Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > # Kuohunta Rajalla: Tapaus Ukrainassa ## #Ukraina #Venäjä #raja #väkivalta #tutkinta

01.07.2024 18:37

# Kuohunta Rajalla: Tapaus Ukrainassa ## #Ukraina #Venäjä #raja #väkivalta #tutkinta
Lukuaika: < 1 minuutti

# Kuohunta Rajalla: Tapaus Ukrainassa

## #Ukraina #Venäjä #raja #väkivalta #tutkinta

Ukrainan valtion tutkintatoimisto (DBR) aloitti maanantaina 1. heinäkuuta esitutkinnan rajavartijasta, joka ampui kuolettavasti yhden miehen ja haavoitti toista kaksi päivää aiemmin Tšernivtsin alueen rajalla. Tapausta tutkitaan tahallisena murhana. Yhden version mukaan rajavartija puolustautui hyökkäykseltä.

DBR:n lehdistöpalvelu kertoo, että miesten ja rajavartijan välille syntyi kahakka, jonka seurauksena yksi henkilö kuoli. Tapaus liittyi laittoman rajanylityksen yritykseen.

“Alustavien tietojen mukaan 29. kesäkuuta 2024 noin klo 21.40 Tšernivtsin alueen Vyžnytsian piirikunnassa tapahtui rajanylityksen yritys, jonka yhteydessä kahden miehen ja rajavartioston sotilaan välille syntyi yhteenotto. Miehet yrittivät hyökätä sotilaan kimppuun veitsellä ja pippurisumuttimella, jolloin sotilas käytti virka-asettaan”, tiedotteessa kerrotaan.

DBR:n mukaan kuollut mies oli 24-vuotias. Toinen mies on sairaalassa ampumahaavan vuoksi. Rajavartijakin sai fyysisiä vammoja.

“Viranomaiset tutkivat tapauksen kaikkia olosuhteita, ja tutkinta on käynnissä. Tapaus on alustavasti luokiteltu tahalliseksi murhaksi (Ukrainan rikoslain 115 §:n 1 momentti). Prosessuaalista johtoa hoitaa Tšernivtsin erityissyyttäjävirasto Länsi-alueen puolustussektorilla”, DBR tiedottaa.

Syyttäjänvirasto antoi tiedon, että 29. kesäkuuta noin klo 21:00 kaksi henkilöä, aseistettuna machetella ja kaasusumuttimella, hyökkäsi Ukrainan rajavartioston sotilaan kimppuun, joka yritti estää heitä ylittämästä rajaa laittomasti. Hyökkääjät kaatoivat hänet maahan ja löivät häntä jalkaan. Rajavartija puolustautui käyttämällä virkapistooliaan Makarovia, tappaen yhden ja haavoittaen toista.

Muistutetaan, että toukokuussa rajavartija ampui miehen, joka yritti laittomasti ylittää rajan Zakarpattian alueella.

Kommentoi ja jaa artikkeli ystäviesi kanssa. Voit myös liittyä Patreoniin lukemaan blogia ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/14 11:57:22