Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > # VenäjänHyökkäys #IskanderOhjukset #Ukraina #Venäjä

01.07.2024 23:00

# VenäjänHyökkäys #IskanderOhjukset #Ukraina #Venäjä
Lukuaika: 2 minuuttia

# VenäjänHyökkäys #IskanderOhjukset #Ukraina #Venäjä

Venäläiset terroristit iskivät 1. heinäkuuta Mirgorodin lähellä sijaitsevaan sotilaslentokenttään, jossa on Ukrainan lentokoneita. Hyökkääjät käyttivät “Iskander”-ohjuksia, ja tulen suuntaamista avusti “Orlan”-tyyppinen tiedusteludrone, joka leijui Mirgorodin yllä useita tunteja. Terroristien väitteistä huolimatta, joiden mukaan “4 Su-27-koneita tuhottiin ja 2 vaurioitui”, todelliset tappiot ovat huomattavasti pienemmät, mutta suuntaus on huolestuttava.

Tilannetta seurannut “Nikolaevsky Vanek” -kanava raportoi, että terroristit käyttivät “Iskander-M” -ohjuksia, joissa oli rypälepommit. Seurannan mukaan lentokentän henkilöstö säilyi vahingoittumattomana, ja lentokoneet kärsivät vaurioita, mutta tilanne ei ole niin paha kuin venäläiset terroristit väittävät.

Kanava kritisoi erikseen Mirgorodin sotilasyksikön komentoa, joka teki virheen asettamalla lentokoneet suojattomiksi ja suojaamatta niitä. Lisäksi ei toteutettu toimenpiteitä dronejen tuhoamiseksi, vaikka ne lensivät esteettömästi alueella lähes kolme tuntia.

“Miljoonas vuosi sodassa, eivätkä pässit opi mitään… Virheitä tehtiin jo Kulbakynossa ja Dolhyntsevossa. Nyt Mirgorodissa. Ja jälleen kerran kukaan ‘suuri komentaja’ ei joudu vastuuseen siitä, että kriittisinä hetkinä ei tehdä järkeviä päätöksiä. Tyhmät venäläiset taputtavat innoissaan, kun meidän ‘nerokkaat’ veljemme taistelevat näin. Onneksi ihmiset ovat kunnossa”, kirjoitti hän.

Mielenkiintoista on, että myös ukrainalaiset sotilaat piirsivät kiitoteille lentokoneiden siluetteja, kuten venäläiset terroristit tekivät suojellakseen koneitaan drone-iskuilta. Kuitenkaan, kuten venäläisten tapauksessa, “luovuudesta” ei ollut apua lentokoneiden suojaamisessa.

Tunnettu vapaaehtoinen Sergiy Sternenko kommentoi myös tilannetta. Hän valitti tarvittavan suojan puuttumista:

“On vaurioituneita lentokoneita, ilman henkilöstömenetyksiä. Tieto venäläisen tiedustelulennokin läsnäolosta oli saatavilla ajoissa. Kuitenkaan asianmukaisia toimenpiteitä ei toteutettu”, kirjoitti Sternenko.

Drone-iskut Venäjälle
Tämä ei kuitenkaan ole yksipuolinen peli. Ukraina toteuttaa aktiivisesti hyökkäyksiä Venäjän alueelle. Esimerkiksi 25. kesäkuuta yönä tapahtui massiivinen drone-hyökkäys Belgorodiin. Osumia tuli rakennuksiin Belgorodin ja Stroitelin alueella. Venäjän puolustusministeriö väitti, että ilmapuolustus onnistui torjumaan ja tuhoamaan 30 dronea.

Myös 25. kesäkuuta Ukrainan tiedustelupalvelu iski ammusvarastoon Voronežin lähellä. Paikallisviranomaiset vahvistivat vain “räjähdysherkkien esineiden” detonaation. Lisäksi raportoitiin kahden dronen väitetystä alasampumisesta, mutta ei varaston alueella.

Kommentoi ja jaa artikkeli ystäviesi kanssa. Voit myös kirjautua Patreonin kautta lukeaksesi blogiani ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/13 16:53:37