Eilen yhteensä 77753 latausta

Kirjaudu

Etusivu > ## #KorruptionTorjunta #Ukraina #Venäjä NAZK:n Elämäntapojen Monitoroinnin Käytännöt Bihus.info:n Paljastukset Poliisipäälliköstä ja Hänen Perheestään Vygivskyn Kommentit

01.07.2024 15:14

Ei audiota saatavissa.

## #KorruptionTorjunta #Ukraina #Venäjä NAZK:n Elämäntapojen Monitoroinnin Käytännöt Bihus.info:n Paljastukset Poliisipäälliköstä ja Hänen Perheestään Vygivskyn Kommentit
Lukuaika: 2 minuuttia

## #KorruptionTorjunta #Ukraina #Venäjä

**Korruptiontorjunta Ukrainassa: NAZK aloittaa poliisijohtajan elämäntapojen tarkkailun**

### NAZK:n Elämäntapojen Monitoroinnin Käytännöt

Ukrainan kansallinen korruptionestovirasto (NAZK) on aloittanut Ukrainan kansallisen poliisin johtajan Ivan Vygivskyn elämäntapojen tarkkailun, vastauksena Ukrainan kansallisen korruptiontorjuntaviraston (NABU) pyyntöön. NABU oli suorittanut tietojen analysointia Vygivskystä ja pyytänyt sen jälkeen NAZK:ta suorittamaan tarkistuksen.

NAZK kiinnostaa erityisesti virkamiehet, jotka ovat ilmoittaneet vaatimattomista varoista, mutta käyttävät samalla luksusautoja, ostavat kalliita kiinteistöjä tai saavat arvokkaita lahjoja läheisiltään. Monitoroinnin aikana NAZK tarkastaa muun muassa seuraavaa tietoa:

– Käyttöomaisuus, jota ei ole ilmoitettu julkisesti.
– Saatujen lahjojen tiedot.
– Ostokset, joiden arvo ylittää ilmoitetut varat.

Monitorointi perustuu journalistisiin tutkimuksiin, mediassa julkaistuihin tietoihin, kansalaisten ja järjestöjen antamiin tietoihin sekä muihin avoimiin lähteisiin. Jos NAZK havaitsee, että virkamiehen elämäntapa ei vastaa hänen ilmoittamiaan tuloja ja omaisuutta, tämä johtaa täydelliseen ilmoitusten tarkastukseen. Mikäli monitoroinnin tuloksena löytyy korruptiorikkomuksia, NAZK ilmoittaa tästä lainvalvontaviranomaisille ja muille asianomaisille tahoille.

### Bihus.info:n Paljastukset Poliisipäälliköstä ja Hänen Perheestään

Bihus.info:n tutkijat ovat saaneet selville, että Vygivskyn siskolla on osuus yhtiössä TOV “Yugnayftoprodukt”, joka harjoittaa polttoaineen tukkukauppaa. Vuosina 2022-2023 yritys kävi kauppaa ainakin kahden rikostutkinnan kohteena olevan henkilön kanssa, joista poliisi Vygivskyn johdolla oli vastuussa. Lisäksi Vygivsky asuu yksityistalossa Kiovan lähellä, jonka arvo on 6,5 miljoonaa grivnaa. Talo on rekisteröity vanhan perheystävän nimiin, mutta toimittajien mukaan tällä ei ollut vastaavaa taloudellista taustaa talon ostamiseen. Lisäksi Vygivsky on pitkään käyttänyt autoja, jotka ovat rekisteröity hänen anoppinsa nimiin.

### Vygivskyn Kommentit

Tutkijoiden pyytäessä Vygivskyltä kommentteja, tämä vastasi, ettei tiedä mitään – ei siitä, millä rahalla hänen siskonsa osti talon, eikä siitä, mistä hänen anoppinsa sai autot, joita hän käytti, eikä TOV “Yugnayftoprodukt” -yhtiön yhteyksistä poliisin rikostutkinnan kohteisiin. Facebookissa Vygivsky julkaisi postauksen, jossa hän kiitti mediaa jatkuvasta kiinnostuksesta hänen ja kansallisen poliisin työhön.

“Kiitän mediaa jatkuvasta kiinnostuksesta kansallisen poliisin ja henkilökohtaisesti minun työhöni (…) Vuosina 2015 alkaen antamani ilmoitukset ovat julkisesti saatavilla kansallisen korruptionestoviraston virallisella verkkosivulla, jossa on esitetty minun ja vaimoni sekä tyttäreni varat yhteisasumisen aikana. Kaikki tämä tieto on julkisesti saatavilla eikä ole salainen. Lisäksi olen lain vaatimusten mukaisesti läpäissyt erityistarkastuksen, joka sisälsi myös ilmoitusten tarkastuksen”, Vygivsky totesi.

Kommentoi artikkelia ja jaa se ystäviesi kanssa! Voit myös liittyä Patreoniin lukeaksesi blogia ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/15 14:13:57