Eilen yhteensä 77753 latausta

Kirjaudu

Etusivu > # Venäjän Muuttunut Strategia: Tavoitteena Maksimaalinen Tuho #Ukraina #Venäjä

01.07.2024 18:33

Ei audiota saatavissa.

# Venäjän Muuttunut Strategia: Tavoitteena Maksimaalinen Tuho #Ukraina #Venäjä
Lukuaika: 2 minuuttia

# Venäjän Muuttunut Strategia: Tavoitteena Maksimaalinen Tuho

#Ukraina #Venäjä

Venäjän viimeaikaiset ohjusiskut, joihin on liittynyt uhreja ja kuolonuhreja Kiovassa, Dniprossa ja Harkovassa, näyttävät osoittavan, että diktaattori Putinin ohjusiskujen taktiikka on muuttunut. Ballistiset ohjukset iskevät nyt eri kaupunkeihin päiväsaikaan, niitä laukaistaan yksittäin eikä ryhmissä, ja ne tulevat itä- tai pohjoisrintamalta miehitetyiltä alueilta, eivätkä strategisista TU- tai MiG-lentokoneista. Usein näitä ballistisia iskuja edeltää vihollisen tiedustelu “Shahed”-droonien avulla. Esimerkiksi 1. heinäkuuta ilmahyökkäyshälytys on soinut lähes taukoamatta koko maassa ballististen ohjusten laukaisujen vuoksi Kurskin alueelta, Krimiltä tai Azovinmereltä. Valitettavasti kaikki ohjukset eivät ole olleet Ukrainan ilmatorjunnan torjuttavissa.

Kysyimme sotilasasiantuntijoilta, voidaanko nyt väittää, että venäläisillä on ohjeet iskeä Ukrainan asuinalueille ja aiheuttaa mahdollisimman paljon vahinkoa siviileille. Jos näin on, mikä on tämän taktiikan tarkoitus ja mitä Ukraina voi tehdä vastustaakseen tätä hyökkääjää.

**Hysteria ja Toivottomuus vai Ukrainan Ilmatorjunnan Kuluttaminen: Venäjän Iskujen Syyt**

Defense Expressin sotilasasiantuntija Valeriy Ryabykh huomauttaa, että vihollinen muuttaa jatkuvasti sekataktiikkaansa Ukrainan asutuskeskuksiin, parantaen iskujaan ja käyttämällä uusia aseita. Hän korostaa, että viime aikoina vihollinen on kohdentanut iskunsa nimenomaan asuinalueille, mikä korostaa strategian muutosta ja viittaa mahdollisesti tietoisesti pyrkimykseen aiheuttaa maksimaalista vahinkoa siviileille ja kuluttaa Ukrainan ilmatorjuntaa.

Vaikuttaa siltä, että Venäjän armeija etsii jatkuvasti mahdollisuuksia iskeä eri kohteisiin. Viime aikoina vihollinen on kohdentanut iskunsa asuinalueille, kuten Harkovassa, jossa tämä tapahtuu useimmiten, ja Dniproon, jossa useita päiviä peräkkäin on kohdistunut asuinalueisiin. Myös Kiova on kärsinyt, kun aggressori iski 30. kesäkuuta illalla.

“Ja näemme, että vihollinen käyttää uusia aseita (Iskander, FAB-500, KAB) ja muuttaa niiden käyttöaikaa. Aiemmin vihollinen valitsi kaukotoimintapommittajat, mutta nyt se käyttää enemmän ballistisia ohjuksia ja taktista ilmailua”, Ryabykh toteaa.

**Venäjän Muuttuva Taktiikka ja Sen Vaikutukset**

Ryabykhin mukaan vihollinen saattaa tietoisesti valita paikkoja, joissa on massiivisia siviilikokoontumisia, kuluttaakseen Ukrainan ilmatorjuntaa ja aiheuttaakseen oheisvahinkoja erilaisiin kohteisiin.

