Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > #UkrainanPakolaiset #Latvia

01.07.2024 23:25

#UkrainanPakolaiset #Latvia
Lukuaika: < 1 minuutti

#UkrainanPakolaiset #Latvia

Latvia jatkaa ilmaisia matkoja Ukrainan pakolaisille

Rigan kaupunginvaltuusto on päättänyt jatkaa ilmaista joukkoliikennettä Ukrainan pakolaisille vuoden 2024 loppuun asti. Latvian radion mukaan Ukrainan pakolaiset, jotka ovat rekisteröityneet Ukrainan tukikeskukseen, voivat jatkaa ilmaista matkustamista Rigan joukkoliikenteessä. Alkuperäinen alennus päättyy 30. kesäkuuta, mutta pakolaiset voivat jatkaa alennusta lippuautomaateilla tai henkilökohtaisesti Ukrainan tukikeskuksessa.

Lippuautomaateilla alennuksen jatkaminen on yksinkertaista: aseta olemassa oleva sähköinen lippu automaattiin, ja muutamassa sekunnissa alennus jatkuu 31. joulukuuta asti. Uutta lippua ei tarvitse ostaa. Tukikeskuksen sijainti on Palesen katu 9, Juglan alueella.

Rīgas satiksme -yhtiön edustaja Baiba Bartashevica-Feldmane kehottaa kaikkia, joilla on ukrainalaisia ystäviä, sukulaisia tai tuttuja, muistuttamaan heitä tästä mahdollisuudesta.

Ukrainalaiset ulkomailla: Hyviä uutisia

Aiemmin on kerrottu, että Puola muuttaa Ukrainan kansalaisille suunnatun avun lainsäädäntöä 1. heinäkuuta alkaen. Ukrainalaiset voivat saada PESEL UKR -numeron uuden yksinkertaistetun prosessin kautta. Myös 1. syyskuuta 2024 lähtien Ukrainan lapsille alkaa pakollinen koulunkäynti, johon sisältyy 800 plus -avustus.

Lisäksi Itävalta on helpottanut ukrainalaisten pääsyä työmarkkinoille. Ukrainalaiset voivat saada “punavalko-punaisen kortti plus” -oleskeluluvan, joka mahdollistaa työskentelyn maassa ilman rajoituksia.

Euroopan kouluissa aletaan opettaa ukrainaa. Euroopan neuvoston parlamentaarinen yleiskokous äänesti 27. kesäkuuta siitä, että oppilaitokset järjestäisivät nämä tunnit Ukrainan lapsille. Kaikki halukkaat voivat osallistua.

Kommentoi ja jaa artikkeli ystäviesi kanssa. Tilaa blogimme Patreonin kautta lukeaksesi ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/14 03:48:33