Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > ### #Lukashenko #Venäjä #Ukraina

02.07.2024 16:15

### #Lukashenko #Venäjä #Ukraina
Lukuaika: 2 minuuttia

### #Lukashenko #Venäjä #Ukraina

Lukashenko Jatkaa Yhteistä Kampanjaa Venäjän Kanssa: Feikkejä ja Uhkauksia

Valko-Venäjän diktaattori Aleksandr Lukašenko jatkaa yhteistä kampanjaa Venäjän kanssa länsimaita ja Ukrainaa vastaan. Lukašenko vuorottelee väitteitä Ukrainan ja Naton joukkojen keskittymisestä Valko-Venäjän rajoille uhkauksilla. Hänen mielestään länsi “ei malta odottaa” saadakseen Valko-Venäjän vedettyä sotilaallisiin selkkauksiin.

Lukašenko esitti nämä väitteet 2. heinäkuuta tapaamisessa Venäjän valtiollisen duuman puhemiehen Vjatšeslav Volodinin kanssa, raportoi “Belta”. Hän totesi, että Venäjällä ja Valko-Venäjällä on monia yhteisiä turvallisuuskysymyksiä, jotka “on ratkaistava”.

“Diktaattori Lukašenko painotti, että tilanne Valko-Venäjän ympärillä on erittäin vakava ja että heidän ei missään nimessä tule rentoutua. Tavoitteena on levittää heitä rajalle, tehdä vastarinta mahdottomaksi ja eskaloida tilanne äärimmilleen”, Lukašenko sanoi.

Ennen Lukašenkon lausuntoa, Valko-Venäjän puolustusministeriön ensimmäinen varaministeri ja kenraalin esikunnan päällikkö Pavel Muraveiko antoi sotaisan lausunnon 30. kesäkuuta. Hän kertoi, että Valko-Venäjä saattaa käyttää taktisia ydinaseita, jos maan “suvereniteetti” ja “itsenäisyys” ovat uhattuina, muistuttaen, että maan armeija on koulutettu käyttämään ydinaseita. Muraveiko väitti, että Naton ja USA:n joukot järjestävät operaatioita Valko-Venäjän rajoilla.

Muraveiko mainitsi myös Puolan, joka hänen mukaansa pyrkii estämään Valko-Venäjän täysivaltaisen jäsenyyden Shanghain yhteistyöjärjestössä ja provosoi kriisin Valko-Venäjän ja Puolan rajalla, mikä on johtanut laittomien maahanmuuttajien saapumiseen Puolaan Valko-Venäjältä.

On syytä muistaa, että Valko-Venäjällä ei ole omia ydinaseita, mutta vuonna 2023 Venäjä alkoi sijoittaa ydinaseitaan Valko-Venäjän alueelle. Vuonna 2024 aggressiivinen Venäjä osallistui Valko-Venäjän kanssa yhteisiin ydinasetutkimuksiin.

Valko-Venäjän informaatio-kampanja Ukrainaa vastaan
Valko-Venäjän puolustusministeriö väittää, että jännitteet rajalla Ukrainan kanssa kasvavat ja hyökkäys on mahdollinen. Heidän mukaansa Ukraina keskittää joukkoja ja varusteita rajalle ja vahvistaa puolustusta. Valko-Venäjä uskoo, että “ukrainalaiset sabotöörit” aikovat tunkeutua heidän alueelleen. Venäjä on myös osaltaan levittänyt tätä disinformaatiota. Venäläiset tiedotusvälineet ja sotakorrespondentit syyttävät Ukrainaa Lukašenkon “likvidoinnin” suunnittelusta.

Ennen näitä väitteitä Valko-Venäjä aloitti sotilasmuodostelmien valmiuden tarkastuksen Homelin ja Brestin alueilla, jotka sijaitsevat Ukrainan rajalla. Tarkastus sisälsi asevoimien, ohjusjoukkojen ja tykistöjen, ilmatorjuntavoimien ja ilmavoimien yksiköt.

Kesäkuun alussa Venäjä aloitti toisen vaiheen taktisia ydinasetutkimuksia. Tämä tarkoitti Venäjän sotilasmuodostelmien sijoittamista Valko-Venäjän alueelle. Kremlin mukaan ydinharjoitukset toteutettiin Putinin määräyksestä länsimaisten viranomaisten “provokatiivisten lausuntojen ja uhkausten” vuoksi.

Ukrainan reaktio Venäjän feikkeihin
Ukraina kiistää kaikki Venäjän ja Valko-Venäjän propagandan syytökset valmistautumisesta hyökkäykseen Valko-Venäjälle. Erityisesti Ukrainan kansallisen turvallisuus- ja puolustusneuvoston desinformaation vastaisen keskuksen johtaja Andrii Kovalenko varoitti, että Venäjä on käynnistänyt informaatiokampanjan tilanteesta Valko-Venäjän rajalla ja luo disinformaatiota, jota Valko-Venäjän rajavartijat levittävät. Hänen mukaansa todellinen uhka tulee juuri Valko-Venäjältä, missä on läsnä Venäjän sabotointi- ja tiedusteluryhmiä.

Ukrainan rajavartiolaitoksen tiedottaja Andrii Demtšenko lisäsi, että kaikki Valko-Venäjän ilmoitukset ovat pelkkää manipulointia ja informaatiovetoja. Niiden päätavoite on siirtää vastuu omista toimistaan Ukrainalle. Siksi Ukrainalla ei ole aikomusta lopettaa linnoitusten rakentamista ja joukkojen keskittämistä rajalle Valko-Venäjän “huolista” huolimatta.

Kommentoi artikkelia ja jaa se ystäviesi kanssa. Voit myös liittyä Patreoniin lukeaksesi blogiani ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/14 11:25:50