Eilen yhteensä 77753 latausta

Kirjaudu

Etusivu > # Mobiili #UkrainanMobilisaatio: Vankien Rekrytointi ja Sen Vaikutukset Sodan Kulkuun

02.07.2024 18:08

Ei audiota saatavissa.

# Mobiili #UkrainanMobilisaatio: Vankien Rekrytointi ja Sen Vaikutukset Sodan Kulkuun
Lukuaika: 2 minuuttia

# Mobiili #UkrainanMobilisaatio: Vankien Rekrytointi ja Sen Vaikutukset Sodan Kulkuun

Ukrainan asevoimien 129. prikaatin erillisen hyökkäyspataljoonan “Arein” turvallisuuspalvelun päällikkö Stepan Kovalchik jakoi ajatuksiaan vankien mobilisoinnista, heidän motivaatiostaan palvella sekä vankien osallistumisen vaikutuksesta sodan kulkuun. Kovalchik kertoi, että vangeilla on yleensä suurempi motivaatio palvella armeijassa kuin niillä, jotka on pakotettu palvelemaan.

Mobilisaatiosta
Vankien mobilisointi alkoi sen jälkeen, kun Ukrainan parlamentti hyväksyi asiaa koskevan lain toukokuussa. Vaikka tämä aloite herättää monenlaisia tunteita yhteiskunnassa aina kieltäytymisestä pelkoon, Kovalchik pitää sitä välttämättömänä toimena “Arein” pataljoonan täydentämiseksi.

“Antaa yhteiskunnan mennä itse armeijaan, niin vankien mobilisointia ei tarvittaisi,” hän totesi.

Riskit ja kuri
Keskeinen kysymys on, voivatko entiset vangit karata armeijasta. Kovalchik selitti, että riskit ovat minimaaliset, erityisesti taistelutilanteissa.

“Epäilen, että henkilö voisi karata taisteluhaudoista tai korsuista. Siellä kaikki on hyvin valvottua… Fyysisesti on mahdotonta karata ase kädessä,” hän sanoi.

Motivaatio ja edut
Kovalchik korosti, että vangit ovat usein motivoituneempia palvelemaan kuin siviilit, jotka on pakotettu palvelukseen. Hänen mukaansa tämä johtuu siitä, että vangeilla on sisäinen motivaatio, joka on kehittynyt vaikeissa oloissa.

“Siviilit, jotka on pakotettu palvelukseen, ovat todennäköisemmin karkaamassa kuin vangit. Vangit tietävät, että heillä on vain yksi tie, heillä on luonnetta,” hän selitti.

Kovalchik keskustelee henkilökohtaisesti jokaisen uuden sotilaan kanssa ja selittää heille kaikki riskit ja mahdollisuudet. Hän painotti, että osallistuminen taisteluihin on monille mahdollisuus aloittaa uusi elämä.

“Tämä on mahdollisuus aloittaa elämä uudelleen, parantaa taloudellista tilannetta. Ja jos, Jumala varjelkoon, joku entinen vanki kuolee rintamalla, heidän perheensä saavat korvauksen,” hän huomautti.

Valmennus ja yhteistyö
Vangit käyvät läpi perusteellisen valmennuksen ennen rintamalle lähtöä. He saavat tarvittavat tiedot ja taidot, jotka auttavat heitä tulemaan tehokkaiksi sotilaiksi. Tällaisille yksiköille nimitetään kokeneita sotilaita, jotka ovat jo osoittaneet kykynsä taisteluissa.

“Tehtävämme on valmistella heidät henkisesti, fyysisesti ja ammatillisesti,” Kovalchik tiivisti.

Kovalchikin mukaan monet vangit Vinnitsan ja Mykolaivin alueilta haluavat liittyä armeijaan. Hän kuitenkin korostaa, että heitä ei aina näytetä kokonaisuudessaan, mikä vääristää todellista halukkaiden määrää. Hän painottaa, että vankilatyöntekijöillä ei ole avointa vastarintaa, mutta taustalla voi olla prosesseja, jotka luovat esteitä. Hän kehottaa parlamenttia hyväksymään lain kaikkien vankien mobilisoinnista ilman poikkeuksia, mikä helpottaisi prosessia huomattavasti.

Kysymyksiä herää myös vankien paluusta yhteiskuntaan sodan jälkeen. Kovalchikin mukaan kaikki eivät selviä sodasta, ja ne, jotka rikkovat lakia paluun jälkeen, on poliisin kiinniotettava. Hän korostaa, että armeija kykenee uudelleenkouluttamaan ja uudelleensuuntaamaan vangit.

Mobilisaatio
Vankien mobilisaatio Ukrainassa tuli todellisuudeksi, kun presidentti Volodymyr Zelenskyi allekirjoitti 17. toukokuuta lakiesityksen nro 11079-1. Tämä laki sallii tiettyjen vankien vapaaehtoisesti liittyä Ukrainan asevoimiin osallistuakseen puolustusoperaatioihin.

Uusien sääntöjen mukaan mobilisaatio ei koske niitä, jotka ovat syyllistyneet vakaviin rikoksiin tai joilla on yli kolmen vuoden tuomio jäljellä. Tällä hetkellä yli neljä tuhatta vankia on jo hakenut Ukrainan asevoimiin. Oikeusministeri Denys Maliuska arvioi, että armeijaa voidaan täydentää yhteensä 10-20 tuhannella uudella rekryytillä.

Kommentoi artikkelia ja jaa se ystäviesi kanssa. Voit myös kirjautua Patreoniin lukeaksesi blogia ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/15 15:00:00