Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > # Traaginen tapaus Wrocławin yksityisessä päiväkodissa: 2-vuotias tyttö sai vakavia palovammoja

01.07.2024 18:36

# Traaginen tapaus Wrocławin yksityisessä päiväkodissa: 2-vuotias tyttö sai vakavia palovammoja
Lukuaika: 2 minuuttia

# Traaginen tapaus Wrocławin yksityisessä päiväkodissa: 2-vuotias tyttö sai vakavia palovammoja

Wrocławin kaupungissa sijaitsevassa yksityisessä päiväkodissa Kids&Co sattui vakava tapaus, kun kaksivuotias Solomijka Tomich sai toisen asteen palovammoja. 20 prosenttia lapsen kehosta vaurioitui kylpemisen aikana. Tapauksen julkistivat tytön vanhemmat, ja päiväkodin johto alkoi reagoida tilanteeseen vasta perheen turvauduttua lakimiehen apuun.

Tytön äiti Alisa kertoi “UP. Elämä” -lehdelle tapahtumien yksityiskohdista. Hänen mukaansa tapaus sattui jo 9. helmikuuta 2024, mutta tähän mennessä tapaukseen liittyy enemmän kysymyksiä kuin vastauksia. Päiväkodin johto on neuvoton.

Palovammat Solomijka sai kylpemisen aikana. Päiväkodin johto otti välittömästi yhteyttä tytön vanhempiin. He saapuivat päiväkotiin yhdessä ambulanssin kanssa, mutta oli jo liian myöhäistä – tytön jalat olivat pahasti punaiset ja täynnä suuria rakkuloita. Lapsi huusi kivusta ja itki taukoamatta. Lääkärit antoivat ensiapua ja veivät tytön sairaalaan. Solomijka oli vakavasti sairas, hänellä oli jatkuva kuume ja kovat kivut. Infuusio oli jouduttu asentamaan kaulaan, koska käsivarret olivat liian vahingoittuneet.

“Saavuimme paikalle yhtä aikaa ambulanssin kanssa. Näky oli kauhea: tytön jalat ja osittain pakarat näyttivät palaneilta, ja iho oli rakkuloilla. Tyttäreni huusi, itki ja oli hyvin hämmentynyt. Lääkärit antoivat ensiapua ja veivät meidät sairaalaan”, kertoi tytön äiti.

Sairaalassa lääkärit totesivat, että yli 19 prosenttia lapsen kehosta oli toisen asteen palovammojen peitossa – eniten vahingoittuivat jalat ja osittain pakarat. Onneksi sisäelimet eivät vaurioituneet. Kuitenkin lukuisat ihonsiirrot, raskaat leikkaukset ja jatkuva lääkitys tekivät lapsen elämästä erittäin vaikeaa. Lisäksi tyttö sai sairaalassa infektion.

Sillä välin, kun äiti ja tytär olivat sairaalassa, isä Stanislav Tomich yritti selvittää, mitä päiväkodissa oikein tapahtui. Päiväkodin johto ilmoitti, että lapsi oli likaantunut käydessään vessassa, joten hänet piti pestä. Suihkutilassa hoitajat huomasivat, että tytön jalat punoittivat voimakkaasti. Vanhemmat turvautuivat lakimiehen apuun, ja tämän ansiosta päiväkoti korvasi ensimmäistä kertaa lääkekulut maaliskuussa. Itse tapauksesta ei kuitenkaan tehty korvausta.

Vanhemmat kääntyivät kymmenien muiden lääkärien puoleen, jotka vahvistivat virallisesti, että lapsi sai palovammat eikä kyseessä ollut allerginen reaktio. Palovammojen syy on tuntematon, mutta lääkärit olettavat, että kyseessä oli joko terminen tai kemiallinen reaktio.

Tytön tila on nyt vakaa, mutta hänellä on psykologisia traumoja ja hän pelkää kylpemistä. Tytön vanhemmat kertovat, että päiväkodin johto kiinnitti tapaukseen huomiota vasta sosiaalisen median huomion jälkeen. Alisa ja Stanislav Tomich haluavat selvittää tapauksen kaikki yksityiskohdat ja saattaa syylliset vastuuseen.

Päiväkodin virallinen edustaja Katarzyna Rogalska ilmoitti, että päiväkodin johto pitää jatkuvasti yhteyttä tytön vanhempiin ja on korvannut kustannuksia. Vanhempien mukaan yksikään työntekijä ei ole saanut potkuja, ja päiväkoti toimii normaalisti.

Kommentoi ja jaa tämä artikkeli ystäviesi kanssa. Tilaa blogimme Patreonin kautta lukeaksesi ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/14 11:33:19