Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > # Kontroversi Kokoontuu Ukrainan Parlamentissa: “Klubin valkoinen liiketoiminta” -laki herättää kiistoja #Ukraina #Venäjä #Politiikka #Talous

01.07.2024 18:29

# Kontroversi Kokoontuu Ukrainan Parlamentissa: "Klubin valkoinen liiketoiminta" -laki herättää kiistoja #Ukraina #Venäjä #Politiikka #Talous
Lukuaika: 2 minuuttia

# Kontroversi Kokoontuu Ukrainan Parlamentissa: “Klubin valkoinen liiketoiminta” -laki herättää kiistoja #Ukraina #Venäjä #Politiikka #Talous

Serhiy Dorotych, SaveFOP-liikkeen johtaja, uskoo, että kansanedustajat tuskin tulevat kiistämään parlamentin verokomitean puheenjohtajan Danylo Hetmantsevin ehdottamaa niin sanottua “Klubin valkoinen liiketoiminta” -lakiehdotusta. Vaikka talousasiantuntijat ja yrittäjät kritisoivat dokumenttia yksimielisesti, parlamentaarikot saattavat sivuuttaa tämän kritiikin. Myöskään Ukrainan presidentti ei todennäköisesti vetoa lakia.

UNN:lle antamassaan haastattelussa Dorotych huomautti, että asiantuntijayhteisö on varoittanut kaikista tämän lain tuomista riskeistä. Kuitenkin Ukrainan parlamentti on jo hyväksynyt sen alustavasti, eikä ne kansanedustajat, jotka eivät äänestäneet lain puolesta, osoita suurta aktiivisuutta.

“En usko, että ‘Klubin valkoinen liiketoiminta’ -lakiehdotusta tullaan kiistämään Ukrainan perustuslakituomioistuimessa. Tällä hetkellä tällaisille toimille ei ole näkymiä, joten on epätodennäköistä, että kansanedustajat tekevät valituksen”, hän sanoi.

Yrittäjä uskoo myös, että Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi ei vetoa tätä lakia. Hän muistutti, että kaikki Hetmantsevin ideat ovat saaneet valtionpäämiehen hyväksynnän.

“Tiedättehän, kun katsoo, miten Hetmantsev käyttäytyy ja tarkastelee edellisten vuosien käytäntöjä, jolloin presidentti allekirjoitti kaiken, mitä Hetmantsev vaati ja puolusti, minulla ei ole epäilystäkään siitä, että mainittu lakiehdotus tullaan allekirjoittamaan”, Dorotych tiivisti.

Etuja omilleen

Ukrainan parlamentti hyväksyi kokonaisuudessaan kiistanalaisen lakiehdotuksen, jonka verokomitean puheenjohtaja Danylo Hetmantsev esitti niin sanotusta “Klubin valkoinen liiketoiminta”. Dokumenttia ovat kritisoineet sekä Hetmantsevin parlamentaariset kollegat että asiantuntijat. He selittävät, että kauniiden sanojen takana läpinäkyvistä veroista piilee Hetmantsevin lähipiirin liikemiesten etujen lobbaaminen. Lisäksi oikeudellisissa arvioissa on todettu, että se ei vastaa Ukrainan lainsäädäntöä ja sisältää syrjiviä kohtia liiketoimintaympäristöä kohtaan.

Hetmantsev on ilmoittanut merkittävästä verojen korotuksesta ukrainalaisille. Erityisesti sotilasveroa, jota Ukrainan kansalaiset ovat maksaneet vuodesta 2014, tullaan nostamaan. Talouskomitean puheenjohtaja sanoo, että hänen ehdotuksensa tulevat olemaan radikaaleja.

Hetmantsev on muistuttanut, että hän ei näe muuta keinoa puolustusvoimien rahoittamiseksi kuin verojen korottaminen. Hän haluaa kerätä 300 miljardia hryvniaa. Samaan aikaan liikemiehet pyytävät selitystä siitä, mihin rahat menevät, jotka länsimaiset kumppanit jatkuvasti myöntävät.

Kommentoi artikkelia ja jaa se ystävillesi. Voit myös liittyä Patreoniin lukeaksesi blogia ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/14 10:02:32