Eilen yhteensä 77753 latausta

Kirjaudu

Etusivu > #Ukraina #Korruptio #SBU ## SBU paljasti korruptioskeeman Länsi-Ukrainan oikeusministeriössä ### Mitä tiedetään virkamiehestä?

01.07.2024 16:11

Ei audiota saatavissa.

#Ukraina #Korruptio #SBU ## SBU paljasti korruptioskeeman Länsi-Ukrainan oikeusministeriössä ### Mitä tiedetään virkamiehestä?
Lukuaika: 2 minuuttia

#Ukraina #Korruptio #SBU

## SBU paljasti korruptioskeeman Länsi-Ukrainan oikeusministeriössä

Ukrainan turvallisuuspalvelu (SBU) on ilmoittanut paljastaneensa merkittävän korruptioskeeman Länsi-Ukrainan oikeusministeriön aluehallinnossa, joka vastaa valtion oikeuspolitiikasta seitsemässä Länsi-Ukrainan alueella. Tapauksen päähenkilö on entinen aluehallinnon johtaja, jonka nimeä SBU ei ole julkistanut. Kuitenkin, mediassa on vahvasti esillä, että kyseessä olisi Ivan-Frankivskista kotoisin oleva Oleg Lyuklyan.

SBU:n tiedotteen mukaan länsialueen oikeusministeriön virkamiehet ottivat säännöllisesti vastaan lahjuksia laittomien täytäntöönpanomenettelyjen lopettamiseksi koskien velkoja. He hyväksyivät lahjuksia ja tekivät velallisista muodollisesti “puhtaita” lain edessä, vaikka velkaa ei koskaan maksettu takaisin.

“Kaikki laittoman toiminnan osallistujat on tällä hetkellä erotettu virastaan. Tutkintamateriaalien mukaan entinen aluehallinnon johtaja, joka oli mukana järjestämässä rikollista toimintaa, värväsi useita alaisiaan mukaan laittomaan mekanismiin. Korruptioskeeman paljastuessa SBU:n toimesta hän oli edelleen virassa”, SBU:n tiedotteessa kerrotaan.

Rahojen välittämistä varten järjestäjä käytti välikäsiä, joista yksi oli Ivan-Frankivskista. Osallistujat jakoivat lahjukset keskenään, ja täytäntöönpanomenettelyt päätettiin ikään kuin velka olisi täysin maksettu.

Kotietsintöjen aikana viranomaisten työ- ja asuinpaikoilla sekä ajoneuvoissa tutkijat löysivät merkittäviä määriä käteistä rahaa, täytäntöönpanomenettelyihin liittyviä asiakirjoja ja matkapuhelimia, jotka sisälsivät todisteita.

“Entiselle Länsi-Ukrainan oikeusministeriön aluehallinnon johtajalle on ilmoitettu epäilystä rikoslain 368 pykälän 3 momentin mukaisesti (lahjuksen vastaanottaminen virkamiehen toimesta). Hänet on erotettu virasta. Välikäden toiminta on luokiteltu rikoslain 27 pykälän 5 momentin ja 368 pykälän 3 momentin mukaisesti (lahjuksen vastaanottamisen avustaminen virkamiehen toimesta). Heille määrätään parhaillaan turvaamistoimenpiteitä. Tutkinta jatkuu kaikkien korruptioskeemaan liittyvien henkilöiden saattamiseksi vastuuseen”, SBU tiedottaa.

### Mitä tiedetään virkamiehestä?

Ukrainska Pravda ja monet paikalliset tiedotusvälineet raportoivat, että kyseessä on Oleg Lyuklyan, joka nimitettiin Länsi-Ukrainan oikeusministeriön aluehallinnon johtajaksi syyskuussa 2023. Lähteiden mukaan hän tuli “jo toimivaan” virastoon, jonka edellinen johtaja Viktoria Vasilchuk oli järjestänyt.

Aiemmin Oleg Lyuklyan työskenteli syyttäjänvirastossa ja oli osallisena lahjusjutussa. Kyseinen oikeudenkäynti kesti kolme vuotta, ja hänen kollegansa vapauttivat hänet rikosoikeudellisesta vastuusta, mikä herätti laajaa huomiota mediassa. Tämä ei kuitenkaan estänyt hänen urakehitystään.

1. heinäkuuta erosi myös Ukrainan varapääsyyttäjä Dmytro Verbytskyi, joka oli aiemmin joutunut skandaaliin yli 50 miljoonan hryvnian omaisuuden hankkimisesta.

Kommentoi artikkelia ja jaa se ystäviesi kanssa. Voit myös kirjautua Patreoniimme lukeaksesi blogia ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/15 14:35:16