Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > #OrbaninEhdotus ## Orbanin tulitaukoehdotus herätti keskustelua Ukrainassa ### Orbánin vierailu ja hänen ehdotuksensa

02.07.2024 20:04

#OrbaninEhdotus ## Orbanin tulitaukoehdotus herätti keskustelua Ukrainassa ### Orbánin vierailu ja hänen ehdotuksensa
Lukuaika: < 1 minuutti

#OrbaninEhdotus

## Orbanin tulitaukoehdotus herätti keskustelua Ukrainassa

Ukrainan presidentin kanslian varapäällikkö Ihor Žovkva kommentoi Unkarin pääministerin Viktor Orbánin ehdotusta tulitauosta rauhanneuvottelujen aloittamiseksi. Žovkvan mukaan myös muiden maiden edustajat ovat puhuneet samankaltaisesta vaihtoehdosta. Kiova kuitenkin valmistautuu toiseen rauhahuippukokoukseen ja aikoo esittää oman suunnitelmansa sodan päättämiseksi, joka esitellään myöhemmin Venäjälle.

Žovkva kertoi näkemyksistään televisiolähetyksessä. Juontaja kutsui Orbánin ehdotuksia “venäläisiksi narratiiveiksi” ja totesi, ettei Ukraina hyväksy niitä. Žovkva myönsi, että venäläiset todella puhuvat tästä, mutta ei ollut yhtä kategorinen.

Žovkva ei suoraan kutsunut Unkarin pääministerin ehdotusta mahdottomaksi. Hän huomautti, että “asia ei ole pelkästään venäläisissä narratiiveissa” ja lisäsi, että “tällaisia prosesseja ei voida tarkastella irrallaan”.

“Sanon teille, että tämä ei ole ensimmäinen maa, joka puhuu tällaisesta mahdollisesta kehityskulusta. Ukrainan presidentti kuunteli keskustelukumppaniaan, mutta esitti vastineeksi oman kantansa. Ukrainan kanta, kuten oikein sanoitte, on varsin selkeä, ymmärrettävä ja tunnettu”, Žovkva totesi.

Hänen mukaansa toinen rauhahuippukokous on tavoitteena kehittää yksityiskohtainen suunnitelma yhdessä muiden maiden kanssa. Tämä suunnitelma esitetään myöhemmin Venäjälle.

### Orbánin vierailu ja hänen ehdotuksensa

Tiistaina 2. heinäkuuta, Unkarin pääministeri Viktor Orbán vieraili Kiovassa ensimmäistä kertaa täysimittaisen hyökkäyksen alkamisen jälkeen. Hän tapasi Volodymyr Zelenskyin, ja he kävivät neuvotteluja. Tapaamisen jälkeen poliitikot ilmoittivat, että he sopivat työskentelevänsä kahdenvälisten ongelmien ratkaisemiseksi.

Orbán pyysi myös Zelenskyiä tulitaukoon Ukrainassa. Neuvottelujen tuloksena selvisi, että Unkariin perustetaan ensimmäinen ukrainankielinen koulu. Asiantuntijat arvioivat, että Orbánin todellinen vierailun tarkoitus oli puhua sodan jäädyttämisestä. Poliitikot arvelevat, että Unkarin pääministeri haluaa luoda itsestään rauhantekijän kuvan Venäjän, Yhdysvaltojen ja Kiinan silmissä.

Muistutettakoon, että Zelenskyi lupasi, että Ukrainan yksityiskohtainen suunnitelma sodan päättämiseksi valmistuu tämän vuoden aikana. Hänen mukaansa Ukraina valitsee diplomaattisen tien, koska se on tämän sodan uhri. Samanaikaisesti se kasvattaa aseistustaan, sillä Venäjä ymmärtää vain voiman kieltä.

Kommentoi artikkelia ja jaa se ystäviesi kanssa. Voit myös kirjautua Patreonin kautta lukeaksesi blogia ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/14 11:49:13