Eilen yhteensä 88810 latausta

20261 artikkelia

Kirjaudu

Etusivu > # GrainFromUkraine: Viljan Vientimenestys #Ukraina #Vilja #Venäjä #Afrikka #Aasia

02.07.2024 12:16

# GrainFromUkraine: Viljan Vientimenestys #Ukraina #Vilja #Venäjä #Afrikka #Aasia
Lukuaika: < 1 minuutti

# GrainFromUkraine: Viljan Vientimenestys

#Ukraina #Vilja #Venäjä #Afrikka #Aasia

Syksyllä 2022 lanseerattu Grain From Ukraine -aloite on ollut merkittävä menestys. Sen ansiosta Ukrainasta on viety 221,41 tuhatta tonnia maataloustuotteita, jotka ovat löytäneet tiensä kymmeneen Afrikan ja Aasian maahan. Tämä on auttanut varmistamaan ruokaturvan kahdeksalle miljoonalle ihmiselle.

Ukrainan presidentin kanslian johtaja Andriy Yermak ilmoitti asiasta Telegramissa. Tällä hetkellä keskustellaan mahdollisista toimituksista Haitiin, Tšadiin, Kameruniin, Tansaniaan, Djiboutiin ja muihin maihin.

“Osan elintarvikkeistamme ostavat hankkeen osallistujavaltiot. Tämä on win-win-strategia: kansainväliset kumppanimme tukevat Ukrainan taloutta ja parantavat samalla maailman ruokaturvaa”, Yermak totesi.

Ukrainasta on viety 195 tuhatta tonnia vehnää, 22,265 tuhatta tonnia vehnäjauhoja ja 4,141 tuhatta tonnia halkaistua hernettä. Tämä on auttanut varmistamaan ruokaturvan kahdeksalle miljoonalle ihmiselle.

Vuoden 2024 ensimmäisellä puoliskolla Ukrainasta toimitettiin vehnäjauhoja Sudaniin, vehnää Nigeriaan sekä halkaistua hernettä Mauritaniaan, Djiboutiin, Mosambikiin ja Kongon demokraattiseen tasavaltaan. Lisäksi osa humanitaarisista lähetyksistä on matkalla Malawiin ja muihin vastaanottajamaihin.

Keskustelut uusista toimituksista Haitiin, Tšadiin, Kameruniin, Tansaniaan ja Djiboutiin ovat myös käynnissä.

Ukrainan meriväylien kautta on yhdeksän kuukauden aikana viety 50 miljoonaa tonnia lastia. Ukrainan satamat ovat käsitelleet 1737 alusta, huolimatta jatkuvista Venäjän miehittäjien hyökkäyksistä.

Maaliskuussa tuli ilmi, että Ukrainan suorittamat Venäjän Mustanmeren laivaston alusten tuhoamiset mahdollistivat viljan viennin palautumisen lähes täyteen volyymiin. Venäjän laivasto ei enää hallitse Mustaa merta, koska se pelkää meridroonien hyökkäyksiä. Tämä antaa ukrainalaisille ja kumppaneiden aluksille mahdollisuuden liikkua Odessan satamista.

Samaan aikaan sota on pakottanut viljelijät “optimoimaan” viljan verotuksen, mikä on johtanut siihen, että noin 40 % sadosta jää verottamatta. Viimeisen kahden vuoden aikana Ukraina on menettänyt noin kolme miljardia dollaria tuloja näiden petosten vuoksi.

Muistutettakoon, että Harkovan alueella venäläiset terroristit tulittivat vehnäpeltoa, mikä aiheutti tulipalon. Hyökkäys oli tarkoituksellinen, jotta tuleva sato tuhoutuisi.

Kommentoi ja jaa artikkeli ystäviesi kanssa. Kirjaudu myös Patreoniin lukeaksesi blogiani ilman mainoksia.

Satunnainen:

Viimeisimmät:


  Juho Saastamoinen, Turku

  www.juhosaastamoinen.fi
  www.juhosaastamoinen.com
  www.likainenpsykiatria.com
  www.traccar.fi

  Tietosuojaseloste:
  www.juhosaastamoinen.net

  Palautetta? Kysyttävää?
  Lähetä WhatsApp

  © 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/22 17:20:03