Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > #Zelensky ja Syrskyi: Jännittynyt Suhde

01.07.2024 19:04

#Zelensky ja Syrskyi: Jännittynyt Suhde
Lukuaika: < 1 minuutti

#Zelensky ja Syrskyi: Jännittynyt Suhde

Presidentti Volodymyr Zelensky ei ole innoissaan Ukrainan asevoimien komentajasta Oleksandr Syrskyistä. Presidentin toimistolla on yleisesti ottaen huomautettavaa Syrskyiin liittyen, erityisesti koskien puolustusvoimien epäonnistunutta valmistautumista Venäjän joukkojen hyökkäykseen Harkovassa.

Asiasta kertoi NV-lehden presidentin tiimissä toimiva lähde anonyymisti. Lähde vastasi kysymykseen siitä, voisiko presidentin kanslia erottaa Syrskyin tämän saaman kritiikin valossa, erityisesti kansanedustaja Maryana Bezuglan taholta.

Lähde kertoi, että Zelensky ei yleisesti ottaen ole erityisen ihastunut Syrskyihin. Samaa mieltä ollaan myös presidentin toimistossa. Lähteen mukaan tyytymättömyys liittyy paitsi epäonnistuneeseen valmistautumiseen Harkovan hyökkäyksen varalle, myös useisiin muihin asioihin. Tästä huolimatta Syrskyiä ei todennäköisesti olla erottamassa lähitulevaisuudessa.

Kritiikkiä Syrskyiä kohtaan ja huhuja erottamisesta

Kesäkuussa kerrottiin huhuista, joiden mukaan Syrskyitä saatettaisiin valmistella erottamiseen. Kuitenkin parlamentissa sanottiin, ettei asiasta ollut kuultu mitään, vaikka poliittiset tutkijat korostivat, että muutokset korkeimmassa sotilasjohdossa ovat todellakin merkittäviä.

Äskettäin kansanedustaja Maryana Bezugla ilmoitti jättävänsä valituksen valtion tutkintavirastolle Syrskyistä. Hän syytti komentajaa siitä, että tämä olisi estänyt häntä pääsemästä Ukrainan asevoimien asemiin rintamakäynnin aikana. Bezuglan mukaan Syrskyi rikkoi Ukrainan rikoslain 351. pykälää, koska esti kansanedustajan toimintaa.

Aiemmin Bezugla kritisoi ankarasti Syrskyitä ja puolustusministeri Rustem Umerovia. Hänen mukaansa Syrskyin raportit etulinjan käynneistä eivät sisältäneet konkreettisia tietoja. Umerovia hän syytti puolustusministeriön valvonnan puutteesta alueellisten keskusten toiminnassa ja linnoitusten rakentamisessa.

Kommentoi ja jaa tämä artikkeli ystäviesi kanssa. Tilaa blogimme mainoksettomasti Patreonin kautta.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/14 11:16:16