Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > # Korruptioskandaali Ukrainassa: entinen virkamies syytettynä ## #Ukraina #korruptio #oikeus #uutiset ### Mitä tiedetään virkamiehestä

01.07.2024 16:17

# Korruptioskandaali Ukrainassa: entinen virkamies syytettynä ## #Ukraina #korruptio #oikeus #uutiset ### Mitä tiedetään virkamiehestä
Lukuaika: 2 minuuttia

# Korruptioskandaali Ukrainassa: entinen virkamies syytettynä
## #Ukraina #korruptio #oikeus #uutiset

Ukrainan turvallisuuspalvelu (SBU) on ilmoittanut paljastaneensa korruptiojärjestelmän Länsi-Ukrainan aluehallinnon oikeusministeriössä, joka vastaa valtion oikeuspolitiikasta seitsemässä läntisessä maakunnassa. Tapauksen pääepäilty on entinen hallinnon johtaja. SBU ei ole julkistanut hänen nimeään, mutta tiedotusvälineiden mukaan kyseessä on Oleg Liuklan Ivano-Frankivskista. Useat mediat ovat vahvistaneet, että tapaus on avattu häntä vastaan.

Maanantaina 1. heinäkuuta SBU:n lehdistöpalvelu kertoi, että Länsi-Ukrainan alueen oikeusministeriön virkamiehet ovat systemaattisesti ottaneet lahjuksia laittomien velka-asioiden sulkemiseksi. He ottivat rahaa ja tekivät velallisista muodollisesti “puhtaita” lain edessä, vaikka velkaa ei maksettu takaisin.

“Tällä hetkellä kaikki laittomaan toimintaan osallistuneet henkilöt on erotettu tehtävistään. Tapauksen mukaan rikollisen toiminnan järjestämisestä vastasi entinen aluehallinnon johtaja, joka rekrytoi useita alaisiaan tähän laittomaan toimintaan. Korruptiojärjestelmän paljastamisen aikaan hän toimi edelleen virassa”, SBU kertoo.

Raportin mukaan järjestelmän organisoija käytti rahanvälityksessä välittäjää, joka oli Ivano-Frankivskin asukas. Osapuolet jakoivat saadut lahjukset keskenään, ja velka-asiat suljettiin ikään kuin ne olisi maksettu kokonaan.

Etsintöjen aikana viranomaisten työ- ja asuinpaikoista sekä ajoneuvoista löydettiin todisteita, kuten suuria määriä käteistä rahaa, velka-asiakirjoja ja matkapuhelimia, joissa oli asiaan liittyvää tietoa.

“Entiselle Länsi-Ukrainan oikeusministeriön johtajalle on nyt ilmoitettu epäilystä rikoslain pykälän 368, osa 3, mukaisesti (lahjuksen vastaanottaminen viranomaisena). Hänet on erotettu tehtävästään. Välittäjän toiminta on luokiteltu rikoslain pykälän 27, osa 5, ja pykälän 368, osa 3, mukaisesti (avunanto lahjuksen vastaanottamisessa viranomaisena). Heidän osaltaan päätetään parhaillaan turvaamistoimista. Tutkinta jatkuu kaikkien asiaan liittyvien henkilöiden vastuuseen saattamiseksi”, SBU tiedottaa.

### Mitä tiedetään virkamiehestä

Ukrainska Pravda -lehti ja useat paikalliset mediat kirjoittavat, että kyseessä on Oleg Liuklan, joka nimitettiin Länsi-Ukrainan aluehallinnon oikeusministeriön johtajaksi syyskuussa 2023. Viranomaisten mukaan hän tuli tehtävään, jonka oli aiemmin hoitanut Viktorija Vasylchuk.

Ennen tätä Oleg Liuklan työskenteli syyttäjänvirastossa ja oli mukana rikosasiassa, jossa häntä syytettiin lahjuksen ottamisesta. Oikeudenkäynti kesti kolme vuotta, mutta kollegat vapauttivat hänet rikosoikeudellisesta vastuusta. Tapaus kiinnitti suurta huomiota mediassa, mutta se ei estänyt hänen uraansa etenemästä.

Muistutettakoon, että 1. heinäkuuta erotettiin Ukrainan apulaissyyttäjä Dmytro Verbytsky. Hän oli joutunut vakavaan skandaaliin yli 50 miljoonan grivnan arvoisen omaisuuden hankkimisesta.

Kommentoi artikkelia ja jaa se ystävillesi. Voit myös liittyä Patreon-tilaukseen lukeaksesi blogiani ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/14 09:36:23