Eilen yhteensä 77753 latausta

Kirjaudu

Etusivu > #LänsimaidenJoukotUkrainassa ## Länsimaiden Joukojen Mahdollinen Saapuminen Ukrainaan

02.07.2024 13:23

Ei audiota saatavissa.

#LänsimaidenJoukotUkrainassa ## Länsimaiden Joukojen Mahdollinen Saapuminen Ukrainaan
Lukuaika: < 1 minuutti

#LänsimaidenJoukotUkrainassa

## Länsimaiden Joukojen Mahdollinen Saapuminen Ukrainaan

Ukrainan kansanedustaja ja kansallisen turvallisuuden, puolustuksen ja tiedustelun valiokunnan sihteeri Roman Kostenko on esittänyt, että länsimaiset kumppanit saattavat lähettää sotilaita Ukrainaan. Näin he voisivat yhtä aikaa suojella sekä NATO:n ja Euroopan unionin rajoja että Ukrainan aluetta. Lisäksi Kostenko on kehottanut lähettämään maahan ilmatorjuntajärjestelmien operaattoreita.

Kostenko ilmaisi näkemyksensä Radio NV:n haastattelussa. Hänen mukaansa kumppanit tulevat tekemään tämän päätöksen, mutta ajankohta on vielä epäselvä.

“Meidän kumppanimme voivat rauhallisesti lähettää Ukrainaan omia joukkojaan. En puhu nyt kouluttajista. Haluaisin nähdä esimerkiksi ilmatorjuntajärjestelmien operaattoreita. Tämä on helposti perusteltavissa ja antaisi Putinille selkeän viestin: Me sijoitamme Ukrainaan 100 km päähän Patriot- ja NASAMS-järjestelmiä, ja ammutamme alas kaikki ohjukset, jotka kohdistuvat rauhanomaisiin kaupunkeihin ja siviili-infrastruktuuriin. Mikä tahansa ohjus, joka lähestyy NATO:n tai EU:n rajoja, katsotaan uhaksi ja ammutaan alas 100 km päässä rajasta. Uskon, ettei kukaan voi vastustaa tätä ja tämä olisi oikea linjaus ja julkilausuma”, Kostenko korosti.

Tällainen askel osoittaisi kumppanien päättäväisyyttä. Kostenko painotti, että joillakin länsimailla on kymmeniä tai jopa satoja ilmatorjuntajärjestelmiä, joita Ukraina tarvitsee kipeästi.

“Uskon, että he päätyvät tähän (joukkojen lähettämiseen Ukrainaan). Olisi toivottavaa, että se tapahtuisi mahdollisimman pian”, lisäsi kansanedustaja.

Länsimaiden joukot Ukrainassa – onko se mahdollista?

Ensimmäisenä asiasta puhui Ranska. Ranskan presidentti Emmanuel Macron totesi haastattelussa The Economistille, että länsimaiden joukkojen lähettämisen ehdot Ukrainaan olisivat rintaman murtuminen ja vastaava Kiovan pyyntö.

Samaan aikaan Yhdysvaltain edustajainhuoneen demokraattisen puolueen johtaja Hakeem Jeffries ei sulkenut pois mahdollisuutta, että Amerikka saattaa joutua lähettämään joukkonsa Ukrainaan. Tämä tapahtuisi kuitenkin vain siinä tapauksessa, että Kiova kärsisi täydellisen tappion sodassa Venäjää vastaan.

Kesäkuun alussa Ranskan merijalkaväen entinen komentaja Per de Jong kertoi, että ranskalaiset sotilaskouluttajat ovat jo Ukrainassa. He ovat olleet siellä jo Venäjän täysimittaisen hyökkäyksen alusta lähtien, ja tästä saatetaan ilmoittaa virallisesti lähiaikoina.

Kommentoi artikkelia ja jaa se ystäviesi kanssa! Voit myös kirjautua Patreoniin lukeaksesi blogiani ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/15 14:19:06