Eilen yhteensä 77753 latausta

Kirjaudu

Etusivu > #KorruptioUkrainassa: Länsi-Ukrainan MinJust-hallinnon korruptioskandaali #Ukraina #Korruptio #MinJust #SBU Mitä tiedetään virkamiehestä

01.07.2024 18:35

Ei audiota saatavissa.

#KorruptioUkrainassa: Länsi-Ukrainan MinJust-hallinnon korruptioskandaali #Ukraina #Korruptio #MinJust #SBU Mitä tiedetään virkamiehestä
Lukuaika: 2 minuuttia

### #KorruptioUkrainassa: Länsi-Ukrainan MinJust-hallinnon korruptioskandaali

#Ukraina #Korruptio #MinJust #SBU

Ukrainan turvallisuuspalvelu (SBU) on ilmoittanut paljastaneensa korruptioskeeman Länsi-Ukrainan MinJust-hallinnossa, joka vastaa valtion oikeuspolitiikasta seitsemässä Ukrainan länsiosan alueella. Pääepäiltynä on hallinnon entinen johtaja, jonka nimeä SBU ei ole virallisesti julkaissut. Useat tiedotusvälineet kuitenkin viittaavat Oleg Lyuklyaniin, joka työskenteli tässä tehtävässä ja jonka väitetään olevan syytettynä.

Maanantaina 1. heinäkuuta SBU:n tiedotteen mukaan lännen MinJust-viranomaiset ottivat systemaattisesti vastaan lahjuksia laittomasta velkojen täytäntöönpanokäsittelyjen lopettamisesta. He saivat lahjuksia ja virallisesti velallinen oli “puhdas” lain edessä, vaikka velkaa ei todellisuudessa maksettu.

“Kaikki laittomaan toimintaan osallistuneet on irtisanottu. Tapausta koskevien materiaalien mukaan entinen MinJustin aluehallinnon johtaja organisoi rikollisen toiminnan ja värväsi siihen useita alaisiaan. Korruptioskeeman paljastushetkellä hän toimi edelleen virassaan”, SBU tiedottaa.

Ilmoituksen mukaan rahojen siirtämistä varten järjestäjä käytti välittäjää, Ivano-Frankivskin asukasta. Osapuolet jakoivat rahapalkkiot keskenään ja täytäntöönpanokäsittelyt lopetettiin muodollisesti velan täysimääräisen takaisinmaksun perusteella.

Kotietsinnöissä virkamiesten työpaikoilta, kodeista ja ajoneuvoista löytyi todisteita: suuria määriä käteistä rahaa, täytäntöönpanokäsittelyjen materiaaleja ja matkapuhelimia, joissa oli asiaankuuluvaa tietoa.

“Entistä Länsi-Ukrainan MinJust-hallinnon johtajaa epäillään rikoslain pykälän 368, kohdan 3 mukaisesti (lahjuksen vastaanottaminen). Hänet on erotettu virastaan. Välittäjän toiminta on luokiteltu rikoslain pykälän 27, kohdan 5 ja pykälän 368, kohdan 3 mukaisesti (avunanto lahjuksen vastaanottamisessa). Heille määrättävistä turvatoimista päätetään parhaillaan. Tutkinta jatkuu kaikkien korruptioskeemaan osallistuneiden vastuuseen saattamiseksi”, SBU tiedottaa.

### Mitä tiedetään virkamiehestä

Ukrainska Pravda ja useat paikalliset tiedotusvälineet kirjoittavat, että kyseessä on Oleg Lyuklyan, joka nimitettiin Länsi-Ukrainan MinJust-hallinnon johtajaksi syyskuussa 2023. Viranomaisten mukaan hän otti vastaan “valmiiksi järjestetyn” työalueen edelliseltä oikeushallinnon johtajalta Viktoria Vasylchukilta.

Ennen tätä Oleg Lyuklyan työskenteli syyttäjänvirastossa ja oli osallisena lahjontaa koskevassa rikosjutussa. Silloin oikeudenkäynti kesti kolme vuotta, päätyen siihen, että hänen kollegansa vapauttivat hänet rikosoikeudellisesta vastuusta, mikä herätti median huomion. Tämä ei kuitenkaan estänyt hänen uraansa etenemästä.

Muistutuksena, 1. heinäkuuta erotettiin Ukrainan apulaissyyttäjä Dmitro Verbitsky, joka oli osallisena merkittävään omaisuuteen liittyvässä skandaalissa, jonka arvo ylitti 50 miljoonaa hryvniaa.

Kommentoi artikkelia ja jaa se ystävillesi. Voit myös liittyä Patreoniin lukeaksesi blogia ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/15 14:17:49