Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > ## #Ilmailuhyökkäys #Mirgorod #Ukraina #Venäjä ### Ilmailuhyökkäys Mirgorodissa: Kaksi Ukrainan Su-27-hävittäjää tuhottu, neljä vaurioitunut

02.07.2024 16:08

## #Ilmailuhyökkäys #Mirgorod #Ukraina #Venäjä ### Ilmailuhyökkäys Mirgorodissa: Kaksi Ukrainan Su-27-hävittäjää tuhottu, neljä vaurioitunut
Lukuaika: 2 minuuttia

## #Ilmailuhyökkäys #Mirgorod #Ukraina #Venäjä

### Ilmailuhyökkäys Mirgorodissa: Kaksi Ukrainan Su-27-hävittäjää tuhottu, neljä vaurioitunut

1. heinäkuuta saatujen tietojen mukaan Venäjä tuhosi kaksi Ukrainan Su-27-hävittäjää ja vaurioitti neljää muuta Mirgorodin lentotukikohtaan kohdistetussa iskussa. Tämä oli Ukrainalle kallis hyökkäys, sillä viimeisten yhdeksän kuukauden aikana Venäjä on tuhonnut ainakin viisi Ukrainan “Su”-sarjan hävittäjää. Tällaisia menetyksiä Ukraina ei voi kestää.

Forbes kirjoittaa, että Ukrainan ilmavoimat olivat sijoittaneet kuusi Su-27-hävittäjää taivasalle, ja Venäjän Iskander-ohjus tuhosi kaksi niistä. Forbesin mukaan tämä saattoi olla yksi kalleimmista päivistä Ukrainan ilmavoimille Venäjän täysimittaisen hyökkäyksen alusta lähtien. Hyökkäys Mirgorodiin on vain viimeisin sarjassa Venäjän iskuja Ukrainan haavoittuville lentotukikohdille.

Forbes huomauttaa, että ensimmäiset kaksi iskua viime syksynä yllättivät Ukrainan ilmavoimat ja tuhosivat pari MiG-29-hävittäjää. Kolmas isku marraskuussa osui ilmeisesti lentokelvottomaan Su-25-harhautushävittäjään, mutta neljäs isku pudotti Su-25:n. Iskanderin tuhoamat kaksi Su-27-hävittäjää Mirgorodissa nostavat Venäjän maassa tuhoamien Ukrainan sotilaslentokoneiden määrän viimeisten yhdeksän kuukauden aikana vähintään viiteen.

Ukrainan ilmavoimat astuivat sotaan noin 125 lentokoneella, mukaan lukien Su-27, Su-25 ja MiG-29. Oryx-analyytikoiden mukaan 28 kuukauden taistelujen aikana Ukraina on menettänyt noin 90 lentokonetta. Samalla F-16- ja Mirage-lentokoneet, joiden saapumista Ukraina odottaa, ovat myös alttiita Venäjän lennokkien ja ohjusiskujen kohteiksi niin kauan kuin ne ovat avoimilla pysäköintialueilla.

Forbes ehdottaa, että Ukraina voisi siirtää taistelulentokoneitaan mahdollisimman kauas Venäjän lähimmistä lentotukikohdista, mutta myöntää, että tämä toimi ei ehkä riitä, sillä Venäjä voi silti iskeä ballistisilla ja risteilyohjuksilla. Ukrainan komennon on jatkuvasti siirrettävä koneitaan ja miehistöjään.

Ukrainan hävittäjäprikaatit korostavat yleensä ennakoimattomuutta, jotta Venäjän kohdistaminen olisi vaikeampaa. Heidän lentäjänsä “lähes koskaan eivät nouse lentoon tai laskeudu samalle lentokentälle”, sanoo USA:n Euroopan ja Afrikan ilmavoimien komentaja, kenraali James Hecker.

Forbes korostaa, että Venäjän iskut pysäköityihin lentokoneisiin pakottavat ukrainalaiset olemaan entistä ennakoimattomampia. Samalla he voivat rakentaa vahvistettuja suojia lentokoneille ja sijoittaa enemmän harhautuskohteita. Mitä tahansa ukrainalaiset päättävätkin tehdä lentokoneidensa suojelemiseksi, heidän on toimittava nopeasti jatkuvien Venäjän hyökkäysten edessä.

Kommentoi ja jaa tämä artikkeli ystäviesi kanssa. Voit myös kirjautua Patreoniin lukeaksesi blogiani ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/14 11:32:40