Eilen yhteensä 77753 latausta

Kirjaudu

Etusivu > #OrbanKäviKievissä ## Unkarin pääministeri Viktor Orbánin vierailu Kiovassa

02.07.2024 14:25

Ei audiota saatavissa.

#OrbanKäviKievissä ## Unkarin pääministeri Viktor Orbánin vierailu Kiovassa
Lukuaika: < 1 minuutti

#OrbanKäviKievissä

## Unkarin pääministeri Viktor Orbánin vierailu Kiovassa

Unkarin pääministeri Viktor Orbán saapui tiistaina 2. heinäkuuta Kiovaan ja ilmoitti vierailunsa tarkoituksen. Hän kertoi, että vierailun tavoitteena on ratkaista Euroopan unionin kohtaamia haasteita, mutta ei tarkentanut, mitä nämä haasteet ovat. Orbán julkaisi tiedon Facebook-sivullaan. Tämä on ensimmäinen pääministerin matka sen jälkeen, kun Budapest aloitti EU:n puheenjohtajuuskautensa.

“Matal tavoitteena on edistää Euroopan unionin kohtaamien haasteiden ratkaisemista. Ensimmäinen matkani on siksi suunnannut Kiovaan”, Orbán totesi.

Orbán tapasi jo Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin, ja he kävivät neuvotteluja. Ensimmäiset yksityiskohdat keskusteluista ovat jo tiedossa. Tapaamisen jälkeen Ukrainan presidentti ja Unkarin pääministeri ilmoittivat, että he aikovat työskennellä kahdenvälisen sopimuksen parissa, joka ratkaisee maiden väliset ongelmat. Unkari aikoo auttaa Ukrainaa EU-puheenjohtajuuskautensa aikana ja on valmis tukemaan Ukrainan talouden modernisointia.

“Keskustelumme sisällöstä voi muodostua tulevan kahdenvälisen asiakirjan perusta, joka säätelee suhteitamme ja perustuu vastavuoroisuuteen,” totesi Volodymyr Zelenskyi.

Samalla Viktor Orbán pyysi Zelenskyitä lopettamaan tulitukset. Hänen mukaansa tämä voisi nopeuttaa rauhanneuvottelujen aloittamista.

Orbánin vierailusta Ukrainaan 2. heinäkuuta
Tiistaiaamuna 2. heinäkuuta tuli tieto Unkarin pääministeri Viktor Orbánin ennalta ilmoittamattomasta vierailusta Kiovaan. Hänen saattueensa havaittiin aamulla Kiovan kaduilla. Aluksi Orbán saapui Unkarin suurlähetystöön Kiovassa ja sieltä suuntasi presidentin kansliaan, jossa maiden johtajat neuvottelivat.

On syytä muistaa, että toisin kuin useimmat Euroopan maat, Unkari on toistuvasti kyseenalaistanut sotilaallisen tuen tarpeellisuuden Ukrainalle ja sen sijaan kehottanut tulitaukoon. Orbán on useaan otteeseen todennut, että Ukrainan ei ole mahdollista voittaa Venäjää ja että Kiovan tulisi luovuttaa omia alueitaan hyökkääjälle.

Samaan aikaan Budapest ylläpitää yhteyksiä Moskovaan, ja Orbánin ulkoministeri Péter Szijjártó on tehnyt vähintään viisi matkaa Venäjälle sodan alkamisen jälkeen. Viimeksi hän osallistui talousfoorumiin Pietarissa viime kuussa.

Kommentoi artikkelia ja jaa se ystäviesi kanssa. Rekisteröidy Patreonissa lukeaksesi blogia ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/15 15:25:52