Eilen yhteensä 77753 latausta

Kirjaudu

Etusivu > #Polska avasi jälleen rajanylityksen rahtiliikenteelle Ukrainan kanssa

01.07.2024 19:51

Ei audiota saatavissa.

#Polska avasi jälleen rajanylityksen rahtiliikenteelle Ukrainan kanssa
Lukuaika: < 1 minuutti

#Polska avasi jälleen rajanylityksen rahtiliikenteelle Ukrainan kanssa

Ukraina, Puola, rajanylitys, rahtiliikenne, kansainvälinen liikenne

Puola on jälleen avannut rajanylityksen rahtiliikenteelle Ukrainan kanssa maanantaina 1. heinäkuuta. Kysymys ratkaistiin Puolan viranomaisten kanssa, ja siitä ilmoitti Ukrainan valtion tullihallinto Telegram-kanavallaan.

“Tämän seurauksena Puolan viranomaisten kanssa saavutetun sopimuksen ansiosta on jälleen sallittu rahtiajoneuvojen pääsy rajanylityspisteiden kautta Ukrainan ja Puolan välillä”, tiedotteessa kerrottiin.

Aluksi ilmoitettiin, että rahtiliikenne palautettiin Lvivin tullialueella. Myöhemmin myös Volynin tullialueen rajanylityspisteiden kautta liikenne palautettiin. Tällä hetkellä kaikki rajanylityspisteet Ukrainan ja Puolan rajalla toimivat normaalisti.

Miksi Puola jälleen blokkasivat rajan?

Aiemmin oli tiedossa, että puolalaiset viranomaiset sulkivat maanantaina 1. heinäkuuta alkaen rajan painaville rahtiajoneuvoille, joilla ei ollut tarvittavia kansainvälisen liikenteen lupia. Kielto koski sekä Puolaan saapumista että sieltä poistumista.

Mainittiin, että kuljettajien, jotka halusivat jatkaa toimintaansa, tuli nyt hankkia monenvälinen lupa, joka myönnetään kuljetusyritykselle ja sallii kuljettajan toimia vapaasti 44 Euroopan liikenneministereiden konferenssin jäsenmaassa. Tätä lupaa kutsutaan myös EKMT-kirjaksi. Todennäköisesti lupaa ei enää tarvita.

Muistutettakoon, että Ukrainian Railways Cargo Poland -yhtiö sai täyden pääsyn Euroopan rautatietavaraliikennemarkkinoille. Puolan rautatieliikenteen valvontaviranomainen myönsi vastaavan liikenneluvan.

Kommentoi ja jaa artikkeli ystäviesi kanssa. Voit myös kirjautua Patreoniin lukeaksesi blogiani ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/15 15:45:10