Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > # Uudet Lakimuutokset Kriminalisoivat Tavarakaupan Salakuljetuksen

01.07.2024 22:25

# Uudet Lakimuutokset Kriminalisoivat Tavarakaupan Salakuljetuksen
Lukuaika: < 1 minuutti

# Uudet Lakimuutokset Kriminalisoivat Tavarakaupan Salakuljetuksen

1. heinäkuuta alkaen astuivat voimaan uudet lain säännökset, jotka koskevat salakuljetuksen kriminalisointia. Erityisesti kyseessä on tavarasalakuljetus. Mikäli salakuljetus tapahtuu merkittävässä määrin, rikkojia uhkaa sakko, joka voi olla jopa 425 000 grivnaa.

Jo aiemmin tuomituilla salakuljettajilla rangaistukset ovat ankarampia. On mielenkiintoista, että vastaava lakiehdotus oli käsiteltävänä Ukrainan parlamentissa jo huhtikuusta 2021 alkaen. Tietoa laista löytyy parlamentin verkkosivuilta.

Salakuljetuksesta merkittävässä määrin (alkaen 7,57 miljoonasta grivnasta) määrätään sakko, joka vaihtelee 170 000:sta 425 000:een grivnaan. Jos salakuljetus suoritetaan ennalta sovitusti ryhmässä, henkilön toimesta, joka on jo tuomittu salakuljetuksesta, virkamiehenä, joka käyttää asemaansa väärin, tai suuressa määrin (alkaen 15,14 miljoonasta grivnasta), sakko vaihtelee 850 000:sta 1,275 miljoonaan grivnaan tai vankeusrangaistus on 5-10 vuotta, johon sisältyy oikeuden rajoittaminen tiettyjen tehtävien hoitamiseen tai toimintaan 3 vuoden ajaksi sekä omaisuuden takavarikointi.

Samalla organisoidun ryhmän suorittama salakuljetus rangaistaan 7-11 vuoden vankeudella, johon sisältyy oikeuden rajoittaminen tiettyjen tehtävien hoitamiseen tai toimintaan 3 vuoden ajaksi sekä omaisuuden takavarikointi. Kuten Liga-lehti toteaa, aiemmin rikosoikeudellinen vastuu oli käytössä vain kulttuurihyödykkeiden, myrkkyjen, voimakkaiden aineiden, räjähteiden, radioaktiivisten materiaalien, aseiden tai ammusten sekä erityisten teknisten välineiden salakuljetuksesta, jotka on tarkoitettu salaisen tiedon hankkimiseen.

Vuonna 2011 Ukraina luopui rikosoikeudellisen vastuun soveltamisesta tavarasalakuljetukseen. Tällä tavoin hallitus pyrki vähentämään viranomaisten painetta liiketoimintaan. Tuolloin lain allekirjoitti Viktor Janukovytš. Kasvava verotettavien tuotteiden salakuljetus pakotti palaamaan näiden rikkomusten kriminalisointiin.

Zelenskyi allekirjoitti useita lakeja

Muistutuksena, että 26. kesäkuuta presidentti allekirjoitti lain muutoksista, jotka koskevat asevelvollisten, varusmiesten ja reserviläisten rekisteriä. Lain mukaan Keskusvaalilautakunta, Valtion maahanmuuttovirasto ja Verohallinto välittävät tietoja 17-vuotiaista miehistä. Tämä on tarpeen “Obereg”-rekisterin luomiseksi.

Samana päivänä Zelenskyi allekirjoitti lain englannin kielen käytöstä Ukrainassa. Asiakirja vahvistaa englannin kielen aseman yhtenä kansainvälisen viestinnän kielenä valtion alueella. Erityisesti virkamiesten on hallittava kieltä.

Kommentoikaa artikkelia ja jakakaa ystävienne kanssa. Voit myös kirjautua Patreoniin ja lukea blogia ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/13 15:06:23