläraajan vammojen kanssa. Viisi aikuista on kohtuullisessa tilassa. 16-vuotias poika on positiivisessa kehitysvaiheessa, ja kahdeksankuukautinen poika on tyydyttävässä tilassa ja valmistautuu kotiutukseen perhelääkärin valvonnassa.

29. kesäkuuta venäläinen ohjus osui kerrostaloon Dniprossa. Presidentti Volodymyr Zelenskyi ilmoitti, että iskun seurauksena kuoli yksi henkilö ja 12 ihmistä loukkaantui. Dnipropetrovskin alueen kuvernööri Serhiy Lysak kertoi, että 1. heinäkuuta yöllä vihollinen hyökkäsi jälleen kaupunkiin käyttäen ballistisia ohjuksia. Seitsemän ihmistä loukkaantui, mukaan lukien 15-vuotias poika. Yksi nainen vietiin sairaalaan, muut saivat avohoitoa. Asuinalueella vaurioituivat kauppa, katot ja ikkunat yksityisissä taloissa ja kerrostaloissa. Tietoja tarkennetaan.

Kiovan alueen kuvernööri Ruslan Kravchenko ilmoitti, että raketti-iskun seurauksena Kiovan alueella loukkaantui kolme ihmistä, joista yksi oli lapsi. Loukkaantuneet ovat paikallisessa sairaalassa ja saivat kaikki tarvittavat hoidot. Romahduksien seurauksena vaurioitui kolme yksityistä taloa, varastorakennus, useita hallinnollisia rakennuksia ja 16 ajoneuvoa sekä palokunta. Paikalla työskentelevät edelleen pelastuspalvelut.

Presidentti Zelenskyi ilmoitti, että vain tällä viikolla Venäjä on käyttänyt Ukrainaa vastaan yli 800 ohjattua ilmapommia. Nämä iskut kohdistuvat kaupunkeihin, yhteisöihin ja ihmisiin, tuhoten kaiken normaalin elämän kannalta tärkeän. Ukraina tarvitsee voimia ja välineitä näiden pommien kantajien ja erityisesti venäläisen taisteluilmailun tuhoamiseen. Zelenskyi korosti selkeiden päätösten tärkeyttä ukrainalaisten suojelemiseksi ja korosti, että pitkän kantaman iskut ja nykyaikainen ilmatorjunta ovat avain päivittäisen venäläisen terrorin pysäyttämiseksi. Hän kiitti kumppaneita näiden toimien tarpeen ymmärtämisestä.

Kommentoi ja jaa artikkeli ystäviesi kanssa sekä kirjaudu Patreoniin lukeaksesi blogia ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/22 23:59:15