Eilen yhteensä 88810 latausta

20289 artikkelia

Kirjaudu

Etusivu > #UkrainanTulevaisuus Vahva Ukraina heinäkuussa – Zelenskyi lupaa voimaa ilmassa ja tappioita Venäjälle

01.07.2024 20:48

#UkrainanTulevaisuus Vahva Ukraina heinäkuussa – Zelenskyi lupaa voimaa ilmassa ja tappioita Venäjälle
Lukuaika: 2 minuuttia

#UkrainanTulevaisuus Vahva Ukraina heinäkuussa – Zelenskyi lupaa voimaa ilmassa ja tappioita Venäjälle

Presidentti Volodymyr Zelenskyi on ilmoittanut, että Ukraina ja sen kumppanit valmistelevat toimia, joiden tavoitteena on Venäjän tappio. Zelenskyi painotti, että heinäkuussa Ukraina on vahvempi – erityisesti ilmassa. Hän ennustaa, että miehittäjä menettää yhä enemmän elävää voimaa ja kalustoa.

Näin presidentti totesi maanantaina 1. heinäkuuta iltapuheessaan. Vaikka länsimaisten poliitikkojen mielialat ovat muuttuneet, oikeudenmukaisen rauhan prosessi jatkuu.

“Puolustusvoimien aamuraportti. Ylipäällikkö Syrskyi, kenraalin päällikkö Bargylevich. Keskustelimme keskeisistä rintamasuunnista, mukaan lukien Pokrovske ja muut Donetskin alueet sekä Harkovan seutu. Lisäksi käsittelimme joitakin periaatteellisia päätöksiämme – toimenpiteitä, joita valmistelemme, jotta miehittäjä menettäisi enemmän logistiikkaa, enemmän kalustoa ja enemmän toiveitaan laajentaa sotaa”, Zelenskyi kertoi.

Presidentin mukaan Venäjän on päädyttävä tappioon. Vain siten häviää itse ajatus sodasta Ukrainaa vastaan. Hän korosti, että heinäkuussa Ukraina vahvistuu, erityisesti ilmassa.

“Teemme kaikkemme tämän eteen sekä asein että diplomatialla. Prosessit kulkevat käsi kädessä. Kiitän kaikkia, jotka osoittavat riittävää kestävyyttä, päättäväisyyttä ja aktiivisuutta, mukaan lukien maailman mobilisoinnin säilyttäminen tukemme puolesta. Kaikesta huolimatta. Huolimatta poliittisista aalloista ja mielialojen muutoksista. Yhdistämme kaikkia maailmassa oikeudenmukaisuuden tavoittelulla – ja vain sillä – itsellemme, ja siten kaikille kansoille, jotka voivat kärsiä ulkoisesta aggressiosta”, presidentti korosti.

Sota on jatkunut 859 päivää

Aiemmin Zelenskyi ilmoitti pyrkivänsä neuvottelemaan kumppanimaiden kanssa luvan saamisesta iskuihin Venäjän sotilaslentokentille, erityisesti niille, joilta laukaistaan ohjattuja pommeja Ukrainan alueelle. Hänen mukaansa neuvottelut käydään lähiviikkoina.

Presidentti totesi näkevänsä vain yhden mahdollisen neuvottelumallin Venäjän diktaattorin Vladimir Putinin kanssa. Kyseessä on kolmiosainen sopimus välittäjien kanssa. Ukrainan johtaja mainitsi esimerkkinä viljasopimuksen. Samalla Azov-rykmentin esikuntapäällikkö Bohdan Krotevytš, joka tunnetaan kriittisestä suhtautumisestaan sotilaallisiin strategioihin, kommentoi mahdollisen rauhan ideaa ilman kaikkien Ukrainan alueiden palauttamista. Hän korosti, että rauha on mahdollinen vain voiton kautta – ilman vaihtoehtoja.

Tiedotusvälineiden mukaan presidentti Volodymyr Zelenskyi ei ole innoissaan Ukrainan asevoimien ylipäälliköstä Oleksandr Syrskyistä ja hänellä on vakavia huomautuksia puolustusvoimien valmistautumisen epäonnistumisesta Venäjän miehittäjien hyökkäykseen Harkovan alueella.

Kommentoi artikkelia ja jaa se ystävillesi. Muista kirjautua Patreoniin lukeaksesi blogiani ilman mainoksia.

Satunnainen:

Viimeisimmät:


  Juho Saastamoinen, Turku

  www.juhosaastamoinen.fi
  www.juhosaastamoinen.com
  www.likainenpsykiatria.com
  www.traccar.fi

  Tietosuojaseloste:
  www.juhosaastamoinen.net

  Palautetta? Kysyttävää?
  Lähetä WhatsApp

  © 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/22 23:48:54