Eilen yhteensä 77753 latausta

Kirjaudu

Etusivu > # Korruptiopaljastus Ukrainassa: Entinen johtaja syytettynä

01.07.2024 16:10

Ei audiota saatavissa.

# Korruptiopaljastus Ukrainassa: Entinen johtaja syytettynä
Lukuaika: 2 minuuttia

# Korruptiopaljastus Ukrainassa: Entinen johtaja syytettynä

Korruptio, Ukraina, oikeuslaitos

Ukrainan turvallisuuspalvelu (SBU) on ilmoittanut paljastaneensa korruptiovyyhdin, joka on liittynyt Länsi-Ukrainan aluehallinnon oikeusministeriöön. Kyseinen elin vastaa valtion oikeuspolitiikasta seitsemässä Länsi-Ukrainan alueella. Tärkein epäilty on entinen hallinnon johtaja, jonka nimeä SBU ei ole julkistanut. Useat tiedotusvälineet kuitenkin raportoivat, että kyseessä on Oleg Liuklian Ivanofrankivskista.

SBU:n mukaan oikeusministeriön virkamiehet ottivat säännöllisesti lahjuksia laittomasti sulkeakseen velkoihin liittyviä täytäntöönpanomenettelyjä. He vastaanottivat lahjuksia ja tekivät velallisista muodollisesti “puhtaita” lain edessä, vaikka velkoja ei todellisuudessa maksettu.

Kaikki laittomaan toimintaan osallistuneet virkamiehet on nyt vapautettu tehtävistään. SBU:n mukaan entinen aluehallinnon johtaja oli järjestänyt rikollisen toiminnan ja värvännyt siihen useita alaisiaan. Korruptiovyyhdin paljastumishetkellä hän oli vielä virassa.

Rahojen siirtoa varten entinen johtaja käytti välittäjää, joka oli myös Ivanofrankivskista. Saadut rahat jaettiin osallistujien kesken, ja täytäntöönpanomenettelyt suljettiin ikään kuin velat olisi maksettu kokonaan. Kotietsinnöissä löydettiin suuria määriä käteistä rahaa, täytäntöönpanomateriaaleja ja matkapuhelimia.

Entiselle Länsi-Ukrainan aluehallinnon oikeusministeriön johtajalle on nyt ilmoitettu epäilyksistä rikoslain pykälän 368, kolmannen kohdan mukaisesti (laittoman edun vastaanottaminen virkamiehen toimesta). Välittäjän toimet on luokiteltu rikoslain pykälän 27, viidennen kohdan ja pykälän 368, kolmannen kohdan mukaisesti (avunanto laittoman edun vastaanottamisessa virkamiehen toimesta). Parhaillaan harkitaan, millaisia turvaamistoimia heille määrätään. Tutkinta jatkuu, ja tavoitteena on saattaa kaikki rikolliseen toimintaan osallistuneet vastuuseen.

Mitä tiedetään virkamiehestä
Ukrainska Pravdan ja useiden paikallisten tiedotusvälineiden mukaan kyseessä on Oleg Liuklian, joka nimitettiin Länsi-Ukrainan aluehallinnon oikeusministeriön johtajaksi syyskuussa 2023. Viranomaisten mukaan hän astui tehtävään, joka oli jo “toiminnassa” edellisen johtajan Viktoria Vasilchukin aikana.

Aiemmin Oleg Liuklian työskenteli syyttäjänvirastossa ja oli mukana lahjusjutussa. Tuolloin oikeudenkäynti kesti kolme vuotta, jonka seurauksena kollegat vapauttivat hänet rikosoikeudellisesta vastuusta. Tämä herätti median huomion, mutta ei estänyt hänen urakehitystään.

Muistutuksena, 1. heinäkuuta Ukrainan apulaispääsyyttäjä Dmytro Verbytskyi erotettiin tehtävästään. Hän joutui aiemmin suuren omaisuutta koskevan skandaalin keskelle, omaisuuden arvon ollessa yli 50 miljoonaa grivnaa.

Kommentoi artikkelia ja jaa se ystäviesi kanssa. Voit myös liittyä Patreoniin lukeaksesi blogia ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/15 13:48:46