Eilen yhteensä 88810 latausta

20289 artikkelia

Kirjaudu

Etusivu > # Pohjois-Korea väittää onnistuneensa uuden taktisen ballistisen ohjuksen testauksessa ## #PohjoisKorea #ballistinenohjus #ydinaseet #kansainvälinenpolitiikka

02.07.2024 11:10

# Pohjois-Korea väittää onnistuneensa uuden taktisen ballistisen ohjuksen testauksessa ## #PohjoisKorea #ballistinenohjus #ydinaseet #kansainvälinenpolitiikka
Lukuaika: 2 minuuttia

# Pohjois-Korea väittää onnistuneensa uuden taktisen ballistisen ohjuksen testauksessa

## #PohjoisKorea #ballistinenohjus #ydinaseet #kansainvälinenpolitiikka

Pohjois-Korea, joka epäonnistui äskettäin vakoilusatelliitin testauksessa, ilmoitti 2. heinäkuuta onnistuneensa uuden taktisen ballistisen ohjuksen testauksessa, joka kykenee kantamaan erittäin raskaan taistelukärjen. Analyytikot epäilevät, että tämä ase voi olla soveltuva ydinasekäyttöön.

Valtiolliset tiedotusvälineet Pjongjangissa ilmoittivat, että uusi Hwasongpho-11Da-4.5-ohjus on onnistuneesti laukaistu. Väitteiden mukaan ohjus pystyy kantamaan 4,5 tonnin painoisen taistelukärjen.

“Testilaukaisu suoritettiin ohjuksella, joka oli varustettu simuloidulla raskaalla taistelukärjellä, jotta voitiin tarkistaa lennon vakaus ja osumatarkkuus maksimietäisyydellä 500 kilometriä ja minimietäisyydellä 90 kilometriä”, raportoi Korean keskinen uutistoimisto (KCNA).

Lisäksi KCNA ilmoitti, että uuden testilaukaisun on tarkoitus tapahtua myöhemmin tässä kuussa “jotta voidaan tarkistaa lennon ominaisuudet, osumatarkkuus ja erittäin raskaan taistelukärjen räjähdysvoima keskimatkan 250 kilometrin etäisyydellä”.

Soulin sotilasjohto kuitenkin epäilee Pjongjangin väitteiden paikkansapitävyyttä ja pitää niitä todennäköisesti “valheellisina”. Heidän mukaansa yksi ohjuksista epäonnistui lennon alkuvaiheessa, mahdollisesti räjähtäen ilmassa Pohjois-Korean yläpuolella, mikä johti kappaleiden putoamiseen maan alueelle.

“On erittäin harvinaista suorittaa testilaukaisuja maan sisällä, ja väite niiden onnistumisesta tällaisessa laukaisussa on todennäköisesti epätosi”, sanoi yhdistyneiden esikuntapäälliköiden komitean puheenjohtaja Lee Sung-Jun lehdistötilaisuudessa tiistaina.

Erittäin raskas taistelukärki yhdessä vakoilusatelliittien ja kiinteän polttoaineen mannertenvälisten ballististen ohjusten kanssa oli yksi kehittyneistä aseista, joiden kehittämistä Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-Un lupasi puoluekokouksessa vuonna 2021.

KCNA:n raportissa ase kuvattiin “erittäin raskaaksi taistelukärjeksi”, tarkoituksella välttäen ydinase-sanaa, totesi Etelä-Korean kansallisen yhdistymisinstituutin vanhempi analyytikko Hong Min.

“Koska se pystyy kantamaan ydinaseen, sitä voidaan pitää ydinaseena”, hän sanoi AFP:lle.

Maanantaina tapahtuneet laukaisut tapahtuivat sen jälkeen, kun Kim Jong-Unin hallinto tuomitsi viimeisimmät Soulin, Tokion ja Washingtonin yhteiset sotaharjoitukset “Aasian NATO:n” versiona ja varoitti “kohtalokkaista seurauksista”.

Suhteet Pohjois- ja Etelä-Korean välillä ovat heikentyneet

Suhteet kahden Korean välillä ovat olleet viime vuosina alimmillaan, kun Pohjois-Korea on lisännyt aseiden testausta ja lähettänyt etelään roskalla täytettyjä ilmapalloja. Pjongjang väittää, että nämä ohjukset ovat vastaus eteläkorealaisten aktivistien lähettämiin antiliikkeellisiin propagandalehtisiin.

Etelä-Korea on vastannut Pohjois-Korean toistuviin laukaisuihin keskeyttämällä täysin jännitteitä lieventävän sotilassopimuksen. Se on myös tilapäisesti palauttanut propagandakaiuttimien lähetykset.

Tiistaina Etelä-Korean armeija ilmoitti, että he ovat uudelleen aloittaneet ampumaharjoitukset taistelupatruunoilla tykistöharrastusalueilla lähellä Pohjois-Korean rajaa.

Eturintaman harjoitusalueilla, jotka sijaitsevat viiden kilometrin säteellä sotilaallisesta demarkaatiolinjasta (MDL), joka kulkee demilitarisoidun vyöhykkeen keskellä, Etelä-Korean joukot ampuivat noin 140 laukausta K9- ja K105A1-itseliikkuvista haupitseista.

Viime viikolla Etelä-Korean merijalkaväki myös aloitti uudelleen ampumaharjoitukset taistelupatruunoilla saarilla lähellä läntistä välirajaa, ensimmäiset tällaiset harjoitukset sen jälkeen, kun jännitteiden lieventämissopimus keskeytettiin kokonaan kesäkuussa 2018.

Etelä-Korea on myös yhä huolestuneempi Pohjois-Korean lämpimistä suhteista eristyneeseen naapurimaahansa Venäjään. Pohjois-Koreaa syytetään asevalvontatoimenpiteiden rikkomisesta toimittamalla aseita Venäjälle käytettäväksi Ukrainan sodassa, ja Venäjän presidentti Vladimir Putin tapasi viime kuussa Kimin Pjongjangissa osoituksena yhtenäisyydestä.

Kommentoi artikkelia ja jaa se ystäviesi kanssa. Voit myös kirjautua Patreoniin lukeaksesi blogiani ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/22 23:46:00