Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > # Palvelujen Jatkaminen Ulkomailla: Ukrainan Passien Uusiminen ## #Ukraina #Venäjä Erityispiirteet Sotilasvelvollisille Ukrainalaisten Saatavilla Olevat Palvelut Asiakirjojen Myöntämisen Kustannukset Ukrainalaiset

02.07.2024 23:07

# Palvelujen Jatkaminen Ulkomailla: Ukrainan Passien Uusiminen ## #Ukraina #Venäjä Erityispiirteet Sotilasvelvollisille Ukrainalaisten Saatavilla Olevat Palvelut Asiakirjojen Myöntämisen Kustannukset Ukrainalaiset
Lukuaika: 2 minuuttia

# Palvelujen Jatkaminen Ulkomailla: Ukrainan Passien Uusiminen

## #Ukraina #Venäjä

Valtionyhtiö “Dokumentin” palveluja ulkomailla on jatkettu vielä kuudella kuukaudella. Hallitus hyväksyi asiaankuuluvan päätösehdotuksen kokouksessaan 4. kesäkuuta, ja 30. kesäkuuta tämä asetus tuli voimaan. Nyt ukrainalaiset voivat uusittaa passeja ulkomailla ja saada joukon muita palveluja.

“Juristin neuvonantaja siirtymään joutuneille” -asiantuntijat Facebookissa selvensivät, mitä palveluja DP “Dokument” tarjoaa tällä hetkellä ukrainalaisille. He muistuttivat, että mahdollisuus hankkia Ukrainan kansalaisuuspassi ja ulkomaanpassi DP “Dokumentilta” ulkomailla otettiin käyttöön jo 10. kesäkuuta 2022 annetulla Ukrainan ministerineuvoston asetuksella nro 678.

### Erityispiirteet Sotilasvelvollisille

25. huhtikuuta tänä vuonna, Ukrainan ministerineuvoston asetuksen nro 443 mukaisesti 23. huhtikuuta 2024, miespuoliset kansalaiset, iältään 18–60 vuotta (joitakin poikkeuksia lukuun ottamatta), voivat saada passidokumentteja vain DMS:n yksiköissä Ukrainan alueella. Uuden asetuksen mukaan Ukrainan kansalaisuuspassin ja kansainvälisen passin myöntäminen 18–60-vuotiaille miespuolisille kansalaisille DP “Dokumentin” ulkomaanosastoissa tapahtuu, jos heillä on sotilasrekisteröintiasiakirjat.

### Ukrainalaisten Saatavilla Olevat Palvelut Ulkomailla

Ukrainan kansalaisuuspassin myöntäminen, kun kyseessä on:

– Passin myöntäminen ensimmäistä kertaa 14 vuoden iän saavuttamisen jälkeen;
– Henkilön kansalaisuuden saaminen Ukrainan kansalaisuuslain 7 §:n mukaisesti;
– Henkilön, joka on lähtenyt Ukrainan ulkopuolelle 24. helmikuuta 2022 jälkeen, passin ensimmäinen myöntäminen 18 vuoden iän saavuttamisen jälkeen, myös ilman valtuutettujen viranomaisten, laitosten, organisaatioiden myöntämiä valokuvallisia asiakirjoja. Henkilön lähtö Ukrainasta 24. helmikuuta 2022 jälkeen todistetaan hänen toimittamillaan asiakirjoilla, joissa on merkintä oleskelumaan rajan ylittämisestä, tai muilla asiakirjoilla, jotka vahvistavat tämän tosiasian;
– Passin katoaminen tai varastaminen.

Muita saatavilla olevia palveluja ovat:

– Ukrainan kansalaisuuspassin myöntäminen henkilölle, joka asuu pysyvästi ulkomailla;
– Ukrainan kansalaisuuspassin vaihto;
– Kansainvälisen passin myöntäminen (mukaan lukien kadonneen tai varastetun tilalle);
– Kansainvälisen passin vaihto.

Asiantuntijat muistuttivat, että Ukrainan passien valmistusaika ulkomailla normaalimenettelyssä on enintään 20 työpäivää. Kiireellisessä menettelyssä se lyhenee seitsemään työpäivään.

### Asiakirjojen Myöntämisen Kustannukset

Kesäkuussa 2022 Ukrainan ministerineuvosto käynnisti pilottiprojektin, jonka avulla ulkomailla oleville ukrainalaisille aletaan massiivisesti myöntää asiakirjoja. Kesäkuuhun 2024 mennessä valtion maahanmuuttoviraston tietojen mukaan ulkomailla on myönnetty:

– 88 570 Ukrainan kansalaisuuspassia ID-korttimuodossa;
– 516 719 kansainvälistä passia.

Tästä lähtien Ukrainan kansalaisuuspassi myönnetään 4 vuodeksi alle 18-vuotiaille, 10 vuodeksi 18 vuotta täyttäneille ja toistaiseksi voimassa olevaksi yli 65-vuotiaille.

Samanaikaisten Ukrainan kansalaisuuspassin ja kansainvälisen passin myöntämisen tai vaihdon hallinnollinen maksu on:

– Enintään 20 työpäivää hakemuksen jättämisestä – 908,4 UAH.
– Enintään 7 työpäivää hakemuksen jättämisestä – 1 816,8 UAH.
– Jos hakemus jätetään DP “Dokumentin” ulkomaanosastolle, Ukrainan kansalaisuuspassi annetaan enintään 3 kuukauden kuluessa.

### Ukrainalaiset Ulkomailla

Ulkomailla on merkittävä määrä ukrainalaisia, jotka ovat lähteneet maasta. Tilastojen mukaan heidän määränsä on kuitenkin viime aikoina vähentynyt. Helmikuussa heitä oli 4 234 595, kun taas maaliskuun lopussa tämä luku oli 4 211 495, eli 23,1 tuhatta ukrainalaista on luopunut tilapäisestä suojelusta.

Yleisesti ottaen tilapäisen suojelun piirissä olevien ihmisten määrä on vähentynyt yhdeksässä EU-maassa. Tässä johtavat Tšekki, Ruotsi ja Itävalta. Saksa on kuitenkin edelleen suosittu ukrainalaisten pakolaisten keskuudessa sosiaalisen tuen ansiosta. Kaiken kaikkiaan parhaat avun tarjoajat ovat Ruotsi, Latvia, Saksa, Liettua, Romania, Portugali ja Tanska.

NBU:n ennusteiden mukaan vuoden 2024 jälkeen odotetaan asteittaista paluuta Ukrainaan. Tämä prosessi tulee olemaan hidas, sillä monet ovat jo ehtineet sopeutua elämään ulkomailla. Vuonna 2024 ennustetaan 200 000 muuttajan vähenemistä.

Kommentoi artikkelia ja jaa se ystäviesi kanssa. Tilaa blogimme Patreonin kautta lukeaksesi mainoksetonta sisältöä.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/14 04:15:23