Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > # Moskova tuomitsi ukrainalaisia poliitikkoja #Ukraina #Venäjä #Politiikka #Oikeudenkäynti

02.07.2024 12:25

# Moskova tuomitsi ukrainalaisia poliitikkoja #Ukraina #Venäjä #Politiikka #Oikeudenkäynti
Lukuaika: < 1 minuutti

# Moskova tuomitsi ukrainalaisia poliitikkoja
#Ukraina #Venäjä #Politiikka #Oikeudenkäynti

Seuraten toimittaja Dmytro Gordonin pidätystä, Moskovan tuomioistuin määräsi 2. heinäkuuta useita ukrainalaisia poliitikkoja ja sotilaita pidätettäviksi. Näihin henkilöihin kuuluvat entinen ulkoministeri, valtiovarainministeri, pääministeri ja Ukrainan asevoimien (ZSU) kenraali.

Entistä Ukrainan pääministeriä Volodymyr Groysmania ja ex-ulkoministeri Pavlo Klimkiniä syytetään “kiellettyjen sodankäyntimenetelmien ja -keinojen käytöstä”. Heidät on julistettu kansainvälisesti etsintäkuulutetuiksi Venäjällä.

“Basmannyn piirituomioistuimen päätöksellä Moskovassa Groysman Volodymyr Borisovytšille ja Klimkin Pavlo Anatoliyovytšille määrättiin molemmille kahden kuukauden vankeusrangaistus”, ilmoittaa Moskovan yleisen oikeuslaitoksen lehdistöpalvelu Telegram-kanavallaan.

Rangaistus astuu voimaan heidän luovuttamisestaan tai pidätyksestään Venäjän alueella.

Volodymyr Groysman toimi Ukrainan pääministerinä vuosina 2016–2019 ja oli sitä ennen parlamentin puhemies vuosina 2014–2016. Aikaisemmin hän oli Vinnytsjan kaupunginjohtaja. Pavlo Klimkin toimi Ukrainan ulkoministerinä vuosina 2014–2019 ja oli ennen sitä Ukrainan suurlähettiläs Saksassa.

Lisäksi Moskovan Basmannyn tuomioistuin määräsi pidätettäväksi entisen Ukrainan valtiovarainministerin Oleksandr Shlapakin ja operatiivisten joukkojen komentajan kenraali Ihor Dovhanin. Heitä syytetään myös “kiellettyjen sodankäyntimenetelmien ja -keinojen käytöstä”.

Venäjän sisäministeriö on julistanut Ihor Dovhanin ja kenraali Vladyslav Lytšynskyn etsintäkuulutetuiksi, kuten käy ilmi ministeriön etsintätiedoista. Aikaisemmin Venäjän sisäministeriö oli myös julistanut entisen Ukrainan valtiovarainministerin etsintäkuulutetuksi. Venäjän tutkintakomitea esitti maaliskuussa 2024 syytteet Ihor Dovhanille.

Venäjän tuomiot ja pidätykset ukrainalaisille

1. heinäkuuta Venäjän tuomioistuin määräsi ukrainalaiselle toimittajalle Dmytro Gordonille 14 vuoden vankeusrangaistuksen poissaolevana. Häntä syytettiin “kehotuksista tuhota Venäjä ja venäläiset”.

Aikaisemmin Venäjän pakotteiden kohteeksi joutui entinen Ukrainan pääministeri Julija Tymošenko. Poliitikko julistettiin etsintäkuulutetuksi ilman selitystä. Venäjän etsintäkuulutettujen listalla ovat myös entinen ja nykyinen Ukrainan asevoimien komentaja Valerij Zaluzhny ja Oleksandr Syrsky. Venäjä on myös poissaolevana pidättänyt Ukrainan turvallisuuspalvelun (SBU) johtajan Vasyl Maliukin, ja hänen tapauksessaan syynä on ollut laittoman Krimin sillan räjäytys.

Kommentoi artikkelia ja jaa se ystäviesi kanssa. Voit myös liittyä blogini seuraajaksi Patreonissa lukeaksesi ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/13 17:24:12