Eilen yhteensä 77753 latausta

Kirjaudu

Etusivu > # Korruptioskandaali Ukrainassa: Lännen oikeusministeriön aluehallinnon päällikkö syytettynä #Ukraina #Korruptio #Oikeusministeriö #SBU #OlegLukljan

01.07.2024 16:12

Ei audiota saatavissa.

# Korruptioskandaali Ukrainassa: Lännen oikeusministeriön aluehallinnon päällikkö syytettynä #Ukraina #Korruptio #Oikeusministeriö #SBU #OlegLukljan
Lukuaika: 2 minuuttia

# Korruptioskandaali Ukrainassa: Lännen oikeusministeriön aluehallinnon päällikkö syytettynä

#Ukraina #Korruptio #Oikeusministeriö #SBU #OlegLukljan

Ukrainan turvallisuuspalvelu (SBU) on ilmoittanut, että se on paljastanut ja lopettanut korruptiojärjestelmän Ukrainan länsiosassa sijaitsevassa aluehallinnossa, joka vastaa seitsemän alueen valtiollisesta oikeuspolitiikasta. Tapauksen päähenkilö on entinen hallinnon päällikkö, jonka epäillään olevan Oleg Lukljan Ivano-Frankivskista. Vaikka SBU ei ole virallisesti vahvistanut hänen nimeään, monet tiedotusvälineet ovat raportoineet, että syytteet kohdistuvat häneen.

Maanantaina 1. heinäkuuta SBU:n tiedotustoimisto ilmoitti, että Lännen oikeusministeriön virkamiehet ottivat systemaattisesti lahjuksia laittomien toimeenpanomenettelyjen lopettamiseksi velkojen osalta. Lahjuksia vastaan he tekivät velalliset muodollisesti “puhtaiksi” lain edessä, vaikka velkaa ei ollut maksettu.

“Nyt kaikki laittomaan toimintaan osallistuneet henkilöt on vapautettu tehtävistään. Asiaan liittyvien asiakirjojen mukaan entinen aluehallinnon päällikkö organisoi rikollisen toiminnan ja houkutteli mukaan useita alaisiaan. Korruptiojärjestelmän paljastuessa hän oli vielä virassa”, SBU:n tiedotteessa todetaan.

Ilmoituksen mukaan järjestelmän organisoija käytti välittäjää, Ivano-Frankivskin asukasta, rahojen siirrossa. Osapuolet jakoivat lahjusrahat keskenään ja sulkivat toimeenpanomenettelyt ikään kuin velka olisi maksettu kokonaan. Kotietsintöjen yhteydessä viranomaisten työpaikoilla, asunnoissa ja ajoneuvoissa löytyi todisteita, kuten suuria summia käteistä rahaa, toimeenpanomenettelyjen materiaaleja ja matkapuhelimia tiedoilla.

“Entiselle Lännen oikeusministeriön aluehallinnon päällikölle on nyt ilmoitettu epäilyistä, jotka koskevat lahjuksen vastaanottamista (Ukrainan rikoslain 368 §:n 3 momentti). Hänet on vapautettu virastaan. Välittäjän tekoja on arvioitu avunantona lahjuksen vastaanottamisessa (Ukrainan rikoslain 27 §:n 5 momentti ja 368 §:n 3 momentti). Parhaillaan harkitaan heille määrättäviä toimenpiteitä. Tutkinta jatkuu, jotta kaikki korruptiotoimintaan liittyvät henkilöt saadaan vastuuseen”, SBU tiedottaa.

Tietoja virkamiehestä
Ukrainska Pravda ja useat paikalliset tiedotusvälineet kirjoittavat, että kyseessä on Oleg Lukljan, joka nimitettiin Lännen oikeusministeriön aluehallinnon päälliköksi syyskuussa 2023. Viranomaisten mukaan hän astui virkaan edellisen hallinnon johtajan Viktoria Vasilchukin “järjestelmällisesti toimivaan” organisaatioon. Ennen tätä Oleg Lukljan toimi syyttäjänvirastossa ja oli osallisena lahjustapauksessa. Tuolloinen oikeudenkäynti kesti kolme vuotta, jonka jälkeen hänen kollegansa vapauttivat hänet rikosoikeudellisesta vastuusta. Tämä herätti median huomion, mutta ei estänyt hänen uransa jatkumista.

Keskustelu on tärkeää, joten jaa tämä artikkeli ystäviesi kanssa ja kommentoi ajatuksiasi. Voit myös kirjautua Patreoniin lukeaksesi blogiamme ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/15 14:51:25