Eilen yhteensä 88810 latausta

20285 artikkelia

Kirjaudu

Etusivu > #Ukraina #Venäjä #NATOsummit #Kabinettimuutokset

01.07.2024 18:49

#Ukraina #Venäjä #NATOsummit #Kabinettimuutokset
Lukuaika: 2 minuuttia

#Ukraina #Venäjä #NATOsummit #Kabinettimuutokset

Seuraava parlamentin istunto siirretty viikolla eteenpäin henkilöstömuutosten vuoksi

Seuraava Ukrainan parlamentin, Verkhovna Radan, istunto on siirretty viikolla eteenpäin. Virallisesti syyksi on ilmoitettu NATO-huippukokouksen järjestäminen, mutta asiantuntijat yhdistävät muutokset myös mahdollisiin henkilöstömuutoksiin hallituksessa.

Kansanedustaja Jarošlav Železnjak “Golos” -puolueesta ilmoitti asiasta Telegramissa. Hän totesi, että NATO-huippukokous ei todellisuudessa liity parlamentin työjärjestyksen muutoksiin. Železnjak ei täsmentänyt, miltä viikolta ja mille viikolle istunto on siirretty, mutta NATO-huippukokous on määrä pitää ensi viikon alussa, 9.-11. heinäkuuta.

Železnjak totesi, että syy liittyy “muka” NATO-huippukokoukseen, mutta todellisuudessa parlamentti ei kokoontuisi viikkoon johtuen muutoksista hallituksessa. “Todellinen syy on hieman toisenlainen. Suosittelen, että kaikki muistavat puhemiehen sanat henkilöstövaihdoksista hallituksessa. Ja mitä olen kirjoittanut, että tämä saattaa olla paljon enemmän kuin vain parin ministerin nimitys”, kirjoitti Železnjak.

Henkilöstömuutokset hallituksessa

Verkhovna Radan puhemies Ruslan Stefanchuk ilmoitti äskettäin, että yhdessä parlamentin seuraavista täysistunnoista saatetaan nimittää uusia virkamiehiä Ukrainan hallituksen avoimiin virkoihin. Stefanchuk korosti, että parlamentin tulisi ratkaista väliaikaisten johtajien ongelma ja äänestää täydellisistä ministereistä. Tällä hetkellä viittä ministeriötä johtavat väliaikaiset johtajat.

On huomionarvoista, että äskettäin maatalouspolitiikan ja infrastruktuurin ministeriöt jäivät ilman johtajiaan. Maataloussektorista vastannut Mykola Solskyj erosi omasta tahdostaan, mutta epäillään, että todellinen syy eroon oli Ukrainan kansallisen korruptiontorjuntaviraston (NAKO) epäilyt hänen osallisuudestaan laajoihin maanpetoksiin ja satojen miljoonien hryvnian väärinkäytöksiin.

Lisäksi infrastruktuuriministeriön johtaja Oleksandr Kubrakov “hävisi valtataistelun” hallituksen henkilöstövalvonnasta, kuten media raportoi. Kubrakovin kerrotaan olleen konfliktissa presidentin kanslian johdon kanssa, mikä johti hänen eroamiseensa.

Mahdollisiksi ehdokkaiksi Kubrakovin tilalle on nimetty puolustusministeri Rustem Umerov ja talousministeri Julia Sviridenko. Toimittaja Juri Butusov kirjoitti mahdollisesta Umerovin nimityksestä jo ennen infrastruktuuriministerin eroa, mutta presidentin kanslia kutsui näitä tietoja valheellisiksi. Samalla Sviridenkoa on mediassa “sovittu” jopa pääministerin tehtävään korvaamaan Denys Shmyhal.

Muistutettakoon, että väliaikaiset johtajat ovat tällä hetkellä vielä kolmen muun ukrainalaisen ministeriön johdossa. Matvii Bidnyi toimii väliaikaisesti nuoriso- ja urheiluministerinä, Rostyslav Karandeiev kulttuuri- ja informaatiopolitiikan ministerinä sekä Oleksandr Porkhun veteraaniasioiden ministerinä.

Kommentoi artikkelia ja jaa se ystäviesi kanssa! Voit myös kirjautua Patreoniin lukeaksesi blogiamme ilman mainoksia.

Satunnainen:

Viimeisimmät:


  Juho Saastamoinen, Turku

  www.juhosaastamoinen.fi
  www.juhosaastamoinen.com
  www.likainenpsykiatria.com
  www.traccar.fi

  Tietosuojaseloste:
  www.juhosaastamoinen.net

  Palautetta? Kysyttävää?
  Lähetä WhatsApp

  © 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/22 22:53:03