Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > # OikeudenkäynninTulos #LeonidPasichnik #Ukraina #Venäjä Oikeuden Päätöksen Pääkohdat Tapauksen Tausta Sodan Ennakkoasetelmat: Valeäänestys: Jatkuvat Toimet: Tuomio ja Syytekohdat Esitutkinta Tapaukset Pettureita Vastaan

02.07.2024 17:04

# OikeudenkäynninTulos #LeonidPasichnik #Ukraina #Venäjä Oikeuden Päätöksen Pääkohdat Tapauksen Tausta Sodan Ennakkoasetelmat: Valeäänestys: Jatkuvat Toimet: Tuomio ja Syytekohdat Esitutkinta Tapaukset Pettureita Vastaan
Lukuaika: 2 minuuttia

# OikeudenkäynninTulos #LeonidPasichnik #Ukraina #Venäjä

Leonid Pasichnik Tuomittu 12 Vuoden Vankeuteen

2. heinäkuuta Ukrainan turvallisuuspalvelu (SBU) keräsi todisteet, joiden perusteella Venäjän miehityshallinnon johtaja tilapäisesti miehitetyssä Luhanskissa, Leonid Pasichnik, tuomittiin 12 vuoden vankeuteen. Oikeudenkäynti toteutettiin erityisellä in absentia -menettelyllä (syytetyn poissa ollessa).

### Oikeuden Päätöksen Pääkohdat

– **Vankeustuomio:** Pasichnikille määrättiin 12 vuoden vankeustuomio ja kaiken omaisuuden takavarikointi.
– **Viranomaiskielto:** Tuomittu menetti oikeuden toimia johtotehtävissä julkisissa, yksityisissä ja valtion organisaatioissa 13 vuoden ajaksi.

### Tapauksen Tausta

#### Sodan Ennakkoasetelmat:
23. helmikuuta 2022 Pasichnik allekirjoitti “ystävyyttä, yhteistyötä ja apua koskevan sopimuksen” vale-Luhanskin kansantasavallan (LNR) ja Moskovan välillä, jota Kreml käytti muodollisena syynä aloittaa täysimittainen hyökkäys Ukrainaan.

#### Valeäänestys:
Tämän jälkeen Pasichnik järjesti valeäänestyksen tilapäisesti miehitetyn Luhanskin alueen “liittämisestä” Venäjään.

#### Jatkuvat Toimet:
Pasichnik allekirjoitti Putinin kanssa sopimuksen alueen liittämisestä Venäjään ja järjesti vallattujen yhteisöjen osallistumisen Venäjän “vaaleihin”.

### Tuomio ja Syytekohdat

Tuomio perustuu kerättyihin todisteisiin, ja Pasichnik todettiin syylliseksi seuraaviin Ukrainan rikoslain artikloihin:

– **Art. 110, kohta 2** (Ukrainan alueelliseen koskemattomuuteen ja loukkaamattomuuteen kohdistuva rikos, joka on tehty ryhmänä ennakkosuunnitelman mukaan).
– **Art. 111-1, kohta 5** (yhteistyötoiminta).

### Esitutkinta

Erityinen esitutkinta suoritettiin SBU:n toimesta Donetskin ja Luhanskin alueilla Luhanskin alueen syyttäjänviraston johdolla. Rangaistuksen suorittamisen aika lasketaan syytetyn tosiasiallisesta pidätyksestä lähtien.

### Tapaukset Pettureita Vastaan

Äskettäin Ukrainan turvallisuuspalvelu ilmoitti epäilyksestä entistä kansanedustajaa Petro Symonenkoa kohtaan. Hän johti “Kommunistista puoluetta”, joka on jo kielletty Ukrainassa. Viranomaiset ilmoittivat, että hän tuki Venäjän aggressiota Ukrainaa vastaan. On tiedossa, että Kiovan alueen tilapäisen miehityksen aikana Petro Symonenko pyysi Venäjän sotilas-poliittista johtoa evakuoimaan hänet Venäjälle. Tätä varten Kreml lähetti erikoisjoukkoja Berezivkan kylään Makarivin alueella, jossa Symonenko asui perheineen.

Lisäksi Ukrainan turvallisuuspalvelu paljasti uusia rikollisia toimia propagandisti Anatoli Šarijilta. Hän auttoi Venäjän erikoispalveluja tekemään lavastettuja videoita ukrainalaisten vankien kuulusteluista. Šarij henkilökohtaisesti neuvoi Venäjän turvallisuuspalvelua (FSB) kuinka oikein kuvata kuulustelu ja mitä kysymyksiä esittää sotavangeille. Kuvausten jälkeen hän muokkasi videoita, leikaten niistä pois Venäjälle “haitallisia” kohtia.

Aiemmin ilmoitettiin, että entistä kansanedustajaa Jevhen Muraevia epäillään valtiopetoksesta. SBU väittää, että Muraev käytti hallinnassaan olevaa televisiokanavaa “Nash” levittääkseen “Kremlin narratiiveja” Ukrainassa.

Kommentoi artikkelia ja jaa se ystäviesi kanssa. Voit myös kirjautua Patreoniin lukeaksesi blogiamme ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/14 02:52:31