Eilen yhteensä 77753 latausta

Kirjaudu

Etusivu > #OrbanKäynnissäKievissä

02.07.2024 10:31

Ei audiota saatavissa.

#OrbanKäynnissäKievissä
Lukuaika: < 1 minuutti

#OrbanKäynnissäKievissä

Unkarin pääministeri Viktor Orbán saapui Kiovaan ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2015. Hänen saattueensa huomattiin kaupungin kaduilla tiistaiaamuna. Unkarin hallituksen johtaja käy neuvotteluja Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin kanssa.

Neuvottelujen pääaiheina ovat rauhan saavuttamisen mahdollisuudet laajamittaisen Venäjän aggression keskellä sekä maiden välisten suhteiden kehittäminen. Unkarin pääministerin lehdistöpalvelun johtaja Bertalan Havasi kertoi tästä.

Orbánin saattue on matkalla Bankovalle tapaamaan Zelenskyitä. Kiovan Telegram-kanavien mukaan Orbán on jo saapunut Unkarin suurlähetystöön Kiovassa. Sieltä hänen odotetaan siirtyvän presidentin toimistolle, jossa johtajien neuvottelut pidetään.

Orbánin kanta Ukrainaan

Muistutetaan, että toisin kuin useimmat eurooppalaiset maat, Unkari on toistuvasti kyseenalaistanut sotilaallisen tuen tarpeen Ukrainalle ja kehottanut tulitaukoon. Orbán on useaan otteeseen todennut, että Ukraina ei voi voittaa Venäjää ja että Kiovan pitäisi luovuttaa omat alueensa viholliselle.

Samalla Budapest ylläpitää yhteyksiä Moskovaan, ja Orbánin ulkoministeri Péter Szijjártó on tehnyt vähintään viisi matkaa Venäjälle sodan alkamisen jälkeen. Viimeksi hän osallistui talousfoorumiin Pietarissa viime kuussa.

Kommentoi artikkelia ja jaa se ystäviesi kanssa. Voit myös kirjautua Patreoniin lukeaksesi blogia ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/15 14:55:10