“En sulje pois mahdollisuutta, että vihollinen pyrkii täydelliseen tuhoamiseen ja kansanmurhaan. Tämä vaikuttaa tietoiselta taktiikalta iskeä niin, että mahdollisimman moni siviili kärsii. Tämä jatkaa myös taktiikkaa, jolla pyritään pelottelemaan Ukrainan väestöä ja vähentämään sosiaalista vastarintaa”, hän selittää.

**Venäjän Iskut ja Ukrainan Vastaus**

Venäjä muuttaa taktiikkaansa, kun tilanne taistelukentällä muuttuu. Vaikka vihollinen säilyttää tietyn aloitteen, Ukrainan asevoimien aseistuksen ja varustuksen lisääntyminen muuttaa tilannetta. Artillerian ja ammusten määrän kasvaessa Ukrainan ja Venäjän välinen tasapaino on parantunut.

Venäjän iskut lisääntyvät myös tiettyjen poliittisten prosessien taustalla EU:ssa, Yhdysvalloissa ja liittolaismaissa. Nämä tapahtumat vaikeuttavat Ukrainan ongelmiin keskittymistä omien poliittisten ongelmien sijaan, Ryabykh toteaa.

Sotilasasiantuntija ja ilmailuasiantuntija Konstantin Kryvolap kertoo, ettei Venäjän taktiikan muuttumisesta ole merkkejä. Hän huomauttaa, että Venäjän on yhä vaikeampaa piilottaa terroristisia aikeitaan tappioiden myötä.

Venäjä on alusta asti näyttäytynyt terroristijärjestönä, mutta yritti vielä jonkin aikaa teeskennellä, että ohjukset osuivat vahingossa. Viime aikoina Venäjä on tajunnut, ettei länsi ole niin väsynyt Ukrainaan, että hylkäisi sen. Tämän vuoksi Venäjä on alkanut toimia hysteerisesti eri suunnilla.

**Miten Reagoida Venäjän Iskuihin**

Ukraina ei aio vastata symmetrisillä iskuilla Venäjän siviiliväestöön, koska se noudattaa humanitaarista oikeutta ja iskee vain sotilaskohteisiin ja miehitetyille alueille, Ryabykh selittää.

“Ensisijaisesti Ukrainan asevoimat tähtäävät Venäjän sotilaskohteisiin, jotka vähentävät vihollisen sotilaallista potentiaalia, tuhoavat hyökkäysvälineet ja aseiden tuotanto- sekä varastointipaikat. Tämä taktiikkaa on syytä jatkaa, vaikka se riippuukin nykyaikaisen pitkän kantaman aseiden valmistuskyvystä”, Ryabykh perustelee.

Sotilasasiantuntija Konstantin Kryvolap ei usko, että Venäjän iskujen vähentyminen tapahtuisi lähitulevaisuudessa, koska se riippuu Ukrainan asevoimien varustuksen lisääntymisestä. Kryvolap kuitenkin huomauttaa, että Ukrainan asevoimien potentiaali saattaa jatkossa muuttaa tilannetta rintamalla.

Patriot-järjestelmien ja muiden puolustusjärjestelmien saapuminen muuttaa tilannetta merkittävästi. Tämä prosessi on väistämätön, vaikka se voi viedä aikaa.

**Johtopäätökset**

Tilanteen muuttamiseksi Ukrainalla on oltava yhdistelmä puolustusjärjestelmiä, mukaan lukien ilmatorjunta, lentokoneet ja pitkän kantaman ohjukset.

“Suojelun tarjoaa kokonaisuus. Kun on ilmatorjuntapotentiaali, lentokonepotentiaali ja pitkän kantaman ohjukset, kuvio muuttuu täysin”, Kryvolap summaa.

Kommentoi artikkelia ja jaa se ystäviesi kanssa. Voit myös kirjautua Patreoniin lukeaksesi blogia ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/15 14:15:18