Eilen yhteensä 88810 latausta

20285 artikkelia

Kirjaudu

Etusivu > #TraumaattinenTapausWroclawissa: Kaksivuotias Lapsi Sai Vakavia Palovammoja ### Ukrainan kriisi Venäjä Wroclaw Yksityinen päiväkoti Lapsen turvallisuus

01.07.2024 16:03

#TraumaattinenTapausWroclawissa: Kaksivuotias Lapsi Sai Vakavia Palovammoja ### Ukrainan kriisi Venäjä Wroclaw Yksityinen päiväkoti Lapsen turvallisuus
Lukuaika: 2 minuuttia

#TraumaattinenTapausWroclawissa: Kaksivuotias Lapsi Sai Vakavia Palovammoja

### Ukrainan kriisi | Venäjä | Wroclaw | Yksityinen päiväkoti | Lapsen turvallisuus

Puolan Wroclawin kaupungissa tapahtui järkyttävä tapaus yksityisessä Kids&Co-päiväkodissa, kun kaksivuotias Solomiyka Tomych sai vakavia toisen asteen palovammoja. Noin 20 prosenttia lapsen kehosta vaurioitui kylvyn aikana. Vanhemmat ilmoittivat tapauksesta, ja päiväkodin johto alkoi reagoida vasta sen jälkeen, kun perhe palkkasi asianajajan.

Solomiykan äiti Alisa antoi kommentin “UP. Elämä” -lehdelle ja kertoi tragedian yksityiskohdista. Äidin mukaan tapaus sattui jo 9. helmikuuta 2024, mutta edelleen on enemmän kysymyksiä kuin vastauksia. Päiväkodin johto on ollut avuton tilanteen edessä.

Palovammat syntyivät kylvyn aikana. Päiväkodin hallinto otti heti yhteyttä lapsen vanhempiin. He saapuivat paikalle yhdessä ambulanssin kanssa, mutta se oli liian myöhäistä – tytön jalat olivat pahasti punaiset ja peittyneet suurilla rakkuloilla. Lapsi huusi kivusta ja itki jatkuvasti. Lääkärit antoivat ensiapua ja veivät hänet sairaalaan. Solomiyka kärsi kovasta kuumeesta ja kivuista, ja hänen kätensä olivat niin “piikitetyt”, että tippaletku piti asettaa kaulaan.

“Saavuimme yhtä aikaa ambulanssin kanssa. Näky oli kauhea: jalat ja osittain pakarat näyttivät palaneilta, ja iholle oli muodostunut rakkuloita. Tytär huusi, itki ja oli hyvin hämmentynyt. Lääkärit antoivat ensiapua ja veivät meidät sairaalaan”, kertoi tytön äiti.

Sairaalassa lääkärit vahvistivat, että yli 19 prosenttia lapsen kehosta oli toisen asteen palovammojen peitossa – eniten kärsivät jalat ja osittain pakarat. Onneksi lapsen sisäelimet eivät vaurioituneet. Lukuisten ihonsiirtojen, vaikeiden leikkausten ja jatkuvan lääkityksen vuoksi lapsi joutui käymään läpi suuria koettelemuksia. Lisäksi tyttö sai infektion sairaalassa.

Äidin ollessa lapsen kanssa sairaalassa, isä Stanislav Tomych yritti selvittää, mitä oli tapahtunut. Päiväkodin hallinto kertoi, että lapsi oli likaantunut käydessään vessassa, joten hänet piti pestä. Suihkussa hoitajat huomasivat, että tytön jalat olivat voimakkaasti punoittaneet. Vanhemmat palkkasivat asianajajan, ja vasta hänen avullaan päiväkoti suostui maaliskuussa korvaamaan lääkekulut. Itse tapauksesta ei kuitenkaan ole tullut korvauksia.

Vanhemmat ovat kääntyneet kymmenien lääkäreiden puoleen, jotka ovat virallisesti todenneet, että lapsi sai palovammoja, ei allergista reaktiota. Palovamman syy on tuntematon, mutta lääkärit epäilevät joko lämpö- tai kemiallista reaktiota.

Tällä hetkellä lapsen tila on vakaa, mutta hänellä on psykologisia traumoja ja hän pelkää kylpemistä. Vanhempien mukaan päiväkodin hallinto kiinnitti tapaukseen huomiota vasta sosiaalisen median aiheuttaman huomion jälkeen. Alisa ja Stanislav Tomych haluavat selvittää tapauksen kaikki yksityiskohdat ja saada syylliset vastuuseen.

Kids&Co:n virallinen edustaja Katarzyna Rogalska ilmoitti, että päiväkodin hallinto pitää jatkuvasti yhteyttä tytön vanhempiin ja on korvannut kustannukset. Vanhemmat kuitenkin sanovat, ettei yhtään päiväkodin työntekijää ole pidätetty työstä, ja päiväkoti toimii normaalisti.

Kehotan kaikkia kommentoimaan ja jakamaan artikkelia ystävien kanssa. Voit myös liittyä Patreoniin lukeaksesi blogia ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/22 22:47:13