Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > # Latvian päätös helpottaa ukrainalaisia

01.07.2024 22:51

# Latvian päätös helpottaa ukrainalaisia
Lukuaika: < 1 minuutti

# Latvian päätös helpottaa ukrainalaisia

**Latvia, Ukraina, Rīga, julkinen liikenne, tukikeskus**

Latvian viranomaiset ovat jatkaneet ukrainalaisille pakolaisille myönnettyä ilmaista julkisen liikenteen käyttöoikeutta pääkaupungissa Riiassa. Ihmiset voivat jatkaa alennuksen voimassaoloa lippuautomaateissa, jotka sijaitsevat pysäkeillä ja kauppakeskuksissa, tai kääntyä Ukrainan tukikeskuksen puoleen. Tämä etu on voimassa vuoden 2024 loppuun asti.

Riiassa Ukrainan pakolaisille, jotka ovat rekisteröityneet Ukrainan tukikeskukseen, tarjotaan mahdollisuus jatkaa ilmaisen julkisen liikenteen käyttöaikaa, kertoo Latvijas Radio. Nykyinen alennus on voimassa 30. kesäkuuta asti. Jotta ukrainalaiset pakolaiset voisivat matkustaa ilmaiseksi vuoden loppuun saakka, he voivat jatkaa alennusta lippuautomaateissa.

Selostuksen mukaan tätä varten tulee asettaa nykyinen elektroninen lippu lippuautomaattiin. Muutamassa sekunnissa alennus jatkuu 31. joulukuuta asti. Uuden elektronisen lipun ostaminen ei ole tarpeellista. Henkilökohtaisesti jatkamisen voi myös tehdä Ukrainan tukikeskuksessa osoitteessa Palesen katu 9, Juglan alueella, Riiassa.

“Pyydämme kaikkia, joilla on ukrainalaisia ystäviä, sukulaisia tai tuttuja, jotka ovat saapuneet Riikaan ja käyttävät alennusta, kertomaan heille tästä mahdollisuudesta”, sanoi Rīgas satiksme -yhtiön edustaja Baiba Bartashevica-Feldmane.

**Ukrainalaisille hyviä uutisia**

Aikaisemmin oli tiedossa, että 1. heinäkuuta alkaen Puolan lainsäädännössä tapahtuu muutoksia koskien Ukrainan kansalaisten apua. Ukrainalaiset, jotka pakenevat sotaa, voivat saada PESEL UKR -numeron uuden yksinkertaistetun prosessin kautta. Lisäksi 1. syyskuuta 2024 alkaen Ukrainan lasten on pakollista aloittaa koulunkäynti ja heille annetaan 800 plussan tuki.

Itävalta on myös helpottanut ukrainalaisten pääsyä työmarkkinoille. Lain mukaan ukrainalaiset voivat saada “punavalkopunainen – kortti plus” -oleskeluluvan, joka mahdollistaa asumisen ja työskentelyn maassa itsenäisenä tai palkattuna työntekijänä ilman rajoituksia tiettyyn yritykseen tai sijaintiin liittyen ja mahdollisuudella vaihtaa työnantajaa milloin tahansa.

Muistutuksena, Euroopan kouluissa opetetaan ukrainaa. Euroopan neuvoston parlamentaarinen yleiskokous äänesti siitä, että oppilaitokset järjestävät tällaisia tunteja Ukrainan lapsille, mutta kaikki halukkaat voivat myös osallistua.

Kommentoi ja jaa tämä artikkeli ystäviesi kanssa. Voit myös liittyä Patreoniin lukeaksesi blogiamme ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/14 10:55:43