Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > # Kriittinen tarkastelu: “Klubin valkoinen liiketoiminta” ja Danilo Hetmantsevin rooli Ukrainan taloudessa #Ukraina #talous #verotus #DaniloHetmantsev #ValkoinenLiiketoiminta

02.07.2024 13:30

# Kriittinen tarkastelu: "Klubin valkoinen liiketoiminta" ja Danilo Hetmantsevin rooli Ukrainan taloudessa #Ukraina #talous #verotus #DaniloHetmantsev #ValkoinenLiiketoiminta
Lukuaika: 2 minuuttia

# Kriittinen tarkastelu: “Klubin valkoinen liiketoiminta” ja Danilo Hetmantsevin rooli Ukrainan taloudessa

#Ukraina #talous #verotus #DaniloHetmantsev #ValkoinenLiiketoiminta

Golova verokomitean puheenjohtaja, kansanedustaja Danilo Hetmantsev, on esittänyt kiistanalaisia ideoita, kuten “valkoisen liiketoiminnan klubin” perustamisen, joka kattaa koko talousblokin. Hänen toimensa ovat todennäköisesti suoraan presidentin hyväksymiä. Asiantuntijat eivät kuitenkaan ole antaneet myönteisiä arvioita “valkoisen liiketoiminnan klubin” laista.

Tätä mieltä on Eurooppalainen solidaarisuus -fraktion kansanedustaja ja Verotus- ja tullipolitiikan valiokunnan jäsen Nina Juzhanina, joka kommentoi asiaa Uutistoimisto UNN:lle. Hän uskoo, että Hetmantsevin ideat, mukaan lukien “valkoisen liiketoiminnan klubin” perustaminen, esitetään presidentti Volodymyr Zelenskyille erinomaisina aloitteina, vaikka todellisuudessa asia ei ole näin.

“Uskon, että presidentti allekirjoittaa lain “valkoisen liiketoiminnan klubista”, sillä on täysin selvää, että kaikki, mitä verokomitean puheenjohtaja tällä hetkellä tekee, on mahdollisesti suoraan presidentin hyväksymää. Hetmantsevin toimia vastustavien ihmisten määrä on jo kauan sitten ollut niin suuri, että hänen olisi pitänyt menettää asemansa ja kaikki olisi pitänyt muuttaa radikaalisti. Hän tuottaa nykyisin ideoita koko talousblokin puolesta yksin. Näin ollen uskon, että tämä on ollut presidentin määräys ja se on sovittu hänen kanssaan”, Juzhanina sanoo.

Juzhanina korostaa, ettei “valkoisen liiketoiminnan klubin” laista ole saatu myönteisiä arvioita. Hän ei ole törmännyt yhteenkään asiantuntijan myönteiseen mielipiteeseen.

“Tarkastelen päivittäin asiantuntijoiden mielipiteitä, enkä ole löytänyt yhtään myönteistä mielipidettä, joka perustelisi, mikä on hyvä tässä erillisessä veronmaksajaluettelossa, joka itse asiassa vaatii suurta vastuullista työtä veroviranomaisilta”, Juzhanina sanoo.

Kansanedustaja ei myöskään sulje pois mahdollisuutta, että veroviranomaiset puuttuvat manuaalisesti yritysten valintaan “valkoisen klubin” jäseniksi. Negatiiviset vaikutukset tulevat olemaan tuntuvia.

“Automatisointia ei ole lainkaan. Todennäköisesti myös manuaalista puuttumista tulee olemaan. Yhteiskunta, kuten kaikissa muissakin asioissa, tuntee tämän negatiivisuuden”, Juzhanina toteaa.

Hänen mukaansa ulkomaiset sijoittajat eivät tällä hetkellä ymmärrä, millä kriteereillä yritykset pääsevät “Hetmantsevin klubiin”. Juzhanina suosittelee ulkomaisille sijoittajille, että he noudattavat Ukrainan lainsäädäntöä ja “eivät kärsi siitä, että veroviranomaiset sisällyttävät heidät tai eivät sisällytä heitä tähän luetteloon”. Kansanedustaja uskoo, että Hetmantsevin aloite ei tule kestämään pitkään.

“Ajalla on näytettävä, äänestäjien on arvioitava tämä ja jotenkin päästävä presidentin luo, joka kattaa tällaiset toimet. Ehkä hänelle esitetään nämä super- ja hyperideat, jotka ovat tarpeellisia Ukrainalle, ja hän hyväksyy ne sellaisinaan – silloin olemme umpikujaan. Toisaalta on herra Hetmantsev, toisaalta ei ole ymmärrystä eikä ketään selittämässä, että kaikki ei ole niin kuin sanotaan”, Juzhanina päättää.

Valkean Liiketoiminnan Klubi
Valkean liiketoiminnan klubin idea on yksi Danilo Hetmantsevin verotuksellisista aloitteista. Hanke sisältää useita etuja yrityksille, jotka maksavat veronsa säännöllisesti.

18. kesäkuuta Ukrainan parlamentti hyväksyi tämän kiistanalaisen lakiesityksen kokonaisuudessaan. Sekä Hetmantsevin kollegat parlamentissa että asiantuntijat ovat kritisoineet sitä. He selittävät, että kauniiden sanojen takana läpinäkyvistä veroista piilee Hetmantsevin lähipiirissä olevien liikemiesten etujen lobbaaminen. Lisäksi juridisissa lausunnoissa on todettu, että laki ei vastaa Ukrainan lainsäädäntöä ja sisältää syrjiviä kohtia liiketoimintaympäristölle.

Ukrainan taloudellinen tilanne ja erityisesti verolainsäädäntö ovat sellaisia, että eri arvioiden mukaan jopa 60 % koko taloudesta toimii pimeästi. Tähän on monia syitä, mutta tosiasia on, että monet yrittäjät kohtaavat haasteen: joko jatkaa toimintaa, maksaa ainakin jotain ja luoda työpaikkoja tai toimia täysin valkoisesti ja lopulta sulkea yritys.

Kommentoi ja jaa artikkeli ystäviesi kanssa. Voit myös kirjautua Patreoniin lukeaksesi blogia ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/14 10:50:09